
Cancerul sanului este legat de scurtarea perioadei de alaptare. Femeile care refuza sa-si alapteze copiii la san sunt mult mai predispuse la cancer.
Pentru cancerul de san se recomanda consumarea uleiului de seminte de in, cu puternica actiune antibacteriana, antifungica si antivirala. El contine acid linoleic, un ulei de tip omega 3, caracteristic pestelui. De asemenea, constituie o bogata sursa de lignanti - elemente care se gasesc in seminte, graunte si legume, cu o puternica actiune antibacteriana, antifungica si antivirala. Acesti lignanti din plante sunt transformati de flora intestinala in enterolactone si enterodiol, care exercita protectie impotriva cancerului de san. Semintele de in se pot administra si macinate (25 g/zi) consumate cu un pahar de apa. La o clinica din America, dr. L. Thomson a experimentat tratamentul cu seminte de in macinate si a constatat ca dupa 1 luna nodulii s-au redus la jumatate. Lipidele au un rol nociv influentand producerea cancerului de san. Grasimile saturate (grasimi de porc, unt, smantana, maioneza) bogate in acizi grasi omega 6, potenteaza efectul estrogenilor. Se recomanda uleiul de peste bogat in acizi grasi omega 3, care modifica repede micromediul din san.
Se contraindica margarina, deoarece in procesul de productie este hidrogenat uleiul vegetal, ceea ce schimba structura acidului gras natural. Margarina si alte uleiuri vegetale hidrogenate pot declansa boli de inima, ducand la cresterea colesterolului LDL si scaderea colesterolului HDL cu rol protector. Se mai pot declansa si alte forme de cancer.
Se va evita fumatul, care duce la cresterea concentratiei de radicali liberi, care anuleaza actiunea unor antioxidanti nutritivi, ca vitamina C si betacarotenul, foarte necesar in combaterea cancerului. Betacarotenul, care, spre deosebire de vitamina A, in doze masive nu face rau, se gaseste in frunze de culoare verde inchis (varza creata, spanac, stevie), fructe si legume de culoare galben-portocalie (caise, morcovi, cantalup, dovleac), fructe si legume de culoare rosie (tomate, varza rosie, fructe de padure, prune). Vitamina C se gaseste in citrice, ardei, broccoli, cartofi, varza de Bruxelles. Legumele din familia cruciferelor lupta contra cancerului, mai ales de colon si san. Acestea sunt: varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza creata, mustarul, ridichile, guliile etc. Ele contin goitrogeni, care pot bloca actiunea iodului, dar sunt inactivati prin fierbere si nu influenteaza nici crude actiunea glandei tiroide atunci cand iodul din alimentatie nu este in cantitate mare. Daca se consuma mai mult de 4 portii de legume crucifere/zi, se va suplimenta corespunzator consumul de iod. Legumele crucifere cu cea mai mare concentratie de iod sunt guliile si napii.
In caz de cancer, se mai recomanda alimente fibroase, pentru a elimina estrogenii toxici din sange, asociati cancerului de san.
Femeile care consuma carne au cu 50% mai multi estrogeni toxici.
• Dupa operatie, se ung cicatricele cu alifie de galbenele. Pielea devine neteda si capata culoare normala. Daca au suferit si ganglionii limfatici, se pune terci cu frunze de patlagina.
• Se bea 1 1/2 1 ceai din: 300 g galbenele + 100 g coada-soricelului + 100 g urzica. Se, poate alterna cu ceai de tataneasa, dragaica sau marul-lupului (cu prudenta). Ceaiul se bea incet, pe parcursul zilei. Se adauga 3 linguri bitter suedez si se bea inainte si dupa masa.
• Zilnic se face clisma cu infuzie de trifoi rosu si coada-soricelului (alternativ).
• Rudolf Breuss indica 1 ceasca/zi infuzie rece de cretisoara amestecata cu urzica. Se bea cu inghitituri mici.
• In caz de crize dureroase, se recomanda aplicarea de comprese cu aburi de coada-calului si comprese cu bitter suedez.
In perioada de regim si tratamente pentru cancer, pot sa apara dureri, varsaturi, diaree, ceea ce indica dezintoxicarea organismului spre procesul de vindecare. Chiar si cerealele (grau, orz, ovaz, secara, orez) se vor consuma crude. Pot fi macinate ca pentru pasat, inmuiate de seara, amestecate cu miere, nuci si mere rase. Si tarate de grau pot fi inmuiate si consumate crude. Ouale (fecundate) si laptele (preferabil de capra) vor fi crude, consumate eventual in amestec cu miere. Polenul poate fi un adjuvant pretios.