Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

COXOZA (coxartroza)
Definitie: numita si artroza coxo-femurala, este poate cea mai importanta dintre toate artrozele, pentru ca afectarea sa duce la deficiente serioase in stabilitatea si mobilitatea bolnavului, dupa cum aceste doua functii sunt mai mult sau mai putin alterate. Etiopatogenie: doua sunt formele de coxoza mai frecvent intalnite, si anume: a) senila, numita si morbus coxae senilis, datorita involutiei senescente a articulatiei, dar la care intalnim si alti factori, mai frecvent metabolici (obezitate, diabet) sau profesionali (ortostatism prelungit) etc.; b) forma traumatica, care este explicata fie printr-un traumatism major (fractura de sold etc.) - si mai putin prin actiunea unor microtiaumatisme, fie prin unele anomalii congenitale preexistente - luxatii sau subluxatii congenitale, coxa plana, coxa vara, coxa vulga. Coxozele mai pot aparea, ceva mai rar, si datorita unor procese necrotice aseptice, primitive, de cap femural, probabil printr-o obstructie vasculara la acest nivel, sau datorita unor factori inflamatori, cu localizare la nivelul articulatiei soldului (ex. coxite -coxalgie, care in final determina constituirea procesului artrozic). Anatomie patologica: toate cauzele amintite mai sus determina alterari profunde ale capului femural si ale cotilului, care nu mai au o coaptare articulara, din aceasta cauza urmand distrugerea cartilajului articular si, in ultima instanta, deteriorarea articulara, cu rezultat imediat in cele doua functii principale ale articulatiei soldului: stabilitatea si mobilitatea. Simptome: semnele clinice sunt aceleasi; durerea si limitarea miscarilor. Interesant este ca bolnavul nu poate face cateva miscari uzuale; astfel, de exemplu, nu poate sta picior peste picior, nu se poate incheia la pantof (semnul pantofului) si nu poate incrucisa picioarele. Cu aceasta ocazie mentionam ca abductia este poate cea mai limitata, urmandu-i rotatia si adductia coapsei. Cracmentele articulare se pot percepe palpatoriu sau auditiv. Semne radiologice: examenul radiologic este foarte edificator pentru coxoza. Se observa cum procesul de deteriorare articulara incepe la cei doi poll ai articulatiei coxo-femurale -superior si inferior -, care sunt si zonele de solicitare maxima - si fundul cotilului. Se vor observa osteofitoza, osteoporoza, uneori geodica, si osteoscleroza cu ingrosarea sprancenei cotiloide si subtierea liniei interarticulare. Evolutie si prognostic: coxoza, odata instalata, are un caracter progresiv. Duce la deformarea bazinului, scurtarea membrului inferior, alterarea si a celeilalte articulatii coxo-femurale prin suprasolicitare, la impiedicarea mersului si imobilizarea individului. Dintre toate artrozele, ea are caracterul cel mai ireversibil si cel mai invalidant, de unde si prognosticul rezervat.
GONARTROZA (artroza genunchilor)
Este mai frecventa decat coxoza.
Etiopatogenie: aceiasi factori care prezideaza aparitia artrozelor pot fi incriminati si de aceasta data, si anume: factori traumatici; anomalii locale: genu valgum, genu varum, laxitate ligamentara, picior plat etc ; factori metabolici, endocrini: obezitate, perioada de climax etc. Anatomie patologica: sunt aceleasi leziuni caracteristice intre femur si rotula si apoi intre femur si platoul tibial. Simptome: a) durerea - gonalgia - apare la miscari, dimineata (articulatii ruginite) si dispare la repaus; b) limitarea miscarilor; c) cracmentele articulare se aud de la distanta; d) examenul radiologic arata modificari similare artrozelor: ingustarea spatiului articular, osteofitoza etc. Diagnosticul se bazeaza pe datele etiologice, semnele clinice si radiologice. Trebuie deosebita gonartroza de artrita genunchiului (gonartrita), unde este vorba de inflamatie. Evolutie-prognostic. Evolutia gonartrozei este cronica. Nu are caracterul invalidant al coxozei.
ARTROZELE PICIORULUI
Este vorba de artrozele gleznei, care sunt destul de frecvente (artroza tibiotarsiana). Mai Intalnim: artroze medio-tarsiene (articulatia Chopart - astragal - calcaneu si scafoid -cuboid) si artrozele tarso-metatarsiene (articulatia Lisfranc - formata din cele 5 metatarsiene cu cele 3 cuneiforme si cuboidul); de asemenea artroza metatarso-falangiana a haluxului, ce apare mai ales la femei si care da halus valgus, obligand deseori la rezolvarea ortopedica chirurgicala. Interesant este ca arhitectura oaselor piciorului alcauieste in ansamblu o bolta cu converxitatea superioara. Piciorul este boltit in 2 sensuri: antero-posterior si transversal, avand doi stalpi de sustinere, unul indarat - calcaneul - si altul in fata - metatarso-falangian. Deci greutatea corpului nu se transmite pe toata talpa, ci pe punctele de sprijin; arcul intern al boltii fiind mult mai accentuat decat cel extern, el suporta singur jumatate din greutatea corpului. Toate aceste oase mici, care alcatuiesc in ansamblu bolta piciorului, atat de supuse presiunilor, sunt ranforsate intre ele printr-o serie de ligamente, tendoane, muschi etc., constituind o organizare foarte complicate, care nu poate scapa unor procese solicitante zilnic, de uzura si de degenerescenta artrozica. Se constata aceleasi modificari anatomopatologice, aceeasi simptomatologie clinica, aceleasi modificari radiologice proprii artrozelor, dominand osteofitoza calcaneana.
  ARTROZELE MEMBRULUI TORACIC
Sunt mai rare. Explicatia consta in functionalitatea respectiva, adaptata la prehensiune, suferind mai mult din acest punct de vedere formatiunile periarticulare. de unde si existenta periartritelor. In situatii mai deosebite de solicitare, de obicei profesionala, pot aparea si artrozele.
ARTROZA UMARULUI
Este foarte rara. Unele profesiuni o favorizeaza: pictori, zugravi etc. Ii sunt caracteristice durerea, cracmentele articulare si limitarea miscarilor, indeosebi abductia si retroproiectia. Evolutia poate merge spre blocaj articular, reversibil. Examenul radiologic arata modificari cunoscute: osteofitoze, osteoporoze, osteoscleroze cu depuneri calcare.
  ARTROZA COTULUI
Are un caracter mai mult profesional, aparand mai ales la cei ce lucreaza cu perforatoarele pneumatice, strunguri etc., deci supusi microtraumatismelor permanente, ca si la cei care au suferit traumatisme (fracturi, luxatii ale cotului etc.).
ARTROZA MAINII
Este cea mai frecventa artroza a membrelor toracice. Etiologic, tulburarile metabolice si endocrine (menopauza) si unele profesiuni manuale (spalatorese, croitorese, pianisti, violonisti) isi au importanta lor.
  ARTROZA FALANGELOR
Caracterul clinic cel mai important al acestor artroze este formarea unor noduli la extremitatea distala a falangelor (III - II), numiti nodulii Heberden (fig. 71) si intre falangele II si I, numiti nodulii Bouchard.
  ARTROZA POLICELUI
Se mai numeste si rizartroza si se constituie intre trapez si police (metacarp).


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Prevenirea osteoporozei
Prevenirea osteoporozei Prevenirea osteoporozei Practicarea catorva deprinderi sanatoase, inceputa inca din tinerete si continuata apoi pe tot parcursul vietii, poate face ca lucrurile sa ia o cu totul alta intorsatura in aceasta privinta. Iata despre ce este vorba. Adoptati un program regulat (de preferinta zilnic) d
 
• Leacuri antireumatice cu plante de sezon
Leacuri antireumatice cu plante de sezon Leacuri antireumatice cu plante de sezon Odata ce toamna isi intra pe deplin in drepturi, durerile reumatice se acutizeaza. Pe langa o dieta potrivita, plimbari, ceaiuri calmante, exercitii usoare de gimnastica, poti scapa de durerile reumatice folosind ajutoare din natura, cum ar fi cataplasmel
 
• Sistemul osteo-articulo-muscular
Sistemul osteo-articulo-muscular Primul pas spre intelegere e importanta sistemului osteo-articulo-muscular, care nu e doar invelisul organelor interne, ci are un rol bine definit in sanatate si refacere la fel de important ca sistemul cardiovascular sau cel respirator. Cheltuiala energetica (caloriile consumate) se face in prim
 
• Sindroamele segmentare cele mai frecvente
 Dintre imbolnavirile reumatismale, unele forme apar de obicei ca boli ale unui anumit segment sau regiuni, cu o simptomatologie proprie si cu indicatii terapeutice speciale, desi ele se incadreaza in una din categoriile descrise. Cateva din aceste boli apar mai frecvent si prezinta anumite pa
 
• Reumatismul partilor moi
reumatismul partilor moi  Grupa afectiunilor cunoscute sub numele de reumalgii sau de fibrozite se caracterizeaza prin faptul ca se localizeaza la organe care nu au in constitutia lor cartilaj sau os si care sunt obisnuit situate in afara articulatiilor, in jurul sau in apropierea lor. Tesuturile afectate sunt muschii
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni reumatismale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara