Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


cum poti ramane sanatos pe o planeta bolnava

 
cum poti ramane sanatos pe o planeta bolnava

In multe cazuri, aceste substante continua sa fie folosite pe scara larga. Putem analiza cazul benzenului, un cunoscut carcinogen intalnit in benzina, in unele materiale plastice, in rasini si adezivi, in anumiti lubrifianti, vopsele si pesticide. Industriasii se apara de acuzatiile aduse in legatura cu aceasta practica, argumentand ca nivelul la care consumatorii sunt expusi de obicei este doar de o sutime din doza toxica pentru animale. Dr. Sandra Steingraber, un biolog specializat in probleme de mediu a subliniat ca un pic de aritmetica face ca acest argument sa devina mai putin convingator. In 1995, programul national de toxicologie a testat pe animale patru sute de substante chimice. Aceasta cifra era considerata ca fiind o mostra reprezentativa din cele sapte zeci si cinci de mii de substante aflate pe piata in acel moment. Concluzia cercetatorilor: 5-10% din substantele testate ar trebui sa fie considerate canceroase pentru oameni. 5-10% din numarul total de substante chimice toxice la care suntem expusi cu regularitate ajunge, astfel, sa insumeze 3750 pana la 7500 substante carcinogene – astfel incat nu este chiar linistitor sa ni se spuna ca fiecare dintre acestea poate corespunde unei sutimi din doza toxica. Toxicitatea lor totala ajunge atunci sa fie de trei zeci si sapte pana la sapte zeci si cinci de ori doza considerata toxica pentru animale. In Europa, un mare grup de medici, cercetatori si organizatii de mediu s-au intalnit la UNESCO si au ajuns la aceeasi concluzie. Ei au semnat impreuna „Apelul de la Paris” – organizat de doamna dr. Dominique Belpomme, profesoara de oncologie la Spitalul European George Pompidou. Acest document militeaza pentru aplicarea unui principiu preventiv. Inaintea introducerii de substante chimice noi si potential toxice in mediu ambiant, ea arata ca in schitarea politicilor referitoare la substantele chimice, ca si a multor altora referitoare la probleme vitale, este cu mult mai bine sa ne simtim in siguranta actionand inca de pe acum, pentru a reduce impactul negativ, decat sa ne para rau mai tarziu, pentru ca nu am reusit sa cautam o protectie adecvata la timpul potrivit. Acesta este un principiu pe care multi dintre noi il aplicam spontan in cazul nostru si al copiilor nostri in viata de zi cu zi, insa el nu a fost niciodata cerut de industria chimica.
    Multe substante cauzatoare de cancer se acumuleaza in grasimi, inclusiv cele provenite din fumatul tigarilor – cum ar fi toxicul benzo(a)pyren al aditivilor, una dintre cele mai agresive substante carcinogene cunoscute. Printre formele de cancer a caror frecventa a crescut cel mai mult in occident in ultimii cincizeci de ani sunt acelea care apar in tesuturi ce contin sau sunt inconjuratoare de tesut gras: sanii, ovarele, prostata, colonul, sistemul limfatic.
    Unele dintre aceste forme de cancer sunt sensibile la hormonii care circula in corp. Sunt numite „hormono-dependente”. De aceea, aceste cazuri se trateaza cu hormoni antagonici – cum ar fi Tamoxifen pentru cancerul de san sau hormonii anti-androgeni pentru cancerul de prostata. Cum actioneaza hormonii asupra dezvoltarii cancerului? Atasandu-se de anumiti receptori de pe suprafata celulei, lucru care are efectul unei chei ce deschide o incuietoare. Daca celulele in cauza sunt canceroase, hormoniii dau startul unei reactii in lant care genereaza dezvoltarea lor distructiva.
    Multi agenti poluanti din mediul inconjurator sunt „distrugatori hormonali”. Asta inseamna ca structura lor interna imita structurile  anumitor hormoni umani; pot, asadar, sa patrunda in interiorul incuietorilor si sa le activeze in mod anormal. Unii dintre acesti factori poluanti imita hormonii estrogeni. Devra Lee Davis i-a numit „xenoestrogeni” (din grecescul xenos, care inseamna „strain”). Transmisi prin intermediul anumitor erbicide si pesticide, ei sunt atrasi si se acumuleaza in grasimea animalelor din crescatorii. Insa unii xenoestrogeni vin si din medii mai comune, cum ar fi anumite materiale plastice si deseuri ale unor produse secundare industriale la care suntem expusi cu regularitate. Acestia sunt intalniti pe scara chiar si mai larga in produsele de cosmetica si articole de uz casnic. (A se vedea lista de produse indicate a se evita, de la sfarsitul acestui capitol).
    In urma realizarii unui studiu de mare amploare, efectuat de-a lungul a doisprezece ani pe nouazeci si una de mii de asistente, Departamentul de Epidemiologie al Universitatii Harvard a aratat ca riscul de cancer la san in perioada de dinaintea menopauzei este de doua ori mai mare la femeile care au mancat carne rosie mai mult de o data pe zi, in comparatie cu acelea care au consumat acest aliment de mai putin de trei ori pe saptamana. Riscul aparitiei cancerului de san ar putea fi, asadar, chiar redus la jumatate, si asta doar prin reducerea consumului de carne rosie. In Europa, un important studiu realizat de Institutul EPIC, care monitorizeaza mai mult de patru sute sapte zeci de mii de persoane din zece tari diferite a ajuns la aceeasi concluzie,, in ceea ce priveste cancerul de colon: riscul aparitiei acestei boli este de doua ori mai mare la persoane care mananca mari cantitati de carne, in comparatie cu persoanele care consuma mai putin de douazeci de grame pe zi. (In cazul unui consum regulat de peste – aliment bogat in acizi grasi de tip omega-3 – riscul a coborat la 50%.)
    Nu se stie daca riscul implicat de consumul de carne este datorat factorilor contaminati de tipul organoclorinei, inmagazinati in tesuturile grase, de vreme ce compusii folositi drept conservanti ai carnii refrigerate sunt, de asemenea, substante binecunoscute ca fiind carcinogene. In complicarea imaginii generale, intervin xenoextrogenii intalniti in ambalajele de plastic in care este depozitata si impachetata carnea, si de asemenea impactul potential al modului in aceasta este preparata. De exemplu, anumite molecule, numite amine heterociclice, sunt produse atunci cand carnea este fripta la gratar. In afara de asta, este posibil ca riscul de care vorbim sa isi aiba originea, in parte, in faptul ca marii mancatori de carne consuma, in acelasi timp, cu mult mai putine alimente anticancerigene, dintre care majoritatea stim ca sunt legume.
    Ceea ce se stie deja cu siguranta este ca produsele lacatate si carnea (precum si carnea de peste de mari dimensiuni, aflat pe treapta cea mai de sus a lantului sau trofic) furnizeaza peste 90% din factorii contaminati la care este expus omul. Acestea includ dioxina, PCB, si anumite pesticide care persista in mediul inconjurator, chiar daca au fost interzise deja de cativa ani (experti ai Agentiei Franceze pentru Siguranta Alimentelor au aratat, de exemplu, ca laptele care se vinde in prezent contine dioxina si PCB. Unele studii europene au aratat ca acesta poate contine si pesticide, cum ar fi DDT si lindan, prezent inca din mediul inconjurator, in ciuda interzicerii sale de acum cativa ani.) De asemenea, este clar ca legumele tipice contin o sutime din cantitatea de agenti contaminati intalniti in carne, iar laptele organic este, si el, mult mai putin contaminat decat laptele conventional.
    Pesticidele sunt sursa cea mai importanta de toxine din mediul inconjurator. Statele Unite sunt cel mai mare consumator de pesticide din lume, Japonia ocupa locul al doilea, iar Franta se plaseaza pe cel de-al treilea. Aproximativ saptezeci si sase de mii de tone de ingrediente active au fost folosite in Franta in anul 2004 (cu o cifra de afaceri de aproape 1,8 miliarde de euro). Inca o data trebuie sa amintim ca aceste produse nici nu existau inainte de 1930.
    Uniunea Europeana este principalul producator de pesticide al lumii si 72% din vanzarile produselor sale de acest gen este destinat Statelor Unite. Aceste produse nu se limiteaza la agrozootehnie si industrie. In Europa se estimeaza ca aproximativ 80-90% din populatie este expusa la pesticidele provenite de la articole de uz casnic, in medie de la trei sau patru produse diferite.
        Ca si DDT-ul de acum patruzeci de ani, atrazina este un pesticid cu niste beneficii economice atat de mari incat folosirea sa a fost vreme indelungata considerata un risc „acceptabil” pentru mediul inconjurator si pentru oameni. Aceasta atrazina, insa, este un xenoestrogen atat de puternic, incat este capabil sa schimbe sexul broastelor ce traiesc in raurile in care ajunge acest pesticid, contaminandu-le. Abia in 2003, dupa o serie de adevarate lupte intre oameni de stiinta si industriasi, artazina a fost, in final, interzisa in Franta si, mai apoi, in 2006, pe tot cuprinsul Uniunii Europene. Fusese pana atunci folosita in mod masiv in Europa, timp de mai mult de patru zeci de ani, inca din 1962.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara