Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


cancerul se alimenteaza din zahar

 

Fara sa mai asteptam aparitia acestor noi substante, fiecare dintre noi poate deja sa diminueze cantitatea de zahar rafinat si faina alba pe care o consuma in cadrul regimului sau alimentar. S-a demonstrat ca simpla reducere a acestor doi factori prezenti in regimul alimentar are un efect rapid asupra nivelului de insulina si molecule IGF din sange. Aceasta reducere are si alte efecte secundare agreabile, cum ar fi o piele cu  mult mai catifelata.

Legatura dintre nivelul de zahar din sange si inflamatie poate parea putin fortata. Cum ar putea o bomboana, un cub de zahar dintr-o ceasca de cafea sau o felie de paine alba cu gem sa ne afecteze din punct de vedere fiziologic? Cu toate acestea, aceasta legatura este extrem de evidenta atunci cand vine vorba de cosurile care ne apar pe fata.

Dr. Loren Cordain este un cercetator nutritionist la Universitatea din Colorado. Atunci cand i s-a spus ca anumite grupuri de populatie, ale caror mod de viata este foarte diferit de al nostru, nu au avut niciodata experienta unei acnee (care este cauzata, printre alte mecanisme, chiar de o inflamatie, cea a epidermei), a dorit sa afle cum se poate intampla aceste lucru. Aceasta afirmatie suna revoltator. Acneea reprezinta un adevarat ritual ce marcheaza schimbari somatice in viata, afectand intre 80 si 95% dintre adolescentii din occident. In scopul de a investiga acest aspect, dr. Cordain a insotit o echipa de dermatologi care a examinat pielea a 1200 de adolescenti izolati de restul lumii, ce traiau pe Insulele Kitavan din Noua Guinee, si a 130 de indieni Ache, locuitori ai unor tinuturi izolate din Paraguay. In aceste doua grupuri, cercetatorii nu au gasit nici macar o urma de acnee. In articolul pe care l-au publicat mai apoi in revista Archives of Dermatology, cercetatorii au pus uimitoarea lor descoperire  pe seama nutritiei respectivilor adolescenti. Regimul alimentar al acestor grupuri de populatie contemporana, insa care traiesc izolate, se aseamana cu acela al indepartatilor nostri stramosi: fara zahar rafinat sau produse pe baza de faina alba – ca urmare fara cresteri ale nivelului de insulina sau molecule IGF in sangele lor.

In Australia, cercetatorii au convins adolescentii occidentali sa tina un regim alimentar bazat pe restrictii in ce priveste zaharul si faina alba, pentru trei luni. In cateva saptamani, nivelul lor de insulina si IGF se diminuase. La fel si acneea lor.  




 Figura 15. Cresterea nivelului de insulina (care stimuleaza dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase ) la persoane care consuma alimente cu o valoare glicemica ridicata sau scazuta.

In cea de-a doua jumatate a secolului XX, un nou ingredient a prins radacini si s-a raspandit ca buruiana in regimul alimentar occidental: un sirop foarte bogat in fructoza, extras din porumb (un amestec de glucoza si fructoza). Corpul nostru si asa avea probleme cu tolerarea zaharului rafinat cu care il indopam. Acum, el era totalmente coplesit de acest sirop de zahar, utilizat pe scara foarte larga in procesul de preparare a mancarurilor. Acest concentrat este oarecum ca opiul fata de semintele initiale de mac. Scos din matricea sa naturala (caci fructoza exista in toate fructele) si amestecat cu glucoza, nu mai poate fi prelucrat de insulina pe care corpul nostru o produce, fara a aparea pagube colaterale. Astfel, el devine toxic.

Exista motive serioase sa se considere ca explozia consumului de zahar a contribuit la epidemia de cancer, de vreme ce este relationat si cu explozia de insulina si IGF din corpurile noastre. Soarecii carora li s-a inoculat celule de cancer de san au fost folositi pentru a se compara efectul produs asupra dezvoltarii tumorilor, de diferite alimente ce produceau niveluri variabile de zahar in sange. Dupa doua luni si jumatate, doua treimi (saisprezece) din douazeci si patru de soareci folositi in experiment, al caror sange atinsese frecvent niveluri inalte de zahar, murisera. In comparatie cu acestia, numai unul singur din alti douazeci de soareci, supusi unui regim alimentar cu nivel glicemic scazut, murise. In mod evident, acest experiment nu a putut niciodata sa fie pus in practica cu subiecti umani. Insa un studiu de comparatie intre populatiile din Asia si cele din Occident au sugerat acelasi lucru. Cei care mananca dupa regimurile alimentare asiatice, sarace in zahar, tind sa aiba de cinci pana la zece ori mai putine sanse de a face vreo forma de cancer indus hormonal decat aceia care mananca conform unor regimuri alimentare bogate in zahar si alimente rafinate, cum este tipic in majoritatea natiunilor industrializate. In plus, persoanele cu diabet (caracterizate cu niveluri foarte ridicate de zahar in sange) sunt cunoscute ca prezentand un risc cu mult peste medie de a face cancer. Intr-un studiu comun americano - canadian, dr. Susan Hankinson, de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard a indicat faptul ca, intr-un grup de femei cu varsta sub cincizeci de ani, cele cu cel mai ridicat nivel de IGF erau de sapte ori mai predispuse sa faca un cancer de san decat celelalte, care inregistrau cele mai joase niveluri de IGF. O alta echipa de cercetatori de la Universitatile Harvard si California, San Francisco, SUA si McGill din Canada, au demonstrat acelasi fenomen, de data aceasta in cazul cancerului de prostata: in grupul de barbati analizati, riscul de a face aceasta boala era de noua ori mai mare pentru aceia cu nivelul foarte crescut de molecule IGF in sange. Studii ulterioare au aratat ca nivelul glicemic ridicat este asociat in egala masura si cu cancerul de pancreas, colon si ovare. 

Intreaga literatura stiintifica indica, asadar, in mod unanim faptul ca persoanele care doresc sa se protejeze impotriva cancerului trebuie sa isi reduca in mod serios consumul de produse pe baza de zahar procesat si faina alba. Aceasta inseamna a ne obisnui sa bem cafeaua fara zahar. (Este mult mai usor sa se renunte la zaharul din ceai.) Aceasta, de asemenea, inseamna si sa ne multumim doar cu doua trei deserturi pe saptamana. (Nu este, insa, nici o restrictie in privinta consumului de fructe, cata vreme acestora nu li se adauga zahar sau sirop.) O alta optiune este reprezentata de folosirea in loc de zahar a unor substituenti naturali care sa nu cauzeze cresterea nivelului de glucoza sau insulina in sange.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara