Fiti constienti de faptul ca, pentru alimentele ambalate, procesul de ambalare ar putea contribui la cantitatea de acid malonic pe care o ingerati.
fasole alba zucchini verzi
muguri de lucerna alge Kombo
caise lamai verzi
araica (uscata) mango ( mari, mici galbene)
fasole ( neagra) alge Nori, ambalate
fasole alba ceapa rosie
fasole lima portocale, toate soiurile
fasole mung papaia ( mexicana )
fasole navy pastarnac
fasole rosie fructul pasiunii
masline negre ( in cutii de metal) kaki ( fruct comun in Fuji)
broccoli ridiche alba ( daikon)
coaja de dovleac placintar coaja rosie a arahidelor
morcovi sos Tamari, din soia( sos din apa, soia,
dracila ( uscata)- (n.r. Berberis vulgaris) sare de mare si fungul Aspergillus
ciocolata oryzae)
coaja radacinii de ghimbir rosii
dulceatta de struguri, sortimentul nap suedez
comercial pir
Nota : aceste listea au fost intocmite utilizand Sincrometrul. Nu am dasit nimic similar in literatura de specialitate. O scurta lista, publicata in 1952, se refera doar la teste facute asupra frunzelor. Dar partile plantelor pe care le mancam sunt deseori radacini ale acestora. Astfel incat, atunci cand am descoperit acid malonic in morcovi ( in radacina) am fost foarte suparata si am cautat un studiu care sa confirme acest lucru. Faptul fusese dat publicatii inca din 1964. De asemenea, in diverse articole stiinifice, a fost semnalata prezenta acidului malonic in sucul de fructe, inclusiv in cel de portocale.
Ce se intampla cu acidul malonic pe care il ingerati? Trebuie fie folosit de catre organism ( metabolizat), detoxifiat, excretat, fie lasat in pace pentru a face ravagii!