Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


margarina - cu mult mai periculoasa decat untul

 


Figura 19. Hormonul rBGH, injectat in organismul vacilor de lapte din Statele Unite, pentru stimularea productiei de lapte. Se regaseste in compozitia laptelui (non-organic). Poate stimula in organismul uman factorul de crestere derivat din insulina si dezvoltarea celulelor canceroase.

MargarinaIn final, trecerea in furajare de la iarba la combinatia porumb – soia mai are inca un efect advers indezirabil. Unul dintre componentele foarte rare ale regimului nostru alimentar pe baza de resurse animale, ce este posibil sa aiba efecte benefice impotriva cancerului este un acid gras denumit CLA (Conjugated Linoleic Acid – acidul linoleic conjugat; in limba engleza in original – n.trad.). Printre primii care au adus la lumina rolul avut de CLA in lupta impotriva dezvoltarii celulelor canceroase a fost dr. Philippe Bougnou, impreuna cu echipa sa de cercetatori de la INRA (Institutul National de Cercetari Agricole) din Tours, Franta. Potrivit acestora, CLA se regaseste in principal in compozitia branzei, insa numai in situatia in care branza respectiva este obtìnuta de la vaci hranite cu iarba. Astfel, intrerupand cursul normal al regimului alimentar specific vacilor, caprelor si oilor, am eliminat fara sa stim singurul compus benefic anticancerigen pe care acestea l-ar fi putut furniza.

 
Figura 20. Concentratia de acizi grasi de tip CLA (compus despre care se afirma ca ar putea incetini dezvoltarea cancerului) din compozitia branzei produse din lapte provenit de la vaci hranite cu amestec de porumb si soia, comaprata cu cea de la branza produsa din lapte provenit de la vaci hranite cu iarba.50

Margarina – cu mult mai periculoasa decat untul


    Cel mai recent factor dintre cei care au dus la schimbarea in rau a regimului nostru alimentar, incepand cam de prin anii ’60, este aparitia margarinei si a grasimilor transformate hidrogenate sau partial hidrogenate. Prin anii ’50, cand s-a facut mai clar legatura intre grasimile animale si bolile cardiovasculare, multi nutritionisti, ca si toata industria alimentara, si-au folosit intreaga putere de convingere pentru a incuraja folosirea margarinei vegetale produsa pe cale industriala, in locul untului. Insa ei au scapat din vedere faptul ca respectivele tipuri de margarina contineau ulei de floarea-soarelui (cu de saptezeci de ori mai multi acizi grasi tip omega-6 decat omega-3), ulei de soia (cu de sapte ori mai multi) si ulei de canola (cel mai putin dezechilibrat, cu numai de trei ori mai multi acizi grasi tip omega-6 decat omega-3). (In unele marci mai noi, echilibrul dintre acizii grasi tip omega-6 si cei tip omega-3 este mai pronuntat. Apropo, de verificat: care sunt cele mai des intalnite marci de ulei din SUA si Canada) in vreme ce aceasta modificare a regimului alimentar a ajutat la scaderea nivelului de colesterol, ea a provocat, in acelasi timp, si o crestere brusca a cazurilor de tulburari inflamatorii si, potrivit statisticilor provenite din unele tari, chiar cazuri de infarct. In Israel, de exemplu, exista recomandari religioase care interzic consumul de carne si produse lactate la aceeasi masa. Astfel, untul este practic exclus, iar gatitul alimentelor se bazeaza preponderent pe margarina vegetala, foarte bogata in acizi grasi de tip omega-6, si pe uleiul de floarea-soarelui, care este cu mult mai ieftin decat uleiul de masline. Ca urmare, a aparut paradoxul israelian, distinct fata de paradoxul american, de care am vorbit mai inainte: Israelul este marcat de unul dintre cele mai scazute niveluri ridicate frecvente a cazurilor de infarct miocardic si obezitate.
    In Ierusalim, dr. Elliot Berry, profesor de nutritie la Universitatea Hadassah, a identificat si el legatura dintre bolile cardiovasculare, obezitate si nivelul ridicat de acizi grasi tip omega-6, in ceea ce-i priveste pe israelieni. Cand Pierre Weill l-a vizitat pentru a examina legaturile existente intre regimul alimentar si pastrarea sanatatii, Elliot Berry, un evreu practicant al religiei iudaice, l-a asigurat cu un zambet mucalit: Stiti, eu nu prea cred in multe lucrari, in afara de Dumnezeu, desigur, si de importanta raportului dintre omega-6 si omega-3!
                                                          
Alimentele create artificial – aparitia grasimilor transformate

    Am fost coplesit nu numai de margarina, dar si, intr-o masura apreciabila, de alte alimente create artificial, cum ar fi fursecuri, piscoturi, tarte, amestecuri sau felii subtiri de cartofi prajiti (chipsuri), toate continand uleiuri vegetale hidrogenate sau partial hidrogenate (grasimi transformate). Acestea sunt uleiuri ce contin intr-o proportie foarte mare acizi grasi tip omega-6 (in special de soia, uneori de palmier sau de canola), modificate pentru a putea ramane solide la temperatura camerei (in conditiile in care aceste uleiuri sunt fluide in starea lor normala, chiar si cand sunt tinute la frigider). Modificarile suferite le fac sa fie mai putin digerabile si le inzestreaza cu un potential inflamator chiar mai mare decat cel al acizilor grasi omega-6, in starea lor naturala.
    Insa aceste uleiuri au un avantaj: nu rancezesc. Iata de ce sunt folosite la prepararea aproape tuturor alimentelor create artificial, destinate sa petreaca saptamani sau luni intregi pe rafturile marilor magazine. Ca urmare, motivul pentru care aceste uleiuri vatamatoare au pus stapanire generala pe noi este unul pur industrial, pur comercial. Ele nu au existat inainte de Cel de-al Doilea Razboi Mondial si, cu toate acestea, nivelul productiei si consumului lor a explodat, literalmente, incepand cu 1940.



Figura 21. Cresterea productiei de uleiuri vegetale, ce contin acizi grasi tip omega-6, pentru consumul uman, in secolul XX.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara