Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


cancerul glandei mamare la barbat

 
Cancerul glandei mamare la barbat

 Generalitati

Cancerul mamar la barbati este o boala in care celulele maligne (cancerigene) se formeaza in tesuturile sanului la barbati. Cancerul mamar poate aparea si la barbati. Barbatii pot dezvolta cancer mamar la orice varsta, dar e de obicei descoperit la barbatii intre 60 si 70 de ani. Cancerul mamar la barbati formeaza mai putin de 1% din toate cazurile de cancer mamar. Expunerea la radiatii, nivelul ridicat de estrogeni si istoricul familial de cancer mamar pot influenta riscul barbatilor de a dezvolta cancer mamar.

Tipuri

Urmatoarele tipuri ce cancer mamar se intalnesc la barbati:
- carcinomul ductal infiltrativ: cancerul care a trecut dincolo de celulele care delimiteaza ductele sanului majoritatea barbatilor cu cancer mamar au acest tip de cancer
- carcinomul ductal in situ: celule anormale care se gasesc la zona de delimitare a ductelor este denumit si carcinom intraductal
- cancerul mamar inflamator: o forma de cancer in care sanul este rosu si tumefiat (umflat) si cald
- boala Paget a mamelonului(sfarc): o tumora care s-a dezvoltat din ducte dedesubtul mamelonului pana pe suprafata mamelonului.

Carcinomul lobular in situ (celule anormale gasite in unul din lobi sau in anumite parti din san), care uneori apare la femei, nu a fost descoperit la barbati.

Factori de risc

Factorii de risc pentru cancerul mamar la barbati sunt:
- expunerea la radiatii
- existenta unei boli asociate cu un nivel ridicat de estrogeni in organism, ca de exemplu ciroza hepatica (o boala a ficatului) sau sindromul Klinefelter (o boala genetica)
- existenta unor rude de sex feminin care au avut cancer mamar, in special rude care au modificari la nivelul genei BRCA2.
Cancerul mamar la barbati e uneori cauzat de mutatii genetice (modificari genetice) mostenite.

 Investigatii

Testele prin care se examineaza sanii sunt folosite pentru a descoperi si diagnostica cancerul mamar la barbati. Trebuie consultat un medic daca se observa modificari la nivelul sanului. In mod tipic, barbatii cu cancer mamar au noduli (umflaturi) care pot fi simtiti (palpati).
O biopsie poate fi efectuata pentru a verifica existenta cancerului.

Exista diferite tipuri de biopsii:
- biopsia pe ac: extragerea unei parti din tumora, tesut sau fluid suspicios folosind un ac fin; aceasta procedura este, de asemenea, denumita biopsie prin aspiratie cu ac subtire
- biopsia centrala: inlaturarea unei parti din tumora sau a tesutului suspicios folosind un ac gros
- biopsia excizionala: inlaturarea unei tumori in intregime sau a tesutului suspicios.
Dupa ce tesutul sau fluidul a fost inlaturat, un medic anatomopatolog le analizeaza la microscop in cautarea de celule canceroase.

Prognostic

Supravietuirea barbatilor cu cancer mamar e similara supravietuirii femeilor cu cancer mamar, cand stadiul cancerului lor in momentul diagnosticului este acelasi. Oricum, cancerul mamar la barbati este adesea diagnosticat intr-un stadiu avansat. E putin probabil ca, acest cancer diagnosticat intr-un stadiu avansat, sa fie si curabil.
Anumiti factori influenteaza prognosticul (sansa de recuperare) si optiunile de tratament.

Prognosticul si optiunile de tratament depind de urmatoarele:
- stadiul cancerului (daca e localizat doar la nivelul sanului sau daca s-a raspandit in alte locuri din corp)
- tipul de cancer mamar
- anumite caracteristici ale celulelor canceroase
- daca cancerul e descoperit si in celalalt san
- varsta pacientului si starea generala de sanatate.

Stadializare

Dupa ce cancerul a fost diagnosticat, se fac teste pentru a vedea daca celulele canceroase s-au raspandit in san sau in alte parti ale corpului. Acest procedeu se numeste stadializare. Informatiile culese in urma stadializarii determina stadiul bolii. Este important sa se cunoasca stadiul pentru a putea planifica tratamentul. Cancerul mamar la barbati este stadializat in acelasi fel ca si la femei. Trecerea celulelor canceroase din san spre nodulii limfatici si alte parti ale corpului, pare sa se produca in acelasi mod si la femei si la barbati.

Cancerul mamar recurent la barbat

Cancerul mamar recurent este acea forma de cancer care a recidivat (a reaparut) dupa ce a fost tratat. Cancerul poate reaparea la san, in peretele toracelui sau in alte parti ale corpului.

Tratament

Exista diferite tipuri de tratament pentru barbatii cu cancer mamar. Unele tratamente sunt standard (cel mai frecvent folosite) si altele sunt testate in trialuri clinice. Inainte de a incepe tratamentul, pacientii ar putea lua in considerare posibilitatea de a participa la un trial clinic. Un tratament facut in cadrul unui trial clinic este un studiu de cercetare, al carui scop este de a imbunatati tratamentele actuale sau de a obtine informatii despre noi tratamente pentru pacientii cu cancer. Cand trialurile clinice arata ca un nou tratament este mai bun decat tratamentul standard, noul tratament ar putea deveni el insusi tratamentul standard. Alegerea celui mai potrivit tratament este o decizie care implica in mod ideal pacientul, familia si echipa medicala.

Tratament standard

In tratamentul barbatilor cu cancer mamar sunt folosite patru tipuri de tratamente standard.

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala pentru barbatii cu cancer mamar este mastectomia modificata radical (inlaturarea sanului, unii din nodulii limfatici din axila, aponevroza muschilor toracelui si, uneori, parti din peretele muscular al torecelui). Unii din nodulii limfatici din axila pot fi extirpati si examinati la microscop.

Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament anticanceros care foloseste medicamentele pentru a opri cresterea celulelor canceroase, fie omorand celulele, fie oprind diviziunea lor. Cand medicamentul chimioterapic este administrat pe cale bucala (pe gura) sau injectat in muschi sau o vena, el intra in sistemul circulator si poate ajunge la celulele canceroase oriunde in corp (chimioterapia sistemica). Cand chimioterapicul este plasat direct in coloana vertebrala, intr-un organ sau o cavitate a corpului ca de exemplu cavitatea abdominala, medicamentul actioneaza in principal asupra celulelor canceroase din acea zona (chimioterapie regionala).
Tipul de chimioterapie recomandata depinde de stadiul si tipul de cancer tratat.

Terapia hormonala

Terapia hormonala este un tratament anticanceros, care inlatura hormonii sau le blocheaza actiunea si opreste cresterea celulara. Hormonii sunt substante produse de catre glande in organism si care circula in sistemul circulator. Prezenta unor hormoni poate cauza cresterea anumitor tipuri de cancere. Daca testele arata ca celulele canceroase au anumite locuri (numite receptori) de care hormonii se pot atasa, medicamentele (chimioterapia), operatia sau radioterapia sunt folosite pentru a reduce productia de hormoni sau pentru a le bloca actiunea.

Radioterapia

Radioterapia este un tratament care foloseste razele X sau alte tipuri de radiatii pentru a omori celulele canceroase. Exista doua tipuri de radioterapie. Radioterapia externa foloseste un aparat situat in afara corpului si care trimite razele pe care le emite spre zona afectata de cancer. Radioterapia interna foloseste substante radioactive etansate (fixate) in ace, miezuri, sarme, catetere fixate in sau langa zona afectata de cancer. Alegerea tipul de radioterapie depinde de stadiul si tipul de cancer care este tratat.
Alte tipuri de tratament sunt testate in trialuri clinice. Cancerul mamar la barbati este tratat in acelasi mod ca si cancerul mamar la femei.

Tratament initial

Majoritatea barbatilor diagnosticati cu cancer mamar vor face o mastectomie modificata radical (inlaturarea sanului, unii din nodulii limfatici din axila, aponevroza muschilor toracelui si uneori parti din peretele muscular al torecelui).

Terapia de intretinere

Terapia efectuata dupa operatie, cand celulele canceroase nu mai sunt detectabile, este denumita terapie adjuvanta. Chiar daca doctorul inlatura toate celulele canceroase care pot fi vazute in momentul operatiei, pacientul poate face radioterapie, chimioterapie si/sau terapie hormonala dupa operatie in incercarea de a omori celulele canceroase care ar fi putut ramane.

Fara afectare ganglionara: pentru barbatii care au cancer fara afectare ganglionara (cancerul nu a trecut in nodulii limfatici), terapia adjuvanta trebuie luata in considerare pe aceleasi criterii ca si la femeile cu cancer mamar, deoarece nu exista dovezi care sa arate ca raspunsul la tratament este diferit la barbati fata de femei.

Cu afectare ganglionara: pentru barbatii care au cancer cu afectare ganglionara (celulele canceroase au trecut in nodulii limfatici), terapia adjuvanta poate include:
- chimioterapie plus tamoxifen (pentru a bloca efectul estrogenilor)
- alte terapii hormonale.

Aceste tratamente par sa creasca rata de supravietuire la barbati, la fel ca si la femei. Raspunsul pacientilor la terapia hormonala depinde de prezenta receptorilor (proteine) hormonilor in tumora. Majoritatea cancerelor mamare la barbati au acesti receptori. Terapia hormonala este, de obicei, recomandata pacientilor cu cancer mamar, dar poate avea multe efecte secundare printre care inrosirea fetei si impotenta (incapacitatea de a avea o erectie adecvata pentru un act sexual).

Tratamentul metastazelor

Pentru barbatii cu metastaze la distanta (cancerul s-a raspandit in alte parti ale corpului) terapia hormonala, chimioterapia sau combinarea ambelor terapii au avut cateva succese.
Terapia hormonala poate include urmatoarele:
- orhiectomia (ablatia chirurgicala a testiculelor pentru scaderea productiei de hormoni)
- blocarea secretiei hormonului luteinizant, cu sau fara blocarea androgenului total (pentru a scadea productia de hormoni sexuali)
- tamoxifen pentru tipurile de cancer care au receptori pentru estrogeni
- progesteron (un hormon feminin)
- aminoglutetimide (pentru a reduce cantitatea de estrogen produs).
Terapia hormonala poate fi folosita in mai multe randuri (una dupa alta). Chimioterapia standard poate fi folosita daca terapia hormonala nu da rezultate. Barbatii raspund de obicei la tratament in acelasi mod cu femeile cu cancer mamar.

Tratament pentru recidive locale

Pentru barbatii cu recidive locale ale cancerului (cancer care a reaparut intr-o zona limitata a corpului dupa tratament), tratamentul consta in:
- interventia chirurgicala combinata cu chimioterapia
- radioterapia combinata cu chimioterapia.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro 

 


>> citeste mai multTe-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara