
Expertii au declarat ca ardeii pot ajuta in lupta impotriva cancerului. Capsaicin, ingredientul care da gustul iute al ardeilor s-a dovedit eficient in distrugerea a 80% din celulele cancerigene umane in testele pe soareci, genetic modificati prin transplantarea de celule de prostata canceroase.
Acestora le-au fost dati 8 ardei habanera, cel mai iute soi de ardei din lume, lucru ce a dus la o scadere considerabila a celulelor care produc cancerul. Acestea au fost fortate sa comita sinucidere, un process natural numit apoptoza, pe care celulele sunt programate sa il faca.
Celulele, care altfel ar forma tumori ce s-ar raspandi pe intreaga suprafata a corpului, sunt oprite de la a invada corpul. Habanera au cel mai ridicat continut de capsaicin, de 60 pana la 120 ori mai mult decat rudele lor mai cunoscute, ardeii Jalapeno.
Fundatia de Caritate pentru Cancer din Marea Britanie a facut cateva note referitoare la studiu.
Eventual, ar putea fi posibil sa extragem capsaicinul si sa il punem la dispozitie sub forma de medicament. Totusi, consumul ridicat de ardei iuti a fost legat de cancerul la stomac.
Deocamdata, barbatii ce sufera de cancer la prostata ar trebui sa evite mancarurile grase, sa manance mai putina carne rosie sau procesata mecanic, sa consume mai multa carne de peste si sa se bucure de o gama larga de fructe si legume zilnic.
In intreaga lume, peste un milion de cazuri noi de cancer la prostata sunt descoperite anual, cauzand 200 000 decese. Conform Scolii Europene de Oncologie, incidenta de cancer a crescut cu 1,7% in ultimii 15 ani.