Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

GASTRITELE ACUTE
Gastrita acuta simpla (prin indigestie)
Este cea mai obisnuita forma a gastritelor acute si apare in urma consumului de alcool in cantitati mari, dupa mese copioase, condimente sau mese grele (ciuperci, moluste, grasimi). Simptomatologie: dureri in epigastru, curand dupa masa, insotite de gust rau, greturi, sialoree si varsaturi, la inceput alimentare, apoi bilioase sau mucoase. Tranzitul intestinal poate fi nemodificat, dar pot surveni diaree sau constipatie. Ca semne generale se intalnesc cefaleea, astenia, starea de indispozitie, inapetenta si chiar repulsia pentru mancare. Examen obiectiv: bolnavul este slabit, cu pielea uscata si palida. Limba este saburala, abdomenul este dureros la palpare in epigastru. Cateodata, apare si un heipes labial. Examenul sucului gastric arata o mare cantitate de mucus, iar gradul de aciditate este variabil. La examenul radiologic se constata mult lichid de hipersecretie, peristaltism exagerat sau hipotonie gastrica, spasm piloric; de regula se noteaza o intarziere in evacuarea bariului. Diagnosticul pozitiv se bazeaza pe datele clinice, tinand seama de aparitia brusca a simptomelor curand dupa cauza provocatoare. Diagnosticul diferential se face cu gastritele acute din starile septice sau din bolile infectioase, cu o colecistopatie acuta, o apendicita acuta, cu debutul unei hepatite epidemice, cu unele intoxicatii, cu varsaturile de natura central-nervoasa. Uneori, prima manifestare a ulcerului gastroduodenal poate sa imbrace aspectul gastritei acute. De asemenea, sa nu uitam manifestarile pe care le poate avea sarcina in primele saptamani. Evolutia gastritei acute simple dureaza 2-5 zile, mergand spre vindecare. Gastritele acute neglijate sau repetate pot evolua spre cronicizare. Tratamentul profilactic consta in evitarea cauzelor care provoaca boala. Tratamentul curativ are la baza, in primul rand, regimul dietetic. In primele zile se va prescrie un regim hidric cu ceaiuri de menta, musetel, tei si supe de zarzavat strecurate. Dupa doua zile se pot introduce pireuri de legume, gris, orez, paste fainoase, lichide nu prea dulci, mere rase; ulterior, in functie de evolutie, se vor da lactate, oua fierte, came slaba fiarta, perisoare in aburi, budinci. Tratamentul se poate incepe cu incercarea de a provoca o varsatura pentru evacuarea stomacului. Durerile vor fi calmate prin aplicarea unor comprese umede alcoolizate si prin injectii cu Papaverina sau Atropina. In caz de deshidratare se recomanda solutie clorurosodicii izotonica, subcutanat, sau solutii clorurate si glucozate in perfuzii intravenoase. La nevoie, in starile mai grave, cu hipotensiune, se vor administra analeptice.
Gastrita acuta coroziva
Definitie: este consecinta accidentelor constand in inghitirea unor substante caustice: hidrat de sodiu, acid sulfuric, azotic, clorhidric, acetic, sublimat - substante care provoaca necroze pe diferite intinderi ale mucoasei gastrice. Simptomatologie: dupa ingerarea causticului, primul simptom il constituie durerea extrem de intensa, cu localizare epigastrica si retrosternalii, urmata imediat de disfagie, dupa care survin varsaturi incoercibile. Prin varsaturi se elimina substanta ingerata, apoi varsaturile devin brune si urmeaza hematemeze repetate. Starea bolnavului este foarte grava, cu soc; se adauga fenomenele pe care toxicul le-a provocat asupra altor organe (rinichi, ficat). Evolutia gastritei corozive merge spre vindecare cu procese cicatriceale deformante, mutilante, la nivelul stomacului (si al esofagului); uneori, se poate complica cu o perforatie a stomacului sau cu o gastrita flegmonoasa. Diagnosticul se bazeaza pe tabloul clinic grav si pe identificarca agentului caustic care a provocat afectiunea, si in plus, pe prezenta unor leziuni necrotice la nivelul buzelor si in cavitatea bucala; de regula se intalneste si tabloul clinic al esofagitei corozive. Tratamentul trebuie facut de urgenta. Este contraindicata introducerea unor sonde pentru spalatura gastrica, din cauza pericolului de peifoiatie. Se prefera administrarea unor solutii neutralizante prin ingestie. Solutiile neutralizante sunt mentionate la tratamentul esofagitei corozive. Alimentatia orala fiind un timp imposibila, se va recurge la clisme alimentare si la alimentatia parenterala. In cazurile usoare sau cand stadiul bolii permite acest lucru, se prescriu lapte, supe de zarzavat, oua moi; treptat se va trece la biscuiti, piscoturi, smantana, frisca, pireuri, fainoase, branza proaspata de vaca, perisoare fierte in aburi. Dupa cateva saptamani se va ajunge la o alimentatie obisnuita. Pentru calmarea suferintelor se vor administra antispastice si analgetice, in injectii sau supozitoare, iar pentru a combate deshidratarea si starea de soc se vor injecta solutii clorurosodice sau glucozate, analeptice sau se va recurge la tratamentul pentru desocarc.
Gastrita alergica
Este provocate totdeauna de un alergen, de obicei alimentar (lapte, raci, peste, ou etc.) si este manifesta cu un tablou clinic violent, care se instaleaza imediat dupa ingerarea alergenului: dureri epigastricc violente, greturi, varsaturi, anxietate. Deseori apar pe tegumente placi urticariene, iar la examenul sangelui se constata eozinofilie. Diagnosticul este inlesnit de recidivele bolii, care apar ori de catc ori bolnavul consuma un anumit aliment. Tratamentul este acel obisnuit in gastrita acuta simpla; in plus se vor administra antihistaminice: Romergan, Feniramin, Nilfan. Pentru viitor se recomanda bolnavului sa nu mai consume alimentul incriminat sau sa se incerce o desensibilizare fata de alergen. In general, tratamentul gastritelor acute este in principal igieno-dietetic (repaus la pat si dieta), rehidratare (solutie glucozata si cloruro-sodica izotonica in perfuzie de 2 - 3 1) si dupa caz antispastice, analgetice, antivomitive (scobutil fiole, supozitoare sau comprimate) cu sau fara torecan, adeseori se administreaza Papaverina, (o fiola de 40 mg), Plegomazin (o jumatate de fiola), Metoclopramid (o fiola i.m.), supozitoare de Emetiral sau Lizadon. In gastrita flegmonoasa se administreaza antibiotice in doze mari (penicilina G), interventie chirurgicala, cu drenaj etc. In gastrita hemoragica sunt neccsare transfuzii de sange, spalaturi gastrice cu solutii clorurosodice-izotonice, alcaline, cimetidina si in cazuri extreme interventii chirurgicale.
GASTRITELE CRONICE
Cercetarile facute cu ajutorul sondei de biopsie aspiratoare au aratat ca numai o treime din populatia adulta are o mucoasa gastrica normala, in timp ce doua treimi prezinta leziuni mai mult sau mai putin evidente de gastrita. Dintre cei care au leziuni, la o buna parte nu exista nici o manifestare clinica, fapt ce demonstreaza ca leziunile gastrice pot evolua foarte mult timp latent. Pentru aceste motive, unii autori prefera denumirea de gastropatie cronica. Simptomatologia fiind variabila, au fost incercate diferite clasificari ale gastritelor cronice. Astfel au fost impartite in hiperacide si hipoacide, in gastrite hiperstenice si hipostenice, in gastrite hipertrofice si atrofice. Studii recente de histopatologie tind sa demonstreze ca exista o singura gastrita cronica cu stadii evolutive, initial fiind hipertrofica si mai tarziu ajungand la gastrita atrofica. La inceput, gastrita cronica se manifesta prin dureri epigastrice de intensitate variabila, fara orar fix, cu evolutie capricioasa. Durerea apare de obicei dupa mese mai condimentate, dupa acrituri, dupa alcool, dupa alimente greu digerabilc. Se insoteste de pirozis si de balonari postprandiale; mai rar apar varsaturi dupa mese, bolnavul fiind partial usurat. Examenul obiectiv scoate in evidenta o limba saburala si sensibilitate a epigastrului la palpare. Examenul sucului gastric arata mucus crescut cantitativ, iar gradul de aciditate este normal sau crescut. Radiologic pot fi gasite pliuri gastrice mai ingrosate si neregulate. Gastroscopia releva o mucoasa hiperemiata si edematiata, presarata cu mici pete hemoragice si, uneori, cu mici eroziuni. Mai tarziu, pe masura ce boala evolueaza, pacientii devin astenici, palizi, durerile si pirozisul apar mai rar si sunt atenuate; pofta de mancare scade, apar greturi si senzatia de plenitudine gastrica si de satietate rapida. Uneori, se iveste si diareea cu scaune de tip putrefactie. Examenul obiectiv: limba este lucioasa, papilele sunt atrofiate, abdomenul meteorizat sau excavat, cu epigastrul sensibil la palpare. Secretia gastrica tinde spe hipoaciditate pana la anaciditate. Examenul radiologic deceleaza o mucoasa cu pliuri sterse si stomacul are o evacuare incetinita. Gastroscopia arata o mucoasa neteda, sidefie, pe toata suprafata sau numai in placarde. Evolutia este lenta (uneori mai rapida) spre forma atrofica, adesea insotita de anemie. Complicatiile mai frecvente sunt: enterocolita cronica cu diaree gastrogena, anemia feripriva, leziunile de perigastrita. Diagnoslicul pozitiv se bazeaza pe tabloul clinic fi pe examenele sucului gastric, examenul radiologic, gastroscopie si in special pe biopsia de mucoasa gastrica. Tratamentul profilactic consta, in primul rand, intr-o sustinuta muncii de educatie sanitara in vederea realizarii unei corecte igiene alimentare. Mesele sa fie luate la ore regulate, sa se evite servirea meselor in conditii de conflicte neuropsihice, sa fie inlaturat obiceiul de a nu lua masa de dimineata. Se vor evita abuzurile de alcool, cafea si tutun, mai ales acestea sa nu fie consumate pe stomacul gol. Se va indeparta obiceiul de a condimenta nociv mancarurile si de a se folosi prajelile la prepararea culinara. Ingrijirea danturii are un important rol profilactic. Gastritele acute vor fi tratate precoce si cu multa atentie, pentru ca prin neglijarea si repetarea lor sa nu se cronicizeze boala.
Tratamentul curativ este de lunga durata si la baza lui va sta regimul dietetic. Acesta trebuie sa aiba in vedere crutarea mecanica, tcrmica si chimica a mucoasei gastrice. Vor fi indepartate din alimentatie condimentele, saraturile, acriturile, branzeturile fermentate, prajelile si rantasurile, alimentele excitante (ceapa, usturoiul, cafeaua, cacaoa, ciocolata, ceaiul rusesc si orice fel de bautura alcoolica). Fumatul va fi suprimat. Dicta va fi mai severa la ineput, apoi din ce in ce mai permisiva, asigurandu-se nevoile calorice, echilibrul principiilor alimentare, vitaminele si sarurile minerale. Tratamentul medicamentos se bazeaza in primul rand pe alcaline si pansamente gastrice (hidroxid de aluminiu coloidal, carbonat de calciu, caolin, magnezia usta, bismut subnitric). La acestea se pot adauga antispasticele in formele hiperstenice, iar pentru cei cu hipoaciditate sau cu anaciditate se vor recomanda preparate cu acid clorhidric si pepsina si fermenti pancreatici. In toate situatiile sunt binevenite tranchilizantele si sedativele, in doze moderate. In tratamentul gastritelor cronice dau rezultate bune agentii fizici: comprese alcoolizate, raze ultrascurte, ultraviolete. In general tratamentul medicamentos, urmareste protejarea mucoasei gastrice sau corectarea unor deficiente. Se administieaza antiacide, mai mult decat pansamente gastrice, chiar cand secretia de acid clorhidric este scazuta. Sunt utile preparatele Muthesa, echivalentul Galogelului, Metoclopramida (Reglan, Primperan) si Sulpirida (Dogmatil) deoarece favorizeaza evacuarea gastrica, fara spasm sau atonie si combat si refluxul biliar. Varsaturile se combat cu Metoclopramida si supozitoare de Emetiral sau cu Torecan. La bolnavii anxiosi se administieaza sedative si tranchilizante ca: Diazepam, Rudotel, Hidroxizin (3 comprimate pe zi). Pentru combaterea unor carente se folosesc glutamat feros (Glubifer 3 drajeuri pe zi), Vitamina C, B6, Acid folic si Vitamina B2, in atrofia gastrica din anemia pernicioasa. Tratamentul balnear se recomanda in afara perioadelor de acutizare, si va fi diferentiat dupa gradul de aciditate a sucului gastric. In formele cu hiperaciditate se recomanda statiunile Sangeorz, Slanic-Moldova, Bodoc, iar in formele cu hipoaciditate, rezultate mai bune se obtin la Covasna, Slanic-Moldova, Zizin, Borsec.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara