
Trei principii ale dezintoxicarii
Atunci cand fumatorii renunta la tutun, riscul lor de a face cancer scade extraordinar de mult. Daca incetam sa stimulam dezvoltarea celulelor canceroase in corpul nostru, mecanismele naturale de tinere sub control a acestei boli pot incepe sa intervina si sa opreasca raspandirea lor.
Pentru a ne proteja impotriva cancerului, ne putem limita gradul de expunere la factorii toxici din mediul inconjurator. Printre toti aceia deja identificati sau banuiti in mare masura ca fiind toxici, am selectat trei care imi par a fi cel mai puternic implicati in acest proces de aparare si cei mai usor de schimbat.
1. Consumul exagerat de zahar rafinat si produse pe baza de faina alba (care stimuleaza aparitia inflamatiei si dezvoltarea celulelor ca urmare a actiunii insulinei si a IGF (factorul de crestere de tip insulina)
2. Consumul exagerat de acizi grasi de tip omega-6 existenti in margarina, uleiuri vegetale (inclusiv grasimile transformate) si grasimi animale (carne, produse lactate, oua) produse prin metode agrozootehnice dezechilibrate, inca din Cel de-al Doilea Razboi Mondial.
3. Expunerea la agentii contaminati, care au patruns in mediul inconjurator incepand cu anul 1940 si se acumuleaza in grasimile animale.
Primii doi factori mentionati mai sus sunt cei mai pasibili de a fi invinuiti pentru aparitia inflamatiilor care stimuleaza dezvoltarea cancerului. Ca urmare, primul pas in orice proces de dezintoxicare pe care l-am intreprinde trebuie sa inceapa cu un consum mult mai redus de produse pe baza de zahar, faina alba si grasimi animale, ca si prin reducerea cantitatii ingerate de alimente care nu poarta eticheta de organice. Alimentele neorganice nu trebuie neaparat sa fie eliminate in totalitate, insa trebuie sa devina doar alimente consumate ocazional; nu baza regimului nostru alimentar. In loc de o bucata mare de carne purtand alaturi ceva legume drept garnitura, trebuie sa ne imaginam doar o portie mica de carne (bine echilibrata in acizi grasi de tip omega-3) din cand in cand, in mijlocul unui platou realizat preponderent din legume. Aceasta este si ceea ce fac vietnamezii, indienii si chinezii, de altfel.