
Ce stii despre ceaiul verde
Ceaiul verde actioneaza si ca dezintoxicant al corpului. Este capabil sa activeze in ficat, mecanisme care pot elimina cu mult mai rapid toxinele canceroase din corp. La soareci, s-a demonstrat ca acesta blocheaza efectele substantelor chimice carcinogene responsabile de producerea cancerului de san, de plaman, de esofag, de stomac si de colon.
Nu exista prea multe optiuni terapeutice pentru copiii care prezinta tumori cerebrale. Radioterapia, folosita in cazul adultilor, este adesea prea periculoasa pentru creierul lor aflat in plina dezvoltare. Insa, celulele unui meduloblastom aparut unui copil sunt mult mai sensibile la doze foarte mici de radiotarepie daca, mai intai, acestea au fost sensibilizate prin actiunea activa – si perfect inofensiva – a moleculelor de ceai verde.
In final, efectul avut de moleculele ECGC este mult mai puternic atunci cand este combinat cu alte molecule care se gasesc in mod obisnuit in regimul alimentar asiatic – de exemplu, cazul in care ceaiul verde este combinat cu soia. Laboratorul de Nutritie si Metabolism al Universitatii Harvard a aratat ca, atunci cand este administrata impreuna, combinatia de ceai verde si soia amplifica efectele protectoare observate in situatia in care fiecare aliment este consumat separat. Observatiile sunt valabile atat pentru cancerul de prostata, cat si pentru cancerul de san. In finalul articolului lor, cercetatorii au concluzionat: Rezultatele studiului nostru sugereaza ca, prin substantele fito-chimice continute in soia, alaturi de cele prezente in ceaiul verde, aceste alimente pot fi folosite ca un potential regim alimentar de inalta eficienta, in scopul inhibarii progresiei cancerului de san dependent de estrogeni. Aceste cuvinte au o semnificatie foarte puternica, daca ne gandim la limbajul specific extrem de grijuliu care caracterizeaza articolele stiintifice ce abordeaza domeniul cancerului (ca sa nu mai vorbim de stilul in mod obisnuit foarte rezervat al cercetatorilor de la Harvard).