Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


o descoperire exceptionala

 

Cancer logoMai tarziu, dr. Folkman a descris o conversatie avuta in acest timp cu colegul sau de la laboratorul spitalului, profesorul John Ender, un laureat al premiului Nobel pentru medicina. Dr. Folkman se intreba daca nu cumva vorbise prea mult despre ideile sale si daca nu cumva, odata cu publicarea articolului sau, nu isi expusese intregul program de cercetare, aflat acum in pericol de a fi copiat de alte laboratoare cu care se aflau in competitie. Golindu-si pipa, dr. Ender a zambit, spunand: Esti protejat total impotriva furtului intelectual. Asta, deoarece nu o sa creada nimeni teoria ta!
    De fapt, articolul dr. Folkman nu a avut nici un raspuns. Mai rau, chiar, colegii sai au inceput sa-i arate fatis dezaprobarea. S-au ridicat zgomotos si au parasit sala in care dr. Folkman isi sustinea conferinta. Sopteau pe la colturi cum ca si-ar fi contrafacut rezultatele pentru ca acestea sa-i sprijine teoriile. Chiar si mai rau pentru un medic, a fost numit sarlatan. Dupa o stralucita si indelungata cariera de chirurg, a ajuns sa se spuna despre el cum ca si-ar fi pierdut mintile. Studentii, atat de necesari vietii laboratorului de cercetare au inceput sa-l evite. Nu doreau sa-si vada cariera compromisa printr-o eventuala legatura care s-ar fi putut face intre ei si acel medic excentric. La sfarsitul anilor `70 acesta si-a pierdut chiar pozitia de sef al departamentului de chirurgie. In ciuda acestor tratamente deloc placute venite din partea colegilor de breasla, hotararea dr. Folkman nu a slabit nici un moment. Iata cum ne explica el lucrurile, douazeci de ani mai tarziu: Stiam ceva ce altii nu cunosteau, in plus, eu mai fusesem si acolo, in sala de operatii. Nu chirurgii erau cei care aduceau acele critici, ci ceilalti oameni de stiinta, despre care eu stiam foarte bine ca nu vazusera niciodata cum arata un cancer, decat dupa autopsie, disecat. Stiam ca ei nu avusesera parte de experientele prin care trecusem eu. Ideea tumorilor ce se dezvolta in trei dimensiuni si au nevoie de vase de sange pentru a se alimenta, tumorile localizate in ochi, in cavitatea peritoneala, in tiroida si in multe alte locuri, precum si intregul concept al cancerului in situ, al ideii de tumora existenta dar aflata in stare latenta, in adormire – eu am vazut toate acestea. Astfel ca am afirmat intotdeauna : ideile consider ca sunt corecte, insa le va lua mult timp oamenilor sa le observe.

Experiment dupa experiment, dr. Judah Folkman a pus bazele conceptelor cheie ale noii sale teorii asupra cancerului:
 

  Microtumorile nu se pot transforma in cazuri periculoase de cancer fara crearea prealabila a unei noi retele de vase de sange, menite a le hrani.
  Pentru realizarea acestui lucru, ele produc o substanta chimica numita angiogenina, care forteaza vasele de sange sa se apropie de zona respectiva si sa isi formeze noi ramificatii de vase adiacente.
  Noile celule canceroase ale tumorii se raspandesc in restul corpului, formand metastaze. Ele sunt periculoase numai in momentul in care reusesc, la randul lor, sa atraga noi vase de sange.
  Tumorile initiale, ajunse ulterior la dimensiuni mari, stabilesc metastaze la distanta. Insa, ca si in cazul imperiilor coloniale, ele impiedica aceste teritorii vasale, aflate la distanta, sa devina prea importante, prin producerea altei substante chimice, menita, de aceasta data, sa blocheze dezvoltarea de noi vase de sange, numita angiostatina. (Aceasta explica de ce metastazele se pot dezvolta brusc, odata ce tumora principala a fost indepartata pe cale chirurgicala.)A fost foarte bine ca aceste experimente sa se desfasoare intr-un numar mare, pentru a se putea aduna in acest mod date despre fenomenul in cauza. Cu toate acestea, pentru multi oameni de stiinta, ideea parea prea simpla. Trebuie sa fie vorba de vreo erezie la mijloc. Asa cum se intampla adesea in comunitatea stiintifica, aceste idei nu puteau fi luate in serios in primul rand atat timp cat nu fusese elucidat mecanismul prin care tumora preia controlul asupra vaselor de sange. Era neaparat nevoie de o dovada ca substante ca angiogenina si angiostatina exista cu adevarat.
Acul din carul cu fan
    Dr. Judah Folkmann nu a lasat niciodata sa fie dobarat de criticile ce i s-au adus. Nu si-a pierdut niciodata increderea in capacitatea stiintifica a colegilor sai de a recunoaste realitatea evidenta, odata ce vor vedea destule dovezi care sa-i sprijine teoriile. Se va fi gandit, poate, la spusele lui Schopenhauer: Orice mare adevar trece prin trei faze: mai intai este ridiculizat, apoi este atacat in mod violent, iar in final este acceptat ca fiind de la sine inteles si evident. Dr. Folkman a indraznit sa dovedeasca existenta unor agenti capabili sa impiedice dezvoltarea unor noi vase de sange.
    Insa, cum ar putea fi ei identificati intre miile de proteine produse de excrescentele canceroase? Era ca si cum s-ar fi cautat un ac intr-un car cu fan. Dupa multi ani si multe obstacole, dr, Judah Folkman era pe punctul de a se descuraja. In cele din urma, norocul a fost de partea sa.
    Dr. Michael O`Reilly era un tanar cercetator-chirurg, care se alaturase membrilor laboratorului dr. Folkman. Acesta a avut ideea de a cauta angiostatina in urina soarecilor ce se dovedisera a fi rezistenti la metastaze. Tenacitatea lui Michael a fost la fel de mare ca si cea a sefului sau. A petrecut doi ani filtrand sute de litri de urina de soarece (mai tarziu a comentat amuzat cat de urat putea sa miroasa …). In final, a descoperit o proteina care bloca productia de vase de sange, in momentul in care era testata pe un embrion de gaina, unde vasele de sange se dezvoltau rapid. Momentul adevarului sosise in sfarsit. Ei puteau testa acum aceasta potentiala angiostatina pe animale de laborator vii, pentru a vedea daca puteau impiedica dezvoltarea cancerului intr-un corp viu.
    O`Reilly a luat douazeci de soareci si le-a implantat in spinare un cancer virulent, ale carui metastaze se imprastie in mod agresiv si se dezvolta rapid in plamani, odata ce tumora principala este indepartata. Imediat dupa indepartarea tumorii, a injectat angiostatina in jumatate din efectivul de soareci, lasand boala sa isi urmeze cursul in cealalta jumatate. Cateva zile mai tarziu, cativa soareci prezentau deja urme de boala. Sosise momentul verificarii teoriei.
    Dr. Judah Folkman stia ca si daca rezultatele ar fi iesit pozitive, nimeni nu l-ar fi crezut. Ca urmare, i-a invitat la laboratorul sau pe toti cercetatorii de la etajul respectiv, pentru a urmari rezultatul experimentului. In prezenta tuturor martorilor dr. O`Reilly a deschis toracele primului soarece, unul care nu primise tratament anticancerigen. Plamanii sai erau negri, ciuruiti de metastaze. Apoi, a deschis primul soarece care beneficiase de tratamentul cu angiostatina. Plamanii sai, de o culoare roz perfect sanatoasa, nu prezentau nici o urma de cancer. Nu putea sa-si creada ochilor. Unul dupa altul, toti soarecii care nu fusesera injectati cu angiostatin fusesera devorati de cancer. In acelasi timp, toti aceia care primisera tratament erau complet vindecati. In 1994, dupa 20 de ani de neplaceri, rezultatele au fost publicate in revista Cell. De pe o zi pe alta, angiogeneza devenise astfel una din principalele teme de cercetare in studiul cancerului.
O descoperire exceptionala
    Mai tarziu, dr. Folkman a reusit sa demonstreze ca angiostatina putea sa opreasca dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv a trei tipuri de cancer uman grefate pe soareci. Spre surpriza generala a comunitatii medicale si stiintifice, impiedicarea crearii de noi vase de sange a produs chiar regresul cancerului. Ca si nazistii, dupa atacul maresalului Jukov asupra liniilor de aprovizionare ale acestora, odata private de resursele indispensabile dezvoltarii, tumorile au inceput sa se micsoreze. Reduse la dimensiuni microscopice, ele au devenit totalmente inofensive. In plus, s-a demonstrat ca angiostatina ataca vasele de sange cu crestere rapida si nu le afectau in nici un fel pe cele deja existente. Aceasta nu ataca nici celulele sanatoase ale corpului, in contrast fata de tratamentele traditionale impotriva cancerului, de genul chimioterapiei si radioterapiei. In termeni militari, aceasta nu crea pagube colaterale. Acest lucru o face sa fie un tratament cu mult mai putin radical decat chimioterapia. Astfel concluziona si articolul din revista Nature care informa despre aceste rezultate: Regresul tumorilor initiale fara sprijinul substantelor toxice nu a fost descris anterior. In spatele acestui stil laconic, specific stiintei, freamata emotia care marcheaza descoperirile de exceptie.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara