Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


spondilita anchilozanta, reumatismal degenerativ, gonartroza, coxartroza, spondilozele

 

Spondilita anchilozanta este o alta forma de imbolnavire reumatismala grava, cu inflamarea mai ales a articulatiilor dintre vertebre. Boala mai este cunoscuta sub numele de spondilartrita anchilopoietica, boala Bechterew, boala Pierre Marie-Strumpell. Ea se caracterizeaza printr-o mare frecventa la barbatii tineri si printr-o evolutie indelungata si progresiva. La originea acestei boli stau infectii diverse (mai ales cele urogenitale, frigul si umiditatea, traumatismele, cauze ereditare. Evolutia parcurge 3 etape:1)faza precoce,de debut; 2) perioada de stare; 3) perioada terminala.
La inceput bolnavii se plang de dureri, mai ales nocturne, in coloana vertebrala lombara sau dorsala, nevralgii intercostale, nevralgii ale sciaticului, apoi o serie de simptome generale (subfebrilitate, oboseala, irascibilitate, scadere in greutate). Un semn de mare valoare in aceasta perioada este inflamatia articulatiei sacroiliace (se constata la radiografia regiunii respective). In perioada urmatoare, simptomele se agraveaza, sunt prinse si articulatiile costo-vertebrale (reducandu-se astfel expansiunea toracica), se osifica benzile ligamentare ale coloanei vertebrale si in special ligamentul longitudinal anterior, facand sa apara formatiunile cunoscute sub numele de sindesmofiti (punti osoase). La examenul radiologic, coloana vertebrala apare ca un bat de bambus, devenind rigida. In aceasta perioada pot aparea inflamatii oculare (irita, uveita) si se pot prinde articulatiile mari de la radacina membrelor. Boala progreseaza in puseuri, in perioadele evolutive se poate constata o crestere a vitezei de sedimentare, dar semnele serologice din reumatismul poliarticular acut (ASLO) sau din poliartrita reumatoida (Latex) sunt obisnuit negative. Spondilita anchilozanta poate fi confundata, mai ales in faza de debut, cu tuberculoza vertebrala (morbul Pott), discopatiile, suferinte ale radacinilor nervoase spinale (nevralgii intercostale, ale sciaticului), apoi cu unele forme anchilozante ale reumatismului degenerativ (spondiloza hiperostozanta).
Tratamentul spondilitei anchilozante nu trebuie neglijat, mai ales in faza de inceput, si trebuie urmat cu perseverenta, in fazele mai avansate ale bolii se recomanda, cu scopul de a se corecta unele deformatii si tulburari ale functiei respiratorii, exercitiile fizice, gimnastica medicala si chiar unele jocuri sportive. Dau bune rezultate si unele proceduri hidrotermoterapice in raport cu perioada de evolutie, apoi electroterapia (curenti galvanici inalta frecventa, ultrasunete) si radioterapia. Climatul potrivit pentru un asemenea bolnav este cel uscat si insorit, cu vanturi slabe, fara mari variatii - diurne si sezoniere - ale temperaturii si presiunii atmosferice.
Pot fi facute, in faza de liniste, bai sarate sau de namol (Eforie, Sovata), sulfuroase (Herculane, Govora), dar mai ales acratotermale (Victoria, 1 Mai).
Reumatismul degenerativ
Formele degenerative, cunoscute inca si sub numele de artroze, se caracterizeaza prin procese de degenerescenta a formatiunilor care constituie articulatia, incepand cu modificarile cartilajului articular si terminand cu reactii proliferative osoase si sinoviale.
Reumatismele degenerative au cauze multiple si - deoarece apar mai ales dupa 40 de ani - sunt considerate indeosebi de origine metabolica si endocrina (apar in obezitate, diabet, tulburari de secretie ovariana). Un rol predominant joaca si factorul mecanic (traumatisme, conditii statice defectuoase ducand la uzura cartilaginoasa), precum si factorul circulator (tulburari vasomotorii, varice, flebite). Nu trebuie neglijat nici rolul factorilor nervosi, al imbatranirii generale tisulare, precum si cel al factorului ereditar.
Localizarile mai frecvente sunt la genunchi (gonartroza), la sold (coxartroza) si la sira spinarii (spondiloza).
Gonartroza
Este mai frecventa la femeie (70- 80% din cazuri), apare in general dupa varsta de 40 de ani si se localizeaza de obicei la ambii genunchi. Dezvoltata pe baza endocrina (menopauza), sau metabolica (obezitate, guta, diabet), ea apare in urma unor conditii mecanice defectuoase (traumatisme, tulburari statice) sau a unor tulburari vasculare.
Durerile nu sunt violente, dar au un caracter foarte persistent, cu agravare la mers si ameliorare in repaus. Uneori se produce un blocaj total al articulatiei genunchiului, ceea ce indica si posibilitatea existentei unui revarsat intraarticular (hidartroza). In formele uscate chiar bolnavul poate constata - la miscare - aparitia unor cracmente. Examenul radiologic pune in evidenta ingustarea articulatiei, condensari marginale, osteofiti, deformatii, osteoporoze (rarefieri osoase) si chiar corpi liberi in articulatie (soareci articulari), care provin din ruperea unor osteofiti sau a unor calificari de franjuri sinoviale.
Tratamentul bolii consta in primul rand in repaus. Se administreaza medicamente calmante (piramidon, aspirina), unguente, se introduc in articulatia bolnava substante de tip novocaina sau hidrocortizon. Nu se omite - cand este cazul - tratarea osteoporozei. Importante raman tratamentul balneo-fizical si cultura fizica medicala. Se folosesc si proceduri de hidro si termoterapie (comprese, dus-masaj, dus subacval, impachetari cu parafina sau namol), electroterapie (curenti galvanici, diadinamici, ultrasunet, inalta frecventa), tratament in statiuni balneare cu ape sarate, sulfuroase sau cu namol (Sovata, Herculane, Eforie), gimnastica medicala insotita de mecanoterapie.
Coxartroza
Este mai frecventa la varste mai inaintate, debutand obisnuit dupa 40 de ani. Printre cauzele acestei afectiuni - realmente invalidizante - se gasesc in primul rand o serie de conditii predispozante locale (malformatiile soldului, subluxatiile, coxa plana, sechelele dupa traumatisme). Tinand seama de rolul acestei articulatii (mers, statiunea in picioare) rezulta ca suferintele progreseaza pe masura ce articulatia este mai solicitata (obezitate, purtarea de obiecte grele, statiunea prelungita in picioare). Simptomele de inceput sunt durerea, care apare la mers, si jena functionala, in special la incaltare, urmate destul de repede de schiopatare. Rotatia soldului si miscarea de ducere in afara a coapsei sunt limitate sau dificile. Cu timpul, durerea se intensifica, mersul este din ce in ce mai dificil, pana ce se ajunge la impotenta functionala.
Tratamentul coxartrozei consta in repaus si menajarea articulatilor. Bolnavii pot beneficia de aspirina, vitamina D, calciu, iod. sulf, infiltratii cu novocaina, hidrocortizon. Fizioterapia cea mai utila consta in aplicarea inaltei frecvente (ultrascurte, microunde), a ultrasunetelor, fototerapiei (bai de lumina, Solux), eventual radioterapie, care da rezultate bune. De asemenea pot fi de folos impachetarile cu parafina, namol si baile de nisip. Statiunile indicate pentru cura suferinzilor de coxartroza sunt acelea cu ape termale sulfuroase (Herculane) sau oligometalice (Victoria).
Tratamentul ortopedic si chirurgical are indicatii in cazurile mai avansate, in special acolo unde se semnaleaza o impotenta functionala progresiva.
Spondilozele
Aceasta grupa cuprinde reumatismele degenerative ale coloanei vertebrale, care vor fi denumite, dupa segmentul afectat, cervicala, dorsala sau lombara. Afectiunea survine mai ales dupa varsta de 40 de ani si predomina la barbati. Caracteristica ei este modificarea anatomica a vertebrelor, cu aparitia unor excrescente osoase denumite osteofiti, care au forma unor ciocuri de papagal. Cauzele suferintelor in spondiloza nu trebuie insa puse pe seama acestor osteofiti, care pot fi foarte bine suportati toata viata. Suferintele apar abia atunci cand boala provoaca tulburari sau reduceri ale functiei vreunei portiuni a coloanei vertebrale.
In general, durerile iradiaza - dupa sediu - pe traiectul nervilor radiculari, care ies din maduva spinarii.
La coloana cervicala, durerile vor iradia spre umeri si membrul superior, la torace, durerile pot lua forma nevralgiilor intercostale, iar Ia lombe pe cea a nevralgiilor lombare, sacrate si mai ales sciatice. Cunoscand aria dureroasa si sensul ei vom putea recunoaste astfel si locul de origine a suferintei la nivelul coloanei vertebrale. Spondilozele se recunosc mai ales pe baza simptomatologiei dureroase si a examenului radiologic. Examenele de laborator sunt mai putin utile. Este totusi necesar sa se cerceteze viteza de sedimentare, pentru a se putea exclude eventualele elemente inflamatoare, apoi alte examene de laborator, pentru a putea determina existenta unor stari concomitente (ca diabetul, uricemia) sau a unor stari infectioase ca tuberculoza si luesul. Mai trebuie facuta diferenta - mai ales la barbatii mai tineri - cu spondilitele, care au un caracter inflamator grav.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Prevenirea osteoporozei
Prevenirea osteoporozei Prevenirea osteoporozei Practicarea catorva deprinderi sanatoase, inceputa inca din tinerete si continuata apoi pe tot parcursul vietii, poate face ca lucrurile sa ia o cu totul alta intorsatura in aceasta privinta. Iata despre ce este vorba. Adoptati un program regulat (de preferinta zilnic) d
 
• Leacuri antireumatice cu plante de sezon
Leacuri antireumatice cu plante de sezon Leacuri antireumatice cu plante de sezon Odata ce toamna isi intra pe deplin in drepturi, durerile reumatice se acutizeaza. Pe langa o dieta potrivita, plimbari, ceaiuri calmante, exercitii usoare de gimnastica, poti scapa de durerile reumatice folosind ajutoare din natura, cum ar fi cataplasmel
 
• Sistemul osteo-articulo-muscular
Sistemul osteo-articulo-muscular Primul pas spre intelegere e importanta sistemului osteo-articulo-muscular, care nu e doar invelisul organelor interne, ci are un rol bine definit in sanatate si refacere la fel de important ca sistemul cardiovascular sau cel respirator. Cheltuiala energetica (caloriile consumate) se face in prim
 
• Sindroamele segmentare cele mai frecvente
 Dintre imbolnavirile reumatismale, unele forme apar de obicei ca boli ale unui anumit segment sau regiuni, cu o simptomatologie proprie si cu indicatii terapeutice speciale, desi ele se incadreaza in una din categoriile descrise. Cateva din aceste boli apar mai frecvent si prezinta anumite pa
 
• Reumatismul partilor moi
reumatismul partilor moi  Grupa afectiunilor cunoscute sub numele de reumalgii sau de fibrozite se caracterizeaza prin faptul ca se localizeaza la organe care nu au in constitutia lor cartilaj sau os si care sunt obisnuit situate in afara articulatiilor, in jurul sau in apropierea lor. Tesuturile afectate sunt muschii
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni reumatismale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara