Mazarea
Ceaiul din carcei frunzelor de mazare era un leac babesc care trata carceii din pantecele femeilor.
Mazarea contine: protide 22%, hidrati de carbon 5,9%, lipide 1%, saruri în special de Zn 15%, P 230%, calciu, fier, sodiu, vitaminele: A, B1, B2, C, fitohemaglutinine, amidon, zaharuri, acid uric, valoare energetica 354 Kcal100g.
Mazarea are urmatoarele actiuni:
- din mazarea verde s-a izolat o hematoglutinina care stimuleaza functile medulare hematopoetice.
- actiune energetica, foarte digerabila,
- betacarotenul si vitamina C contribuie la lupta contra cancerului,
- potasiul joaca un rol important in bolile inimii, ajuta la curatirea aparatului digestiv, fortifica celula nervoasa.
Mazarea in afectiuni precum : anemie, afectiuni cardiace, afectiuni digestive ( intestinale), cancer in general si cancer de colon in special preventiv, hipertensiune.
Mod de preparare Mazarea : se poate folosi cu moderatie in alimentatie, pentru ca este foarte energetica. |