Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


celulele imunitare si vointa de a trai

 
vointa de a trai

 

Celulele imunitare si vointa de a trai

Soarecii de laborator care s-au dovedit capabili sa isi mobilizeze pe deplin celulele imunitare – descendentii acelui Supersoarece – au fost rezistenti la cancer, chiar si atunci cand erau injectati cu doze masive de celule canceroase extrem de agresive. Urmand o linie de actiune similara, la Institutul National pentru Studiul Cancerului, dr. Ron Herberman (in prezent seful Institutului pentru Studiul Cancerului de la Universitatea din Pittsburgh) a analizat in laboratorul sau celulele luptatoare de tip NK provenind de la femei recent operate pentru cancer la san. In urma rezultatelor obtinute, el a aratat ca, in ceea ce priveste aceste celule, cu cat ele erau mai active in saptamanile de dupa operatie, cu atat mai mari erau sansele de supravietuire pe termen lung ale femeii respective. (Un grup de cercetatori japonezi din cadrul Centrului de Cercetari asupra Cancerului din Institutul Saitama a confirmat aceste cercetari, zece ani mai tarziu si pe grupuri mai mari de pacienti).


celule sangvine albe

Celulele sangvine albe, apartinand sistemului imunitar, atacand o celula canceroasa. Ele primesc semnale din partea creierului supus emotiilor si, la randul lor, raspund acestuia prin transmiterea de semnale inapoi, catre creier. Celulele sistemului imunitar reprezinta, astfel, o parte integranta a ceea ce dr. Candace Pert a denumit ca fiind creierul mobil.   

In apropiere de Washington, in laboratorul sau din Institutul National pentru Studiul Cancerului, aflat in vecinatatea celui apartinand dr. Candace Pert, acelasi dr. Herberman demonstra, la randul sau, faptul ca femeile suferinde de cancer la san care manifesta o mai mare capacitate – din punct de vedere psihologic – de a infrunta boala, prezentau niste celule luptatoare de tip NK cu mult mai active decat cele apartinand femeilor care s-au adancit in sentimente de depresie si neajutorare. In 2005, doamna dr. Susan Lutgendorf, de la Universitatea din Iowa, a confirmat aceste rezultate, in urma unui studiu realizat prin monitorizarea femeilor bolnave de cancer la ovar. Acelea care s-au simtit mai iubite si sprijinite, care au reusit sa-si mentina un moral ridicat, au avut niste celule luptatoare de tip NK cu mult mai combative decat cele ale femeilor care s-au simtit singure, abandonate si pline de nelinisti emotionale.

    Totul sugereaza, astfel, faptul ca celulele sangvine albe, care fac parte din sistemul imunitar – celulele luptatoare de tip NK si limfocitele T si B – sunt deosebit de sensibile la aparitia sentimentelor de neajutorare – o auto-convingere referitoare la ideea ca nimic nu se mai poate face pentru a depasi boala – rezultand de aici chiar pierderea dorintei de a trai. Soarecii din experimentul dr. Martin Seligman – expusi la socuri electrice pe care nu le puteau evita – prezentau un comportament similar din multe puncte de vedere sentimentului uman de neajutorare prezent la subiectii umani traumatizati. Comportamentul lor sugera o pierdere totala a increderii in capacitatile lor.  Confruntati fiind cu competitia, se aratau a fi supusi si pasivi. Nu mai reactionau atunci cand erau atacati. Si, exact in acele imprejurari, colapsa si sistemul lor imunitar. Este ca si cum starea emotionala a individului, observata din afara in comportamentul manifestat, in interiorul organismului, de catre celulele imunitare ale acestuia. Atunci cand soarecii – sau persoana – capituleaza, considerand ca viata deja nu mai este de nici un folos, sistemul sau imunitar depune si el armele, in acelasi mod. Asa dupa cum a descris Candace Pert acest fenomen, el reprezinta, intr-adevar, doua fatete diferite ale aceluiasi creier.
    In contrast cu acesta stare, redescoperirea de catre cineva a dorintei de a trai insoteste adesea un moment de cotitura hotarator pentru cursul pe care il poate lua boala.

    Helen avea cincizeci si doi de ani in momentul in care a aflat ca suferea de o forma foarte agresiva de limfom. Primele sase serii de tratament chimioterapeutic nu avusesera nici un efect. Inca doua serii succesive nu au facut altceva decat sa sporeasca virulenta cancerului. Singura ei speranta statea numai in recurgerea la un extrem de periculos auto-translant de maduva osoasa. Aceasta procedura necesita folosirea unui medicament atat de toxic, incat duce la totala distrugere a sistemului imunitar. Ca urmare, dupa realizarea operatiei de transplant, Helen a fost nevoita sa petreaca trei saptamani intr-o camera complet izolata. Urmand procedurile severe de sterilizare, persoanele care o vizitau intrau in camera sa imbracate in niste vesminte care ii faceau sa arate mai degraba ca fiind niste astronauti, si facand-o pe Helen sa aiba sentimentul neplacut ca nu mai apartinea aceleiasi planete de pe care pareau sa vina ciudatii ei vizitatori si ca o panda pericolul de a nu se mai intoarce niciodata acasa.

Dupa trei saptamani, starea sanatatii ei s-a inrautatit foarte mult si nu a mai fost in stare sa paraseasca acel izolator. Cei care o vizitau o vedeau atat de subtire si de fragila incat ajunsesera sa se intrebe de fiecare data daca nu cumva o vedeau pentru ultima oara. Nu puteau sa o imbratiseze si nici macar sa o tina de mana. Nu puteau nici sa-i zambeasca, deoarece fetele le erau acoperite de masti sterile. Cu sperantele atarnand de un fir de par, simtind ca intreg trupul ei incepea sa cedeze, Helen s-a agatat de singurul lucru care fusese intotdeauna acolo, alaturi de ea, care o insotise tot timpul ca un tovaras credincios si afectuos – senzatia aerului care-i patrundea in piept, o data cu fiecare respiratie... Agatandu-se de fiecare respiratie, si-a conectat fiinta, pana in cel mai indepartat ungher al sau, cu vointa de a trai. Aceasta forta interiora parea sa o puna in legatura cu tot ceea ce, in jurul sau, avea viata: copacul de afara, cu frunzisul sau frematand, ce se intrezerea pe fereastra; rasetele si tipetele copiilor alergand pe coridor; uneori chiar licarirea stelelor, care prindeau viata dupa caderea noptii.
    Traia un straniu sentiment de liniste interiora, de pace. Era impacata cu ideea ca viata care ii alearga, inca, prin trup va continua sa existe si in lumea de dincolo.

    Astazi, la distanta de doisprezece ani, Helen si-a reluat slujba si duce o viata normala. Inca si acum se mai mira de puterea pe care a descoperit-o in profunzimele fiintei sale, o legatura fundamentala pe care a simtit-o realizandu-se cu energia vietii care o inconjura, intr-un moment in care viata sa parea sa-si fi gasit sfarsitul.

Samanii si vointa de a trai

    In toate culturile si in orice epoca – la inceputurile timpurilor moderne, arta indrumarii bolnavilor inapoi catre sanatate a fost praticata de indivizi exceptionali, persoane care au purtat numele de vraci sau samani. De la un continent la altul, asa cum observa Carl Jung, ritualurile lor erau extrem de asemanatoare. Din timpuri imemoriale, la radacina acestei invataturi se intalneste un principiu invariabil: in tratarea pacientului, atentia este concentrata asupra reinsufletirii fortei vietii sale. Fiecare traditie samanica foloseste metodele sale specifice in scopul de a-l elibera pe bolnav de demonii care ii ameninta vointa de a trai. Majoritatea acestor invataturi se bazeaza pe ritualuri care fac apel la misticism sau forte transpersonale. Adesea sunt solicitate, spre a interveni in cadrul ritualului, spirite, stramosi sau animale totem, astfel incat sufletul persoanei suferinde sa poata fi intregit.

    Desi nu cred in demoni, psihoterapeutii care lucreaza in prezent cu pacienti bolnavi de cancer au inteles si ei importanta hranirii dorintei de viata a pacientului. Primul pas in acest tip de terapie implica localizarea si tratarea traumelor din trecut care, intr-un anumit fel, sunt inca vii in psihicul lor si le otravesc continuu imaginea destre viata. Cel de-al doilea pas este reprezentat de invatarea pacientului de a adopta si a-si asuma, spre a o mentine incontinuu mai apoi, o stare de liniste sufleteasca si de calm interior, prin intermediul careia sa se indeparteze stresul psihologic si sa se stimuleze procesul de insanatosire.

    Exista multe modalitati de a se cultiva aceasta stare de bunastare psihologica. Personal am experimentat cateva care si-au castigat din partea mea respectul si recunostinta meritata, atat ca terapeut, cat si ca pacient. As dori, in cele ce urmeaza, sa va vorbesc despre acelea care, pentru mine, au parut a fi cele mai importante.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara