Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Ingrijiti-va lucrarile dentare

 
Ingrijiti-va lucrarile dentare

 Ingrijiti-va lucrarile dentare

Aceasta sectiune despre lucrarile dentare este contributia chirurgului stomatolog  Frank Jerome, DDS, cu comentarii adaugate de autoare. Pentru a avea o idee mai clara despre cum sa alegeti variantele stomatologice corecte, cititi-i cartea, Tooth Truth.

Dr. Jerome: filosofia tratamentului dentar predata in America este ca dintii trebuie salvati prin orice mijloace disponibile, utilizand materialele cele mai dure si mai rezistente. Efectele toxice pe termen lung sunt prea putin luate in consideratie. Atitudinea majoritatii stomatologilor este urmatoarea: daca ADA (American Dental Association) spune ca este in regula, atunci si ei vor face acelasi lucru.

O filosofie mai rezonabila este aceea ca niciun dinte nu merita sa fie salvat daca dauneaza sistemului imunitar. Folositi aceasta afirmatie ca linie directoare. Motivul pentru care stomatologii nu vad efectele toxice este acela ca nici nu le cauta, nici nu le cer. Daca unui pacient i se pun in gura trei plombe cu mercur si, dupa o saptamana, are probleme cu rinichii, oare il va chema pe stomatolog sau pe generalist? Va spune oare pacientul stomatologului despre problema lui cu rinichii sau ii va spune, oare, generalistului despre cele trei plombe cu mercur? Nu se va face niciodata vreo conexiune.

Se intampla deseori ca pacientii care au inlocuit plombele de metal sa nu mai prezinte anumite simptome, dar, iarasi, ei nu-l informeaza pe stomatolog. Pacientul trebuie intrebat! Odata ce pacientul incepe sa se simta bine, li se pare ca este normal sa fie asa si nu fac nici o conexiune.Daca rezultatele, pentru toata lumea, ar fi instantanee, nu ar mai exista nici un fel de controversa.

Dr. Clark: Unele persoane remarca faptul ca, atunci cand inlocuiesc plombele de metal cu plombe din materiale plastice, fac tumori. Este prea devreme pentru a spune ca este o coincidenta. Testele pe care le-am efectuat recent arata ca majoritatea varietatilor de materiale plastice dentare contin substante cunoscute ca fiind cancerigene, la fel ca si amalgamul, desigur.De fapt, eu cred ca materialele dentare toxice pe care le tinem in gura zi si noapte sunt, in mare masura, raspunzatoare pentru epidemia de cancer si proportia anormala de celule T in cazul bolii SIDA. Asa incat, plombele din materiale plastice, cel putin variantele folosite acum, nu sunt raspunsul cel bun. Si ele sunt foarte toxice.

Dr. J.: Nu cumva sunt un soi de bombe cu intarziere?

Dr. C.: Nu chiar. De fapt, se stie ca de ceva decenii ca pana si materialele solide permit eliberarea componentilor solubili. Acesta este motivul pentru care acum se adauga fluor in plombe: este de asteptat sa se infiltreze. Cand plombele contin substante toxice sau pur si simplu componenti toxici, cum ar fi uretanul, acidul maleic sau un azo-colorant, acestia se vor infiltra si ei. Si ii descopar in tumorile celor care sufera de cancer.

Dr J.: Nu exista material dentar perfect. Cea mai buna plomba este sa nu ai nevoie de una. Problema toxicitatii este ochestiune de nuanta. Daca pacientul se afla intr-o faza terminala, el nu va putea tolera nici o substanta toxica. Din fericire, majoritatea pacientilor nu sunt in astfel de situatii cumplite. Gasirea astomatologului potrivit este prima si cea mai importanta sarcina. Stomatologii care folosesc metode alternative sunt in fruntea miscarii pentru interzicerea folosirii mercurului in materialele dentare. Trebuie interzis nu doar mercurul, ci toate metalele. Daca stomatologul dumneavoastra nu urmeaza toate procedurile necesare, atunci trebuie sa gasiti unul care face acest lucru. Iata intrebarile pe care trebuie sa le puneti atunci cand sunati la un alt cabinet stomatologic:

  • Puneti plombe cu mercur? (Raspunsul corect e NU. Daca fac acest lucru, nu vor fi destul de constiinciosi pentru a realizancorect lucrarile de indepartare.)

  • Faceti obturatii de canal? (Raspunsul corect e NU. Daca fac acest lucru, inseamnaca nu inteleg stomatologia alternativa corecta.)

  • Inlaturati insertiile de amalgam? (Raspunsul corect este DA. Insertiile sunt bucatele de mercur ramase in tesutul gingival sau care s-au instala in osul maxilar atunci cand acesta a fost expus temporar, in cursul lucrarilor stomatologice.)

  • Tratati cavitatile? (Raspunsul corect este DA. Prin curatare.) Cavitatile sunt simple gauri ramase in osul maxilar dupa extragerea incompleta a unui dinte. O alveola curatata corect dupa extractie se va vindeca complet si se va resintetiza tesutul osos. De regula, stomatologii NU curata dupa extractie alveola de tesuturile remanente sau osul infectat. Rezultatul este o alveola uscata (o alveola grav infectata). Aceste alveole nu se vindeca complet niciodata. Cavitatea poate fi inca acolo chiar si la treizeci de ani dupa o extractie. Aceasta poate fi oforma de osteomielita, adica infectia osului.

Dr. C.: La pagina 96, este o radiografie a unei cavitati. Am vazut deseori osmeolita (infectia osului) si in restul corpului, mai ales in cacerul osos. Intotdeauna incepe la osul maxilar, din cauza unei probleme dentare oarecare. Apoi se raspandeste de la oasele maxilare in restul corpului. Apoi se raspandeste de la oasele maxilare securata si alte zone cu osteomielita! Staphylooccus aureus este intotdeauna prezent in cavitati.

Dr. J.: Pentru pacienti va fi foarte greu sa gaseasca un stomatolog care sa raspunda corect la toate cele patru intrebari. Majoritatea celor care nu folosesc mercur, utilizeaza, totusi, alte metale la coraoane dentare. Multe dintre aceste metale sunt carcinogene, cum ar fi nichelul, cromiul si cobaltul. Acesta sunt cele mai ieftine metale; prin urmare, pentru stomatolog este o decizie pur economica. Cavitatile sunt tratate de catre foarte putini stomatologi. Unele asociatii stomatologice de stat pretind ca ele nici nu exista si ca a le trata reprezinta un malpraxis. Exista foarte putine cursuri disponibile si, chiar si atunci, stomatologii sunt reticienti in a le folosi. Daca un stomatolog raspunde: da la primele 3 intrebari si: nu la a patra, s-ar putea sa fie, totusi, o optiune corecta. El ii poate recomanda pacientului un chirurg stomatolog pentru tratarea cavitatilor.

Dr. C.: O alta chestiune care trebuie avuta in vedere atunci cand cauti un stomatolog este aceasta: manifestati consideratie  pentru sentimentele sale atunci cand puneti intrebari. Chiar si stomatologului de rezerva ii place sa-si faca meseriain stilul sau personal. Daca puteti obtine raspunsurile mai discret, ca de pilda de la un prieten sau de la asistenta de la receptie, s-ar putea sa obtineti servicii mai bune. Ar trebui sa intrebati si daca foloseste un dispozitiv de marire a imaginii sau o camera video ori un monitor pentru a va localiza insertiile. Stomatologul va fi incantat sa raspunda la aceasta intrebare. Acest lucru il plaseaza in clasa celor putini alesi, care tind spre perfectiune in exercitarea profesiei lor.

Dr.J.: Daca alegeti un stomatolog care nu intelege importanta acestor intrebari, s-ar putea sa sfarsiti prin a avea noi probleme. Gasiti medicul potrivit, chiar daca trebuie sa calatoriti sute de kilometri. Exista de la 6000 pana la 10000 de medici stomatologi care v-ar putea ajuta. Unii pot face o parte din tratament si va pot recomanda un specialist pentru restul problemelor. Cinci sute pana la o mie dintre acestia pot efectua tratamentul complet.

Dr. C.: Care este tratamentul pentru cavitati?

Dr. J.: Pentru a preveni din primul moment formarea unei cavitati, se curata peretii alveolei cu foarte mare atentie, in momentul extractiei dintelui. Peretii nu trebuie sa aiba margini aspre sau resturi de tesut; trebuie folosite pense pentru a indeparta cu grija fiecare particica care ar fi putut ramane atasata. Pentru cavitatile vechi care s-au inchistat in osul maxilar, solutia cea mai simpla este deschiderea unei mici cai de acces. Cavitatea este spalata cu lichid antiseptic si curatata cu instrumentele manualesi rotative. Apoi se spala din nou. Cavitatile se vindeca si tesutul osos se reface, fara sa puna prea multe probleme pentru pacient. Cavitatile mai mari pot necesita un al doilea tratament.

Dr. J.: Stomatologii din SUA folosesc antiseptice standard sau pur si simplu apa sarata. De ce sa nu ramanem la acestea?

Dr. C.: Nimic nu este mai eficient ca iodul. Avem de-a face aici cu bacterii extrem de periculoase, nu doar cu stafilococul, care, prin comparatie este de-a dreptul prietenos. Deseori, am detectat bacterii Clostridium si diverse tipuri de streptococi. Acestia contin spori cu invelisuri foarte dure. Sporii supravietuiesc chiar si atunci cand microbul moare. Ulterior, sporii "eclozeaza" iarasi. Iodul insa distruge si sporii. Bacteriile din cavitatea bucala infecteaza tumorile. Acesta este motivul pentru care insist atat de mult pe aceasta tema. Solutia Lugol este usor de facut si destul de ieftina (vezi Retete). Si, desigur nu veti simti nici o usturime, deoarece gura este anesteziata.

Dr. J.: Ce parere aveti despre antibiotice? Stomatologii de pretutindeni recomanda, in mod curent, antibiotice pentru a asigura vindecarea postoperatorie. Pare o practica foarte eficienta. Multi folosesc antibioticele, desigur, pentru a se proteja din punctde vedere juridic.

Dr. C.: Bacteriile Clostridium din osul maxilar nu raspund bine la antibiotice. Ele reapar de indata ce inceteaza tratamentul cu antibiotice. Acest lucru se intampla fiindca rana este destul de adanca, iar in profunzime exista foarte putin oxigen. Acesta este locul propice unde se stabileste Clostridium. Antibioticul nostru "facut in casa" lucreaza mai bine decat varietatile comerciale (vezi p.105). Lucrul care deseori ajuta la fel de mult ca antibioticele este indepartarea fiecarei ramasite, indiferent cat este de mica, de metal si material plastic din gura. Acest lucru reface imunitatea locala atat de repede, incat infectiile nu se mai dezvolta. Este ceva absolut remarcabil.

Dr. J.: Cu cat tratamentul stomatologic este mai simplu, cu atat este mai bine. Daca stomatologul spune ca poate indeparta plombele de metal, dar acest lucru  ar lasa un loc gol atat de mare incat ar trebui facuta o COROANA, spuneti "NU!". Coroana dentara este reteta pentru dezastru. Dintele trebuie pilit pana nu mai ramane decat o bucatica pentru ca peste el sa poata fi instalata coroana.

Dr. C.: Se presupune ca spatiul dintre bucatica de dinte ramasa si coroana este complet umplut, astfel incat, sa nu ramana loc pentru bacterii. De fapt insa, acest lucru nu se intampla. Sub fiecare coroana pecare am vazut-o dupa ce a fost indepartata, dintele o zona de culoare cenusiu - inchis. Aceasta este zona in care Clostridium creste direct in dinte. Deoarece Clostridium este un "microb tumoral", adica poate transforma ARN-ul in ADN, acesti dinti trebuie extrasi urgent in cazul pacientilor foarte bolnavi. Infectia este in dinte, nu pe dinte. Sepoate presupune ca fiecare dinte care are o coroana sau este imbracat are, dedesubtul lucrarii, o infectie serioasa. Dintele nu poate fi curatat. Dintii cu coroana sau cei imbracati trebuie extrasi.

Dr. J.: Acest lucru inseamna, pentru foarte multe persoane, o multime de extractii.

Dr. C.: Da. Coroanele sau dintii imbracati trebuie inlocuiti cu proteze sau proteze partiale. De la bun inceput nu trebuie sa li se puna coroane pacientilor. Desigur, pericolul nu era cunoscut la momentul respectiv.

Dr. J.: Atunci, inseamna ca sugerati tratamente stomatologice diferite pentru persoanele sanatoase si pentru cele bolnave?

Dr. C.: Presupun ca, inconstient, facem deja acest lucru. Cand suntem bolnavi, renuntam la obiceiurile proaste si la riscurile pe care ni le asumam. Mai tarziu, dupa ce ne insanatosim, ne intoarcem la ele. Dar nu este logic. Ne corectam greselile doar pentru o perioada de timp. O persoana bolnava are doar cateva saptamani la dispozitie pentru a inlatura sursele de infectie din organism, in timp ce, persoanele care inca se simt bine ar putea avea la dispozitie ani intregi, in functie de imunitatea organismului.

Dr. J.: Ce faceti pentru dumneavoastra personal? Aveti metal sau materiale plastice in gura?

Dr. C.: Toate plombele mele mari, din materiale plastice, s-au transformat in extractii. Intentionez sa acopar locurile goale cu proteze partiale. Momentan nu exista un material pentru plombe suficient de sigur pentru a fi pastrat in gura permanent, dar urmaresc piata produselor dentare din Germania. Ei sunt constienti de pericolul toxicitatii materialelor plastice si s-ar putea sa fie primii care s-o rezolve.

Dr. J.: Ce faceti cu dintii din fata? Aveti materiale plastice in el?

Dr. C.: Nu, pur si simplu am  scos materialele plastice prin abraziune cu aer. Acest lucru evita largirea cavitatii initiale. Gaurile sunt goale si foarte, foarte curate. Este posibil sa apara curand vreun nou material plastic netoxic. De fapt, speram ca il veti inventa dumneavoastra.

Dr. J.: Prin urmare, ati scos plombele dentare din material plastic pe care vi le-am pus atat de artistic acum 13 ani?

Dr. C.: Da, si sunt fericita sa va anunt ca nu am nici un fel de infectie cu Clostridium sub ele. Asadar, se poate! Poate ca tehnica dumneavoastra a fost superioara. Poate nu a fost implicata dentina deschisa, ci doar smaltul! Totusi tehnica utilizata fiind aceeasi peste tot, ar trebui sa fie mult mai buna inainte de a deveni acceptabila.

Dr. J.: Atunci de ce le-ati scos?

Dr. c.: Initial cand am testat materialul compozit pe care urma sa-l folositi pentru dintii mei, am descoperit ca nu continea metale grele, dar nu l-am testat pentru uretan si bisfenol-A. Si n-am testat nici suportul/captuseala sau celelalte materiale complementare folosite de stomatologi pe langa compozit.    Acestea devin o parte a dintelui restaurat si elibereaza toxine in mod constant. Asa incat plombele mele eliberau cupru, cobalt si vanadiu, pe care mi le-am detectat in retina si in nervul optic. In plus, am detectat mercur si argint sub plombele din material plastic - ramasite ale plombelor anterioare, cu amalgam. Dar au iesit si ele la abraziunea cu aer.

Dr. J.: Utilizati precautii speciale acum, de vreme ce extrageti dintii plombati cu mercur in loc sa-i plombati cu materiale plastice?

Dr. C.: Extractiile trebuie facute cu multa grija, in asa fel incat amalgamul sa nu se sparga si sa elibereze bucatele care sa patrunda in leziunile gingiilor, in oase sau in cavitatea insasi. In Mexic, de regula, recomandam pacientului un specialist in chirurgie oro-maxilo-faciala pentru extractii si un stomatolog pentru curatare prin abraziune cu aer sau plombe temporare de ciment.

Dr. J.: Nici un stomatolog din SUA nu va extrage un dinte doar fiindca are o cantitate mare de amalgam in el.

Dr. C.: Amalgamul este foarte toxic. Materialele plastice aflate acum la indemana sunt si ele toxice. Dar pentru a demonstra acest lucru, aveti nevoie de tehnologia Sincrometrului, care cauta metale in maduva osoasa, in splina, timus si in ganglionii limfatici. Acolo devin letale prin blocarea metabolismului fierului. Mercurul poate fi eliminat prin chelare.Exista doua optiuni: moartea ca urmare a bolii, sau extractia. Extractiile salveaza vieti. Pacientii vor trebui sa mearga in strainatate pentru lucrarile dentare.

Dr. J.: Cum poate fi condus un pacient grav bolnav sa faca acest lucru?


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara