Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


diagnosticul si tratamentul unei hemoragii interne

 


Hemoragia reprezinta iesirea sangelui din vase si se poate produce prin ruperea peretilor vasculari sau prin diapedeza (parasirea vasului fara ruptura). Consecintele hemoragiei se rasfrang, in primul rand asupra masei sanguine si a globulelor rosii, care scad; in al doilea rand, asupra circulatiei, uneori ducand la colaps; in al treilea rand, asupra tesuturilor si celulelor datorita hipoxiei (lipsei de oxigen). Daca diagnosticul hemoragiei externe nu prezinta dificultati, diagnosticul hemoragiei interne este uneori dificil.
ETIOLOGIE
In etiologia unei hemoragii interne pot fi implicate: ulcerul gastroduodenal; ciroza hepatica cu varice esofagiene; tumorile maligne sau benigne ale stomacului; gastrita hemoragica; hernia diafragmatica; tromboze splenice sau portale; afectiuni hemoragipare (trombopenii, hemofilii, leucemii etc.).
SIMPTOMATOLOGIE
Aceasta consta in: slabiciune aparuta brusc, cu ameteli, incetosare a vederii, agitatie urmata de apatie si senzatie de frig; sete progresiva; facies palid-alb; luciditatea scade lent, progresiv; palpitatii, racire a extremitatilor, tahicardie; polipnee si hipotensiune arteriala progresiva; anemie, scaderea hematocritului, cresterea bilirubinei indirecte si, uneori, cresterea azotemiei (in hemoragii digestive).
TRATAMENT
In primul rand, repaus total; punga cu gheata sau comprese reci, aplicate pe regiunea corespunzatoare hemoragiei; microtransfuzii repetate (40 - 70 ml); hemostatice (vitamina K). Extractul de retrohipofiza este util in hemoragii digestive si hemoptizii; maleat de ergometina (Ergomet), in hemoragii ginecologice. In fata unei hemoragii, datoria medicului este dubla: el trebuie sa obtina prin mijloace medicale sau chirurgicale oprirea imediata a sangerarii si sa reconstituie, de urgenta, masa sangelui prin perfuzie de sange. In cazul unei hemoragii abundente sau al unor hemoragii repetate, perfuziile de plasma, diversele solutii sau medicamentele vasopresoare pot ridica trecator tensiunea arteriala, dar in ultima instanta nu fac servicii organismului, pierzandu-se un timp pretios, care poate costa viata bolnavului. Perfuzia de sange ramane singura terapie logica. De aceea, aceasta trebuie inceputa si continuata cat timp hemoragia nu a fost definitiv oprita si masa sanguina - apreciata dupa presiunea arteriala, hemograma si hematocrit - nu a fost restabilita.

NOTIUNI DE ALIMENTATIE SI DIETETICA

In ultimele decenii a crescut intr-un ritm alarmant frecventa bolilor cronice degenerative. Aceasta justifica si impune cunostinte temeinice despre cauzele si mecanismul acestora cat si despre rolul factorilor nutritivi in geneza lor. Mai mult de jumatate din cauzele de mortalitate se datoresc bolilor cardiovasculare (in tara noastra 46%). Alaturi de factorii de risc, sedentarismul, fumatul, stresul si in stransa corelatie cu acestia contribuie la mortalitatea crescuta alimentatia nerationala si corolarul acestuia, bolile de nutritie ca: diabetul zaharat, obezitatea, dizlipidemiile si altele. Fata de frecventa de 0,5% inainte de al doilea razboi mondial, astazi diabetul inregistreaza o frecventa de 4-8%). Mai ingrijorator este faptul ca fata de un diabetic cunoscut exista cel putin 1-2 diabetici ignorati. Dimenisunea problemei creste daca se are in vedere ca 20% dintre diabetici sunt de tip I. (insulino dependent) cu complicatii grave si rapide si ca procentul celorlalte 80% din cazuri apartin diabetului de tip II, (insulino independent) care daca prezinta o simptomatologie mai putin zgomotoasa, prin complicatiile cronice ireversibile scade in medie cu peste zece ani viata bolnavilor. Obezitatea a crescut de asemenea, inregistrandu-se o frecventa de 23,6% in mediu rural si de 27,7% in cel urban, in tara noastra. Un rol nu mai putin important si in crestere rapida il detin dislipidemiile, cu o frecventa de 14%. De aici rezulta importanta problemei alimentatiei omului normal, cu caracter profilactic (preventiv) precum si alimentatiei omului bolnav. Foamea cronica prin subnutritie si denutritie duce anual la moartea a milioane de oameni. Nu se poate ignora insa nici rolul alimentatiei in geneza aterosclerozei, care prin complicatiile sale vasculare (infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale etc.), ocupa primul loc in mortalitatea generala. Intre nivelul hipercolesterolemiei si fecventa afectiunilor cardiovasculare exista de asemenea o relatie directa. Pentru fiecare reducere cu 1% a colesterolemiei scade riscul bolilor cardiovasculare cu 2% (Gluck). Legatura dintre hipercolesterolemie si hiperlipoproteinemie este de asemenea cunoscuta. Cercetari recente (1981 -Universitatea Purdue - SUA) arata ca prin consumarea unei cani de tarate de ovaz zilnic (regim bogat in fibre) scade cu 20% colesterolul si respectiv mortalitatea cardiovasculara. Asocierea cu vegetale si grasimi polinesaturate mareste efectul. Daca se adauga exercitiul fizic, reducerea fumatului, sarii, alcoolului, dulciurilor concentrate, rezultatele pot fi spectaculoase. La fel de impresionante sunt relatiile dintre alimentatie si cancer. Regimurile bogate in hidrati de carbon, grasimi si sarace in vegetale, vitamine si unele saruri minerale favorizeaza cancerul de stomac. Laptele, fructele, vegetalele si vitamina C, au efect protector. Cancerul de colon, intalnit in Occident cu o frecventa de 20 de ori mai mare ca in tara noastra se datorita regimului sarac in fibre (cereale). Cancerele de colon, de san, prostata, uter si ovar, apar dupa consumul exagerat de grasimi, proteine animale, zahar si reducerea fibrelor si a unor glucide.  Regimul hiperaloric, sedentarismul si excesul   de   grasimi   saturate   cresc   frecventa   cancerului   mamar.   Excesul   de   cafea favorizeaza cancerul de vezica, pancreas si colon. Cu efect anticancerigen actioneaza vitamina E, C si beta-carotenul. Mortalitatea prin boli cardiovasculare ocupa astazi primul loc in lume (50-54%). Diabetul se dubleaza la fiecare 10-15 ani. Toate acestea justifica interesul fata de alimentatie si dietetica. Dieta este in unele boli  singurul remediu, iar in altele 50% din eficacitatea tratamentului, este dietetic. Si totusi, populatia in mare cunoaste foarte putin. La o ancheta facuta in Franta, cele mai multe persoane intrebate au considerat alimentele de baza ca fiind painea, cartofii si carnea. Legumele si fuctele le-au numit racoritoare, cruditatile inutile iar salata verde un laxativ. Multi pastreaza obiceiurile mostenite din batrani, cu mese bogate in came si slanina, preparate cu prajeli, cu paine multa, cu dulciuri si fainoase in exces. Unei asemenea alimentatii ii revine o parte din vina ca astazi la noi in tara, exista aproximativ 300 000 diabetici, un milion de hipertensivi, un milion si jumatate de hiperlipidemii si 3 500 000 obezi (I. Mincu). Desigur ca nu toate imbolnavirile cu afectiuni degenerative trebuiesc puse pe seama alimentatiei. Exista si o serie de factori ca: predispozitia ereditara, constitutia, si altele. Dar felul de alimentatie joaca rolul determinant. Consumul de zahar a crescut in lume in cursul ultimei generatii de 5-6 ori, iar consumul de grasimi, a crescut in dauna celor de cereale, fructe si legume. Insa consumul masiv de grasimi, in special animale si de dulciuri, duce la hiperlipidemie deci la cresterea lipidelor si colesterolului in sange, cu rol direct in geneza aterosclerozei. Consumul peste masura de dulciuri si fainoase favorizeaza si aparitia diabetului zaharat. Astazi se cunoaste bine compozitia factorilor nutritivi (glucide, proteine, lipide, vitamine, saruri minerale si apa). Dar acestea se gasesc raspandite inegal in diversele produse alimentare, de aceea trebuie bine cunoscuta valoarea, repartitia, rolul si necesarul pentru fiecare factor nutritiv in parte. Laptele si branzeturile reprezinta cea mai buna sursa de calciu bine utilizabil, de proteine de cea mai buna calitate si de vitamine. Dar fiind sarac in fier, un regim exclusiv lactat provoaca anemii. Carnea, pestele si preparatele lor contin proteine tot atat de valoroase ca si laptele, in plus sunt deosebit de bogate in fier, deci combat anemia. Lipsindu-le insa calciul nu pot substitui laptele. Legumele si fructele sunt singula grupa de alimente care furnizeaza vitamina C si celelalte vitamine, si asigura echilibrul acido-bazic al meniului. Lipsa lor din alimentatie nu poate fi compensate prin nici un alt aliment.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangeita obliteranta si, mult mai rar, in unele arterite infectioase. Simptomele principale sunt: Simptomele subiective, care apar lent si progresiv, de obicei in urmatoarea ordine: oboseala la mers, car
 
• Trombangeita obliteranta
Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta - este o boala inflamatorie care apare aproape in exclusivitate la barbati tineri, intre 20 si 40 de ani, mari fumatori, interesand concomitent arterele si venele din orice regiune, dar in special ale membrelor, mai ales pelviene. Etiologia bol
 
• Eritromelalgia
Eritromelalgia Eritromelalgia Eritromelalgia este o boala caracterizata prin accese paroxistice, dureroase, de vasodilatatie a extremitatilor. Apare in accese declansate de caldura sau de efort si dureaza minute sau ore. Simptomele principale sunt: roseata extremitatilor, dureri vii si hipenermic (caldura). T
 
• Acrocianoza
Acrocianoza Acrocianoza Acrocianoza e o tulburare spastica, vasomotorie, caracterizata prin cianoza permanenta, nedureroasa, simetrica, a mainilor, uneori a gambelor. Boala apare indeosebi la femei tinere cu deficite endocrine, etiologia fiind necunoscuta. Regiunile afectate sunt cianotice, reci si umede.
 
• Sindromul Raynaud
Sindromul Raynaud Sindromul Raynaud Este o tulburare paroxistica a circulatiei periferice, localizata de obicei la nivelul membrelor toracice, caracterizata prin aparitia intermitenta a unui spasm bilateral si simetric la nivelul arterelor digitale, aparand la frig sau emotii, cu stare normala intre accese. Est
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni cardiovasculare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara