Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


sa luptam impotriva tuberculozei

 
sa luptam impotriva tuberculozei

               
Tuberculoza(TBC) este una din cele mai vechi boli cunoscute de umanitate si dateaza de pe vremea Egiptului antic. De-a lungul istoriei, s-a situat printre epidemiile cele mai mortale. Pana la aceasta data, tuberculoza a ucis aproape 3 milioane de persoane anual, incluzand mai multi adulti decat SIDA, malaria si bolile tropicale la un loc. Lucrurile vor continua sa se inrautateasca,pana cand lumea va folosi mai bine mijloacele de care dispune, pentru a lupta impotriva acestei epidemii.
Recent, ni s-a ivit posibilitatea de a lupta impotriva acestei vechi terori.Din 1944 s-au descoperit cinci medicamente eficiente impotriva tuberculozei.In 1977,noi strategii de control puse in practica in Tanzania,au dovedit ca era posibil sa lupti impotriva acestei boli in tarile sarace.Iar in 1993, OMS a declarat stare globala de urgenta impotriva tuberculozei, stabilind un efort concertat pentru a mobiliza toate resursele si a lupta impotriva agravarii epidemiei.

Ce este tuberculoza?
Tuberculoza este o boala mortala cauzata de infectia cu Mycobacterium tuberculosis(bacilul Koch).Ea ataca de obicei plamanii,cauzand o stare cunoscuta sub numele de tuberculoza pulmonara.Celulele sistemului imunitar se lupta si ele,dar de obicei nu pot omori toti germenii.Bacilii produc caverne in plamani.Tuberculoza poate afecta si sira spinarii, soldurile, ganglionii limfatici,practic orice parti ale corpului.
    
Cum se transmite tuberculoza?
Tuberculoza este raspandita de oameni,nu de insecte,de apa sau de produsele de sange.Ca o raceala comuna-deci,nu ca SIDA-tuberculoza se transmite prin aer sau printr-un contact relativ accidental.Orice persoana care sufera de tuberculoza pulmonara poate transmite boala.Cand aceste persoane tusesc,stranuta,vorbesc,canta sau scuipa,bacilii de tuberculoza din plamanii lor sunt eliminati in aer,unde pot ramane ore intregi.

Cum ma pot imbolnavii de tuberculoza?
Te poti imbolnavii cand respiri/inspiri germeni de tuberculoza,pe care altcineva care este deja bolnav,i-a eliminat prin tuse in aer.O singura respiratie,a unui singur germen de tuberculoza te poate infecta pe viata,desi,de obicei, e nevoie de o expunere mai prelungita.Membrii familiei,colegii si prietenii cuiva care este bolnav de tuberculoza sunt la mare risc de a fi infectati.O treime din populatia lumii-1,9 miliarde de persoane-este infectata(in mod curent) cu germenii tubercuozei.In fiecare secunda din zi,o alta persoana este infectata cu bacilul tbc.

Nu oricine este infectat cu bacilul Koch se imbolnaveste
Cei mai multi din cei infectati nu devin niciodata infectiosi sau bolnavi,pentru ca sistemul lor imunitar distruge germenii tuberculozei.Doar un procent de 5-10% din persoanele infectate cu bacilul tbc se imbolnavesc mai tarziu.Oamenii de stiinta nu stiu inca sigur,de ce unii din cei infectati se imbolanavesc si altii nu.Se stie,totusi,ca persoanele cu un sistem imunitar slab au mai multe sanse sa se imbolnaveasca.De exemplu,cei HIV-pozitivi au un risc de 30 de ori mai mare de a se imbolnavii de tuberculoza,intr-un an de zile,decat o persoana infectata doar cu tuberculoza.

Simptomele tuberculozei
Simptomele imbolnavirii de tuberculoza includ:tusea,pierderea in greutate,dureri de piept,febra si transpiartii nocturne.Tusea poate dura saptamani si poate produce sputa cu sange.Netratati, 50% din pacienti vor muri in cinci ani si multi vor fi slabiti in mod grav.Daca credeti ca aveti tuberculoza,duceti-va imediat la doctorul Dvs. sau cel mai apropiat serviciu de sanatate.Tuberculoza este mortala...dar poate fi vindecata.

Testarea infectiei cu bacilul tbc
Pentru a confirma ca ai tuberculoza pulmonara activa,sputa-mucusul dupa ce ai tusit-ar trebui examinat la microscop ce l putin de trei ori.Daca aceasta contine bacili tbc,inseamna ca esti bolnav si infectios,sau "sputa pozitiva".Daca aceste test nu este concludent,se poate lua o cultura,sau se poate face o radiografie,pentru a determina daca exista caverne mici,lichide sau umbre in plamani care sa indice existenta tuberculozei.

Un cocktail de medicamente

Daca esti bolnav de tuberculoza, ti se va cere sa iei o combinatie de patru medicamente diferite.Acest proces este cunoscut si sub numele de chimioterapie de scurta durata.De obicei,aceste medicamente sun capsule sau tablete de izoniazida, rifampicina,pirazinamida si etambutol.In unele cazuri, in loc de etambutol se fac injectii cu streptomicina.Dupa doua luni cu acest tratament,sputa iti va fi din nou analizata.Daca boala se amelioreaza,vei primi mai putine pastile,pentru cele patru pana la sase luni de tratament pe care le mai ai.
Pentru ca tratamentul tuberculozei ia mult timp,de obicei nu este nevoie de spitalizare.Mai curand,cel care se ocupa sa supravegheze ca iti iei medicamentele, va stabili o ora,pentru a vedea ca le iei,ca nu cumva sa le uiti.Aceasta strategie de a vindeca tuberculoza,cunoscuta sub numele de CSDSO sau Chimioterapie de Scurta Durata sub Stricta Observare,este recomandata de Organizatia Mondiala a Sanataii.

Ia-ti toate medicamentele
   Daca iei toate medicamentele,asa cum ti se prescrie, ai mai mult de 95% sanse de a te vindeca.Este foarte important sa iei toate medicamentele,regulat.Chiar daca o sa incepi sa te simti mai bine si daca simptomele vor dispare dupa cateva saptamani,nu te oprii sa iei pastilele!Multi din bacilii tuberculozei inca mai rezista in plamani.Acesti supravietuitori vor fi cei mai puternici si mai periculosi bacili.Ei se vor inmultii repede si vor crea alti bacili rezistenti,daca,le dati ocazia.

Daca nu-ti iei medicamentel
   Daca nu iei medicamentele cu regularitate,va fi mai greu sa distrugi bacilii din plamani.Mai mult decat probabil,ca te vei imbolnavi din nou, numai ca de data asta medicamentele pe care le-ai folosit inainte s-ar putea sa nu mai aiba efect.De asemenea, este posibil sa transmiti la membrii familiei,prieteni si colegi o forma mai puternica si mai putin curabila-cunoscuta sub numele de tuberculoza rezistenta la medicamente.

Cum sa te aperi singur impotriva tuberculozei
   Daca nu vrei sa te izolezi de orice contact uman,exista cateva masuri practice pe care le poti lua,pentru a prevenii infectia cu bacilul tuberculozei.Totusi, sunt multe lucruri pe care cei care lucreaza in domeniul sanatatii lepot face, pentru a opri epidemia.Este in interesul fiecaruia sa ne asiguram, ca cei care sunt bolnavi de tuberculoza sunt tratati.Cel mai bun mod pentru a preveni raspandirea bolii este ingrijirea pacientilor bolnavi.

Cum sa castig razboiul impotriva tuberculozei
   Strategiile de lupta propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii impotriva tuberculozei sunt simple.Este nevoie de mai multe programe,mai eficiente,in mai multe parti ale lumii.Aceste programe acorda un tratament strict si supravegheata pacientilor pe termen scurt CSDSO.Cu alte cuvinte, specialistii din domeniul sanatatii urmaresc cum pacientii urmeaza un tratament cu o combinatie standard de medicamente.Daca toti cei care se imbolnavesc de tuberculoza, in fiecare an, urmeaza tratamentul CSDSO, aproape 30 milioane de vieti ar putea fi salvate in urmatoarea decada, iar 300 milioane de noi infectii pot fi prevenite.Tratarea pacientilor, care au tuberculoza, cu CSDSO, este singurul mod eficient de a preveni, ca o epidemie globala a tuberculozei rezistente la medicamente sa apara in secolul viitor.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara