Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


meditatia in laborator - partea XI

 
 meditatia in laborator - partea XI

Din ce in ce mai curios, Luciano Bernardi a concluzionat ca daca ritmurile din Ave Maria – au capacitatea de a modula ritmurile fiziologiei, alte practici religioase pot avea un efect comparabil. El a pretins ca efectul ar fi si mai intens in acele religii pentru care trupul este in centrul practicilor spirituale, cum ar fi Hinduismul sau Budismul. Pentru a investiga aceasta ipoteza, a dat pacientilor, care nu mai practicasera niciodata vreo disciplina orientala, sa recite din binecunoscuta mantra din Buddhism: Om-Mani-Padme-Hum. Ca in yoga, subiectii au invatat cum sa isi lase vocile sa poarte fiecare silaba a mantrei, astfel incat putea simti sunetele vibrandu-le in laringe. Apoi continuau sa isi monitorizeze expiratia pana cand simteau ca respira din nou, pentru urmatoarea repetitie. Bernardi a observat aceleasi rezultate ca cele din recitarea Ave Maria. Respiratia automata a subiectilor adopta un ritm de 6 expiratii pe minut, si un echilibru, sau coerenta, cu ritmurile altor functii fiziologice autonome. Intrigat, Bernardi s-a intrebat daca aceasta asemanare surprinzatoare dintre cele doua practici religioase diferite nu ar fi rezultatul unor radacini comune. In fapt, el a gasit o sursa istorica, conform careia rugaciunea a fost introdusa in Europa de cruciati, care au preluat-o de la arabi, si care, la randul lor, au adoptat practicile calugarilor tibetani si ale maestrilor yoga din India. In mod evident, practicile care readuc echilibrul ritmurilor biologice pentru bunastare si sanatate merg inapoi in timp.

 Sincronizarea ritmurilor biologice dupa cateva minute de recitare a mantrei Om-Mani-Padme-Hum sau Ave Maria in latina. De sus in jos: ritmul respirator, ritmul cardiac, ritmul presiunii arteriale, ritmul vitezei fluxului sanguin la creier. a se observa trecerea rapida de la un tipar calm si regulat la variatii ample. Studiul dr. Bernardi a fost publicat in revista The British Medical Journal

    In 2006, Julian Thayer si Esther Sternberg, cercetatori la Universitatea Ohio si la Institutul National de Sanatate din Statele Unite, au publicat in The Annals of New York Academy of Sciences o retrospectiva a tuturor studiilor legate de amplitudinea si variatiile ritmurilor bilogice. Ei au ajuns la concluzia ca orice care amplifica variatiile – asa cum se intampla in starile de rezonanta sau coerenta, descrise de Bernardi – este asociat cu o serie de beneficii pentru sanatate. (Cel mai folosit parametru – indice al ritmurilor bilogice este cel al variatiei pulsului cardiac, care face si subiectul acestui studiu. De asemenea, acesta este masurat prin metodele de bio-conexiune inversa, bazate pe coerenta cardiaca. Este important a se observa ca starea de coerenta este asociata cu o variatie mai mare a pulsului cardiac. Ceea ce este regulat in coerenta nu este bataia inimii in sine, ci modelul variatiei) in mod special:

-    o functionare mai buna a sistemului imunitar;

-    reducerea inflamatiilor;

-    o reglare mai buna a nivelurilor de zahar din sange.

Acestea sunt principalii trei factori care lupta impotriva dezvoltarii cancerului. Intre momentul nasterii, cand amplitudinea ritmurilor biologice este cea mai mare, si pana la apropierea mortii, cand are cel mai scazut nivel, amplitudinea variatiilor (termenul tehnic este variabilitatea) scade cu aproximativ 3% pe an. Acest fapt demonstreaza ca organismul isi pierde progresiv capacitatea de adaptare; creste dificultatea de a se mentine echilibrul, in momentul in care este supus pericolelor din mediul fizic si emotional. Slabirea acestui echilibru intre functiile organismului este asociat cu un numar de probleme de sanatate, legate de imbatranire: presiunea cardiaca ridicata, insuficienta cardiaca, complicatii ale diabetului, infarct, moarte subita, si, bineinteles, cancer. Dar acest echilibru – care poate fi usor evaluat masurand amplitudinea variatiilor pulsului cardiac – reprezinta una dintre functiile biologice care raspunde cel mai bine la exercitiul mintal pentru respiratie si concentrare. Este exact ceea ce dr Bernardi a descoperit prin demonstrarea impactului pe care il au practicile antice ca mantra budista, sau rugaciunea
.

Haos si coerenta, in starile de stres, anxietate, depresie sau furie, variatia naturala a ritmului cardiac devine slaba si neregulata, sau haotica. In starile de buna-dispozitie, compasiune sau recunostinta, sau cand atentia este asupra respiratiei, aceasta variabilitate este mai mare, devenind coerenta: alternarea dintre cresterea si descresterea ritmului cardiac este regulata si se aliniaza cu alte ritmuri biologice. Aceeasi stare este indusa prin recitarea mantrei budiste Om-Man-Padme-Hum sau a rugaciunii mentionate anterior, in latina. (Aceasta imagine este creata cu programul InstantaneeFreeze-Framer, realizat in cadrul Institutului Heartmath din Boulder Creek, California.)

    Ca si pacinetii dr. Bernardi, oricine poate invata cum sa influenteze echilibrul ritmurilor autonome, care sunt esentiale starilor de sanatate. Unii vor reusi prin recitarea unei mantre sau a unei rugaciuni. Pentru majoritatea oamenilor, acesta poate fi atins prin simpla orientare a atentiei catre interior.

Meditatia in laborator

    In laboratorul sau de la Universitatea Wisconsin, Richard Davidson studiaza schimbarile in activitatea cerebrala a persoanelor care au practicat meditatia timp de ani de zile. Cativa calugari tibetani au participat la experiment – printre ei si Matthieu Ricard, fost biolog devenit calugar budist si filosof, care a ajutat la organizarea experimentului. In timpul meditatiei, ritmurile cerebrale inregistreaza o amplitudine mai ridicata a oscilatiilor, in comparatie cu starile non-meditative. In plus, activitatea masurata in diferite parti ale creierului a oscilat echilibrat. Se spune ca regiunile se sincronizeaza. In cazul creierului, acesta este un fenomen comparabil cu stabilirea coerentei in procesele biologice ale organismului. Davidson si colaboratorii sai au descoperit ca aceasta sincronizare dureaza si dupa sesiunile de meditatie.

    Din fericire, beneficiile pentru sanatate ale acestor stari pot creste chiar si la cei incepatori. Acelasi laborator a efectuat un experiment avand ca subiecti directorii unei importante firme de bio-tehnologie. Au fost analizate doua grupuri. Membrii primului grup nu si-au schimbat obiceiurile, in timp ce membrii celei de-a doua au fost pregatiti pentru meditatia concentrata, asa cum aceasta este predata in cadrul programului pentru spitale, elaborat de Jon Kabat-Zinn. Dupa opt saptamani neandestulatoare, cativa dintre cei care si-au facut un obicei zilnic de a medita pentru perioade scurte, au evidentiat schimbari semnificative in activitatea electrica cerebrala, inregistrata de electroencefalograma (EEG). Regiunile asociate cu starea pozitiva si optimismul (regiunea frontal-stanga) erau mult mai active, in comparatie cu starea lor dinainte, sau cu cea din grupul de control. Toate aceste schimbari au avut loc in numai doua luni de experimente.

    In Calgary, Canada, echipa de cercetare a prof. Linda Carlson de la Centrul pentru Cancer al universitatii a studiat pacientii bolnavi de cancer la san si prostata, care au frecventat programul pentru meditatie. Dupa 8 saptamani, acestia au declarat ca dormeau mai bine, se simteau mai putin stresati, si simteau ca vietile li se imbogateau. De asemenea, meditatia a oferit beneficii si sitemului imunitar. Celulele albe, inclusiv celulele lor luptatoare de tip NK, si-au recapatat profilul normal, proprice luptei impotriva cancerului (aceste rezultate sunt compatibile cu alte studii efectuate in laboratorul lui Richard Davidson. Acestea au aratat ca activitatea sporita a emisferei stangi, asa cum s-a observat dupa meditatie, este asociata cu o activitate mai intensa a celulelor NK, precum si un raspuns mai puternic la vaccinuri. La Colegiul Imperial din Londra, prof John Gruzelier a obtinut rezultate similare la pacientii bolnavi de SIDA. Cei cu activitate intensa a emisferei stangi (acelasi tip de activitate indusa de meditatie) prezentau  o dispozitie mai buna si sunt mai rezistenti la raspandirea bolilor. La Universitatea de Stat din Ohio, prof. Kiecolt-Glaser a demonstrat ca pacientii in varsta, care practicasera exercitii de relaxare timp de o luna, au aratat o crestere semnificativa a celulelor NK. De pilda, in 1999, Bob nu avea 60 de ani si lucra in Consiliul de Educatie, cand a aflat ca suferea de cancer la prostata Dupa efectuarea radioterapiei pentru zona afectata, a inceput un program de meditatie a concentrarii in cadrul Spitalului Calgary. Initial, medita numai 5-10 minute pe zi, dar dupa cateva saptamani a descoperit cum sa faca acest exercitiu sa dureze, cu usurinta, 30 de minute. Dupa cum spune Bob: Meditatia imi ofera o autoritate asupra mintii si trupului, asa cum nu am mai avut pana acum. Ma calmeaza intr-atat, incat pot privi lucrurile in perspectiva pentru a vedea ce se va intampla, nu numai in jurul meu, ci si in corpul meu. Poate parea nebunesc, dar sincer vorbind, trebuie sa recunosc ca ma bucur ca am suferit de cancer, deoarece meditatia m-a indreptat catre un alt drum in viata. Mi-a transformat modul de a trai in familie si in mediul inconjurator. Mi-a oferit un sentiment al directiei pe care nu il aveam inainte.


>> citeste mai multTe-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara