Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I J L M N O P

maselarita

Maselarita

Maselarita denumiri populare: bob, bolunditoare, buruiana de masele, ciumasca, iarba lui Sfantu Ioan, musalari, moslad, matraguna, nebunarita, sunatoare.

În traditia populara: era un leac obisnuit contra durerilor de masele. Se tinea in gura decoctul plantei ori se faceau cu el abureli. Unele femei luau samânta si o puneau într-o ulcea de apa. Faceau apoi foc din lemne de fag in cuptor sau pe vatra. Dupa ce ardeau lemnele bine, trageau carbunii la un loc si puneau deoparte langa ei, ulcica cu apa si seminte, ca sa se incalzeasca, iar pe de alta parte presarau samânta cu carbuni si puneau peste ei o strachina cu gura in jos, ca fumul sa se prinda de ea. Dupa ce ardea samânta se fierbea apa din ulcea, bolnavul absorbea aburii si fumul cu gura deschisa.
Unele femei înfierbântau o caramida arsa, o puneau intr-o strachina si turnau apa din ulcea peste ea, ca sa se abureasca cei pe care-i dureau maselele. Cu zeama de maselartita cu ulei se spalau ranile de sarpe. În Dobrogea se folosea la bai contra insomniilor la copii.

Frunzele de maselarita contin:  0,05-0,10g% alcaloizi constituiti din 1-hiosciamina si scopolamina. In produsul vegetal uscat se gaseste si atropina, forma racemica a 1-hiosciaminei.
1-hiosciamina este 1-tropiltropeina care se gaseste si in frunzele de scopolia. Cuscohigrina aflata in radacina nu se afla si în frunze. În afara de alcaloizi se mai gasesc baze volatile ca: tetrametil-1,4-diaminobutan, colina si trimetilamina, vitamina C, o substanta amorfa neidentificata: hioscipicrina. Spre deosebire de beladona nu contin metilesculentina.
Actiune farmaceutica :produsele de hiosciam, datorita prezentei hiosciaminei, au o actiune asemanatoare produselor de beladona, dar corespunzator mai slabe prin continutul în alcaloizi mai scazut. La aceasta actiune insa se adauga aceia a scopolaminei care lipseste beladonei. Scopolamina are o actiune hipnotica datorita efectului depresiv central manifestat indeosebi la nivelul zonei motorii, in unele boli cum sunt paralizia agitata, parkinsonismul, Delirum tremens. Actiunea preparatelor de Hiosciamus se manifesta prin diminuarea secretiilor (salivare, gastrica, sudoripara), inhibarea spasmelor gastrointestinale produse de purgatie, potenteaza actiunea analgezicelor si antipireticelor si diminueaza tulburarile extrapiramidale.
Sunt contraindicate în glaucom, sarcina si lactatie de asemenea in hipersecretie gastrica.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: astm (tigari), alienatie mintala, boala Parkinson, aciditate gastrica, convulsii, Delirum tremens, dureri provocate de nevrite, dureri de masele, dureri reumatice, epilepsie, muscaturi de sarpe, nevroze, nevralgie de trigemen, paralizie agitata, tuse nervoasa,
Toxicitate: simptomele sunt asemanatoare intoxicatiei cu beladona, in plus are actiune depresiva asupra sistemului nervos datorita scopolaminei. Se manifesta la inceput prin excitatie cu spasme uscaciune gurii, faringelui, puls accelerat apoi incetinit, ameteli si eventual delir, o faza astenica cu staza capilara si o faza paralitica încheiata cu coma. Se indica administrarea de carbune praf in cantitate cat mai mare si cat mai multe lichide chiar apa simpla, care sa provoace voma în cazul intoxicatiei.
Preparare:
-Frunzele se pun în tigari împreuna cu nicotina formand o tigara antiasmatica Se va fuma la nevoie.
-Frunze o lingurita se fierbe timp de 5 minute în 250 ml apa si se foloseste în decursul zilei cu înghitituri mici. Extern se aplica sub forma de comprese.
-Frunze maruntite transformate praf se vor amesteca în parti egale cu untura si se aplica extern.
-20 g de frunze maruntite, sau macinate fin cu râsnita de cafea se vor pune în 250 ml alcool alimentar de 70 . Se va tine timp de 15 zile, în care timp se va agita de mai multe ori pe zi, pentru a extrage principiile active din planta. Se strecoara si se pune în sticlute de capacitate mai mica. Doze: tinctura se poate administra cu alte tincturi împreuna. 1ml =46 picaturi.
Doza maxima este de 3 ml în 24 ore, 6 ml la copii peste 3 ani se administreaza 5 picaturi pe an de vârsta si pe zi.
-Planta praf 1g o data, maximum 3 g pe 24 ore.
-Ulei se va face prin punerea a 50 g de planta maruntita la
250 ml ulei vegetal. Se va pune pe baia de apa pentru 3 ore dupa care se strecoara. Se poate folosi extern pentru masaje de calmarea durerilor, fiind foarte eficient.

Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara