Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
sarutul soarelui

Sarutul soarelui

Expunerea excesiva la soare poate conduce la aparitia cancerului de piele, precum si la ridarea si imbatranirea prematura a pielii. Pe de alta parte insa, in doze corespunzatoare, razele solare au efecte benefice asupra organismului.

Care sunt efectele benefice ale razelor solare?

In primul rand, soarele omoara microbii. Acesta este unul dintre motivele pentru care este important sa scoatem la soare, in aer liber, covoarele, paturile si plapumile pe care nu le putem spala in mod regulat. Expunerea cu masura la soare confera pielii o stralucire si un aspect sanatos, crescandu-i elasticitatea si facand-o mai pliabila. O piele moderat bronzata este mai rezistenta la infectii si la arsuri solare decat pielea nevazuta de soare. Apoi, soarele are capacitatea de a spori buna dispozitie si de a ridica moralul. Totul este sa nu va expuneti prea mult si sa nu ajungeti sa suferiti arsuri. Alaturi de exercitiile fizice active, lumina soarelui constituie un foarte eficient tratament adjuvant in caz de depresie acuta sau cronica - lucru pe care ar trebui sa nu-l uitam in timpul lunilor reci si intunecoase ale iernii. Un lucru si mai important este acela ca, sub actiunea razelor solare asupra pielii, organismul fabrica vitamina D. Aceasta vitamina face posibila absorbtia calciului din intestin si ajuta organismul sa cladeasca oase puternice. in felul acesta, soarele previne aparit|a rahitismului atat la copii, cat si la adulti si ajuta la prevenea osteoporozei. Razele solare mai au si alte efecte benefice asupra organismului: scad nivelul colesterolului, intaresc sistemul imunitar, grabesc vindecarea articulatiilor umflate in puseurile de activare a artritei usureaza unele simptome ale sindromului premenstrual.

Care ar fi efectele daunatoare ale razelor solare?

Expunerea excesiva la soare reprezinta unul dintre factorii de risc majori in aparitia cancerului de piele - in special in cazul persoanelor cu piele deschisa la culoare si care au un regim alimentar bogat in grasimi. De asemenea, este bine sa stiti ca arsurile solare de la nivelul pielii sunt periculoase pentru oricine. Fiecare arsura distruge o parte de tesut sanatos si viu. Arsurile repetate produc modificari ireversibile, care pot pune temelia aparitiei cancerului de piele. In plus, de parca cele de mai sus nu ar fi suficiente, arsurile repetate si chiar bronzarea intensa distrug treptat tesutul elastic si glandele uleioase ale pielii, ducand la aparitia ridurilor si la imbatranirea prematura a acesteia.

Care ar fi cateva dintre principiile calauzitoare care ne pot asigura o expunere benefica si lipsita de riscuri la razele solare?

Bronzarea moderata are efect protector: Este ca si cum ti-ai pune ochelari de soare pe piele. Trebuie insa sa va cunoasteti foarte bine toleranta personala la soare. Persoanele cu ten deschis sau cu parul roscat trebuie sa inceapa expunerea la soare cu 5 minute pe zi. Persoanele brunete pot incepe cu 15 minute pe zi. O tinta realista pentru majoritatea persoanelor este o expunere de 20-30 de minute pe zi a unei suprafete corporale cat mai mari posibil. Aveti mare grija ca niciodata sa nu ajungeti la arsuri din cauza expunerii excesive la soare. Purtati haine protectoare, ochelari de soare sau aplicati pe suprafata pielii creme-ecran, daca este necesar.

Fiti atenti cu precadee in timpul zilelor noroase si iarna, cand pamantul este acoperit cu un strat alb de zapada. Daca urmeaza sa plecati intr-o excursie sau in concediu, antrenati-va pielea macar cu cateva zile inainte, expunand-o progresiv la soare pana ce capata o culoare roz. Cateva minute de expunere a pielii mainilor si fetei la soare in fiecare zi sunt suficiente pentru sinteza intregii cantitati de vitamina D de care organismul dumneavoastra are nevoie. Lasati soarele sa patrunda nestingherit in interiorul locuintei dumneavoastra in fiecare dimineata. Sanatatea si moralul dumneavoastra vor avea numai de castigat. De mii de ani, soarele a fost recunoscut ca fiind mijlocitorul vietii. Astazi, stim insa ca razele lui pot fi atat vindecatoare, cat si distrugatoare, ca pot fi sarutul vietii sau al mortii. Totul depinde de modul cum le folosim. Cel mai de temut drog din lume. Este bine stabilit faptul ca fumatul constituie o grava amenintare la adresa sanatatii publice. in intreaga lume, exista la ora axiala 1,1 miliarde de fumatori. in tarile dezvoltate, 41% dintre barbati si 21% dintre femei fumeaza in mod regulat. In tarile in curs de dezvoltare, 50% dintre barbati si 8% dintre femei fumeaza. Numarul femeilor care fumeaza este in crestere in multe tari. in fiecare an, se fumeaza 6.000 miliarde de tigari. In aceste conditii, nu este de mirare ca in fiecare an se produc in lume 3.000.000 de decese datorate tutunului, 1/3 dintre ele producandu-se in tarile in curs de dezvoltare. Daca actualele tendinte persista, tutunul va cauza aproximativ 10.000.000 de decese pe an, in urmatorii 20-40 de ani, dintre care 70% in tarile in curs de dezvoltare. (Date dintr-un document OMS publicat recent - 1995.) In Romania, exista astazi peste 10.000.000 de fumatori. in zonele urbane, 44,6% dintre barbati si 19,9% dintre femei fumeaza in mod regulat. In mediul rural, 40,5% dintre barbati si 9,3% dintre femei fumeaza regulat. Date statistice confirma mereu si mereu ca tutunul este drogul cel mai de temut din lume. Date recente confirma faptul ca riscurile legate de tabagism sunt cu mult mai mari decat se credea pana acum, indeosebi atunci cand fumatul a fost deprins in timpul adolescentei. Un fumator din doi risca sa moara intr-o buna zi din cauza tigarii. De fapt, tutunul ucide in fiecare an mai multi oameni decat reusesc s-o faca accidentele rutiere, incendiile, celelalte droguri, SIDA si crimele la un loc. Ceea ce este si mai trist este faptul ca tutunul ucide si mii de fumatori involuntari - persoane nevoite sa respire fum de mana a doua. Intr-adevar, tabagismul constituie cel mai mare factor de risc evitabil de deces prematur, de incapacitate si de boala.

In ce fel duce fumatul la aparitia cancerului pulmonar?

Caile respiratorii ale omului normal sunt captusite cu milioane de perisori minusculi, numiti cili. Acesti cili actioneaza asemenea unor periute, protejand canalele aeriene de praf, gudroane si alte corpuri straine, pe care le matura in susul acestora pana ce pot fi scuipate afara. De fiecare data insa, cand o rafala de fum de tigara se abate asupra acestor cili, miscarile lor devin mai lente si in scurt timp inceteaza cu totul. Ca urmare, gudroanele din fumul de tigara se fixeaza pe peretii cailor aeriene si incep sa se insinueze printre celulele care le captusesc pe dinauntru. Cu timpul, aceasta iritatie continua transforma unele dintre aceste celule in celule canceroase. Aceasta transformare necesita mai multi ani. O data aparut insa, cancerul isi croieste drum din ce in ce mai adanc in plamani. Si de cele mai multe ori, atunci cand este descoperit, nu se mai poate face nimic.

Este cancerul pulmonar principala cauza de deces la fumatori? Nicidecum. In Romania, cancerul pulmonar produce cca 10.000 de decese pe an (din pacate, nu exista date statistice recente precise). in schimb, fumatul este raspunzator de 30% din decesele prin boala coronariana, care in anul 1993 s-au cifrat in Romania la cca 50000. Prin urmare, cca 115.000 din decesele prin boala coronariana s-au datorat fumatului, plus un numar si mai mare de decese prin Hlidente vasculare cerebrale. Nicotina si monoxidul de carbon constituie principalii factori incriminati in favorizarea aparitiei bolilor cardiovasculare. Nicotina produce vasoconstrictie in special in teritoriul arterelor mici, privand astfel inima, creierul, plamanii si alte organe vitale de oxigenul de care au atata nevoie. Pe de alta parte, nicotina produce o senzatie de bine, de relaxare, acesta fiind si principalul motiv pentru care atatia oameni aleg sa fumeze. in plus, nicotina da dependenta. Monoxidul de carbon interfereaza in mod direct cu capacitatea globulelor rosii de a transporta oxigenul. Aceasta duce la aparitia senzatiei de lipsa de aer, la scaderea rezistentei si favorizeaza si accelereaza procesul de ingustare si de astupare a arterelor (ateroscleroza).   


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara