
Dezinfectante urinare naturale
Infectiile aparatului urinar sunt destul de frecvente in organismul nostru, creeand stari de disconfort si punandu-ne sanatatea in pericol. Aceste afectiuni inflamatorii sunt produse de diferite microorganisme ce ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina in timp modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. Un mare dezavantaj al acestor infectii este acela ca, desi sunt tratate si vindecate, pot aparea periodic. In afara medicamentelor prescrise de medic, exista numeroase plante antiseptice ce actioneaza ca adevarate dezinfectante urinare naturale.
Este obligatorie vizita la medic, intrucat in cazul inflamatiilor aparatului urinar, mai exact a cailor urinare sau a vezicii urinare, unele plante pot irita.
Retete cu frunze de merisor : se prepara un decoct dintr-o lingurita cu frunze de merisor la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi.
Sau alta metoda consta in macerarea la rece a doua lingurite cu frunze de merisor intr-o jumatate de cana cu apa. Se strecoara, frunzele se folosesc pentru a se prepara un decoct cu 100 ml apa.
Dupa ce s-a preparat acest decoct, se amesteca lichidele. Din acest preparat, in care se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, bolnavul trebuie sa ia cate o lingurita la trei ore.
Alt decot recomandat se prepara din cinci lingurite de coada-calului la 1,5 litri de apa. Rezultatul se bea pe parcursul unei zile.
Alte infuzii ce se pot bea si care au rezultate foarte bune sunt cele realizate dintr-o lingurita sau doua de frunze de afin, muguri de plop, frunze de frag sau de porumbar la o cana cu apa clocotita. Se beau trei cani pe zi.
Amestecuri de plante ce inving infectiile
Se prepara o mixtura din cantitati egale de frunze de merisor, radacini de osul-iepurelui, rizomi de pir medicinal, matase de porumb, coada-calului, frunze de mesteacan si seminte de maces. Se opareste intr-o cana cu apa clocotita o lingura din acest amestec. Din acest prepara se beau doua, trei cani pe zi.
Un alt amestec diuretic este cel realizat din cate 20 g din: coada-soricelului, coada-calului, zamosita, cozi de cirese si matase de porumb. Se opareste o lingura din amestec intr-o cana cu apa clocotita si se beau trei cani pe zi.
Sfat! Este de preferat ca aceste ceaiuri sa se bea neindulcite sau indulcite cu miere de albine.