
Stiati ca.....
Incepand din anul 2000, ziua de 4 februarie este recunoscuta ca si Ziua Mondiala a Cancerului?
An de an, ziua de 4 februarie este dedicata informarii in masa despre bolile canceroase, importanta prevenirii, metodele de preventie, tratamente, clinici, spitale, medici, descoperiri, etc. Accentul pus pe metodele de prevenire este cu atat mai mare, daca luam în considerare datele furnizate de Uniunea Internationala împotriva Cancerului, conform carora 40 % din bolile canceroase ar putea fi prevenite. Cea mai buna metoda de a evita aparitia bolilor o constituie adoptarea unui stil de viata sanatos si echilibrat.
Studiile arata ca in proportie de 30 % din pacientii bolnavi de cancer sufera de o deficienta de antioxidanti vitamina C si ca pacientii din acest grup au o durata a vietii mai scurta dupa aparitia bolii.
Conform rezultatelor celui de al doilea studiu din cadrul programului National Health and Nutrition Examination Survey din SUA, persoanele care sufereau de o deficienta mai grava sau mai putin grava de vitamina C prezentau un risc de deces datorat bolilor cu 57% mai mare si un risc de deces din cauza cancerului mai mare cu 62% decat persoanele care prezentau un nivel normal al vitaminei C.
În timpul operatiilor de salvare si curatare a zonelor afectate în urma catastrofei de la Fukushima s-a observat ca în cazul muncitorilor carora le-au fost administrate doze mari de vitamina C împotriva radiatiilor radioactive înainte si în timpul desfasurarii activitatii nu au crescut riscul de aparitie a cancerului sau nivelul altor indicatori asociati cu afectiunile produse de radiatii. Riscul de aparitie a cancerului a crescut în mod semnificativ în cazul muncitorilor care nu au primit un tratament preventiv, însa a scazut din nou spectaculos dupa doua luni de tratament cu vitamina C.
Toate acestea înseamna ca noi însine putem facem mai mult pentru prevenirea cancerului, iar primul pas pe care trebuie sa îl facem în directia aceasta este de a ne verifica dulapiorul de medicamente de acasa si de a-l umple cu doze uriase de antioxidanti si de vitamina C.