*Trematodele sunt foarte usor de distrus, mult mai usor decat multi ascarizi sau tenii (teniile supravietuiesc actiunii plantelor cu efect antiparazitar).
*Nu toate alimentele sunt contaminate. Sunt periculoase doar alimentele procesate si nici macar toate acestea. Daca mancam alimente naturale, vom fi in siguranta. (si daca mancam alimente naturale fara malonati, vom fi sanatosi)
*N-am vazut niciodata vreun caz de intoxicatie cu mercur din cauza consumului de peste. Acest lucru se intampla intotdeauna din cauza plombelor dentare cu amalgam.
*Contaminarea cu PCB nu este prezenta peste tot (dar acestia sunt prevalenti in detergenti).
*Nu am intalnit niciodata vreun caz de intoxicatie cu plumb, arsenic sau pesticide din cauza consumului de fructe, legume si zarzavaturi. Dupa cum arata testele mele, pesticidele folosite pe alimente nu patrund in acestea. Pur si simplu, inlaturati prin taiere floarea si capatul tulpinii si spalati-le bine. Dar nu consumati alimente stropite cu scopul de a le pastra prospetimea! Astfel de alimente trebuie curatate de coaja sau ozonate, nu doar spalate.
*Apa de la retea este inca sursa cea mai sanatoasa. Nu am descoperit cazuri de toxicitate din cauza plumbului, azbestului, aluminiului sau a oricarui alt solvent prin consumul de apa de la retea, si doar cateva cazuri de toxicitate din cauza arsenicului sau a PCB-urilor. In mod evident, sistemul imunitar poate tine pasul cu aceste concentratii mici, chiar si la eonsum constant.
*Solventii, PCB-urile, aflatoxinele si 4,5 benzopirenul parasesc organismul in numai cateva zile dupa ce opriti patrunderea lor; nu trebuie sa treaca cativa ani! Doar freonul si cuprul intarzie - cateva saptamani.
*Plumbul nu provine din vopsele, ci mai ales din sudurile cu plumb de la racordarile tevilor de apa din cupru.
*Azbestul nu provine din apa de la retea sau din materialele de constructie, ci mai ales de la curelele de la uscatoarele de haine (tipurile importate) si de la uscatoare de par.
*Desi laptele (sau laptele nesmantanit) este o bautura mult mai contaminata, el nu contine, totusi, metale, solventi sau aflatoxine. Trebuie insa imbuteliat in recipiente din materiale plastice pentru a evita contaminarea cu dioxan si nu trebuie sa i se adauge coloranti. Fierbeti-l repede pentru a scapa de bacterii si de stadiile parazitilor si adaugati-i vitamina C pentru a detoxifia malonatii. Acestea vor proteja toate alimentele preparate ulterior, cum ar fi diversele sortimente de unt si branza.
*Benzenul si alti solventi nu provin din poluarea cu benzina, ci din alimentele si produsele de uz current pe care le folosim fiind convinsi, in mod eronat, ca in procesul de productie al alimentelor se pot folosi produse petroliere. Aceasta problema este usor de corectat.