Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


usturoi, ceapa, praz, salota, arpagic

 
usturoi, ceapa, praz, salota, arpagic

Usturoi, ceapa, praz, salota, arpagic

    Usturoiul este una dintre cele mai vechi ierburi medicinale (retete cu usturoi se gasesc pe tablitele sumeriene din anul 3000 I.C.). Louis Pasteur, i-a observat proprietatile antibacteriene, in anul 1858. in timpul Primului Razboi Mondial,
usturoiul a fost folosit pe scara larga in realizarea bandajelor, pentru a preveni infectiile. Mai tarziu, in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, a fost folosit de soldatii rusi, intr-o masura atat de mare, cauzata de lipsa antibioticelor, incat usturoiul a capatat denumirea de penicilina ruseasca.

    Componentii sulfurosi ai acestei familii de legume (familia alliacee) reduc efectul cancerigen al nitrozaminelor si componentilor nitrosi care apar in carnea prea fripta la gratar, ca si pe timpul combustiei tutunului. Ei stimuleaza apoptoza (moartea celulelor) in cancerul de colon, san, plaman si prostata, precum si in cazul leucemiei.
    Studiile epidemiologice sugereaza existenta unei reduceri a cazurilor de cancer de rinichi si prostat la persoanele care consuma foarte mult
usturoi.

    Mai mult, inca, toate legumele care apartin acestei familii ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Acest lucru are ca efect reducerea secretiei de insulina si ICF, avand drept urmare si reducerea dezvoltarii celulelor canceroase.
    Atentionare: Moleculele substantelor active prezente in usturoi sunt eliberate atunci cand se sparge un catel de
usturoi  si sunt cu mult mai usor asimiliate de organism daca sunt dizolvate in putin ulei.

    Recomandari de folosire: Usturoiul si ceapa taiate bucatele pot fi usor prajite in putin ulei de masline, amestecate cu legume inabusite sau calite si combinate cu sos curry sau doar sofran de India. Pot fi consumate si crude, amestecate in salate sau in sandviciuri cu paine din amestec de cereale si unt de provenienta organica (sau ulei de masline).

Legume si fructe bogate in carotenoizi

    Morcovii, batatele, cartofii dulci, dovleceii, bostanii, anumite varietati de dovlecei – dovlecelul potimarron, cunoscut si sub numele de dovlecel Hokkaido – rosiile, curmalele, caisele, sfecla si toate fructele si legumele viu colorate in : portocaliu, rosu, galben, verde. Ele contin vitamina A si lycopen,elemente care au capacitatea dovedita de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase din varietati multiple, dintre care unele sunt deosebit de agresive, cum ar gliomul cerebral.

    Substantele active prezente in tesuturile acestor legume, ca luteina, licopenul, fitoenul si cantaxantina, stimuleaza dezvoltarea celulelor imunitare si maresc capacitatea acestora de a ataca celulele tumorilor. Ele fac ca celulele luptatoare NK sa fie mult mai agresive.

    Un studiu care a monitorizat, timp de sase ani, un numar mare de paciente bolnave de cancer la san, a demonstrat ca acele persoane care au consumat in cantitate ridicata alimente bogate in carotenoizi au trait mai mult decat acelea care nu au facut acest lucru.

Rosiile si sosul de rosii

    S-a demonstrat ca licopenul prezent in rosii duce la atingerea unei varste mult mai inaintate dupa declararea existentei
cancerului de prostata, la barbatii care au consumat sos de rosii la cel putin doua mese pe saptamana.
    Atentionare: Rosiile trebuie sa fie gatite, pentru a-si elibera licopenul continut. Mai mult, uleiul de masline imbunatateste asimilarea acestuia.
    Recomandari de folosire: Sos de rosii din conserva, cu ulei de masline, fara a adauga zahar. Sau, in prepararea casnica: se gatesc rosiile intr-o tigaie la foc mic cu putin ulei de masline. Se adauga ceapa, usturoi, tofu sau oua cu omega-3, alaturi de chimen, sofran de India, piper, etc.

Soia

    Izoflavonele din soia (dintre care putem cita genisteina, daizeina si gliciteina) blocheaza fenomenul de stimulare a dezvoltarii celulelor canceroase de catre hormonii sexuali (cum ar estrogenul si testosteronul). Intervin, de asemeanea, in fenomenul de blocare a angiogenezei. Numarul de cazuri de cancer la san este semnificativ mai scazut printre femeile asiatice care au mancat soia inca din adolescenta. Atunci cand fac si ele cancer la san, respectivele tumori sunt, de obicei, mai putin agresive, iar rata de supravietuire este mai ridicata.

    Atentionare: Suplimentele alimentare pe baza de izoflavona (in forma de pastile) au fost asociate cu agravarea anumitor tipuri de cancer de san, insa nu este vorba de acest lucru in cazul in care soia este administrata sub forma de aliment in sine.

    In prezent, in multe zone ale lumii, culturile de soia provin din organisme modificate genetic (GMO – din Genetically Modified Organisms). Impactul asupra aparitiei cancerului produs de aceste plante modificate genetic este necunoscut. Totusi, data fiind aceasta stare de incertitudine, nu este recomandabil sa folosim pentru consum soia care nu este obtinuta pe cale organica sau care este modificate genetic.

Interactiunea negativa dintre soia si taxol

Se pare ca genisteina din soia poate interactiona in mod negativ cu medicamentul Taxol. In asteptarea confirmarii caracterului negativ al acestei interactiuni, in urma realizarii de noi studii de monitorizare a efectului asupra oamenilor, este recomandabil sa nu se consume alimente pe baza de soia pe timpul tratamentului chimioterapeutic cu Taxol (se recomanda oprirea consumului cu cateva zile inainte de tratament si reinceperea acestuia la cateva zile dupa tratament.)

    Recomandari de folosire: La micul dejun, inlocuiti produsele lactate conventionale cu lapte de soia sau iaurt de soia. Boabele sau pastaile de soia pot fi gatite ca mazarea decorticata sau mancate in forma de germeni. De asemenea, folositi tofu, tempeh, miso. Tofu poate fi mancat crud sau gatit; el preia aroma altor ingrediente – ceapa, usturoi, sos curry, etc, omogenizandu-se perfect in sosurile cu care este gatit, intr-o tigaie. De asemenea, poate fi adaugat cu usurinta la supe. Este o sursa excelenta de proteine complete, ce pot fi folosite pentru a inlocui carnea.

Ciupercile

    Ciupercile shiitake, maitake, enoki, crimini, portobello, ciupercile stridie si stridie scaiete, ciupercile trametes (coriolus) versicolor contin toate polizaharidele si lentiniani, elemente care stimuleaza reproducerea si activitatea celulelor imunitare. Aceste ciuperci sunt folosite foarte des in Japonia ca adjuvant al tratamentului chimioterapeutic, pentru a sprijini sistemul imunitar (ciupercile maitake si coriolus versicolor au, poate, cel mai pronuntat efect asupra sistemului imunitar).
    Recomandari de folosire: in ciorbe, supe de zarzavat sau de pui, fripte la cuptor sau calite intr-o tigaie, impreuna cu alte legume.

Plante aromatice si mirodenii

    Plantele aromatice folosite la gatit, cum ar fi: rozmarinul, cimbru, oregano, busuiocul, menta sunt foarte bogate in uleiuri esentiale din familia terpenilor, careia isi datoreaza aroma puternica.
    Ele stimuleaza apoptoza in randul celulelor canceroase si reduce raspandirea acestora, blocand enzimele de care au nevoie pentru a invada tesuturile invecinate. Carnosolul din rozmarin este, de asemenea, un puternic antioxidant si
antiinflamator. A fost demonstrata, deja, capacitatea sa de a accentua eficienta anumitor tratamente chimioterapeutice.
    Patrunjelul si telina contin apigenin, un antiinflamator care stimuleaza apoptoza (sinuciderea) celulelor canceroase si blocheaza angiogeneza (crearea de noi vase de sange necesare pentru dezvoltarea tumorilor), printr-un mecanism similar celui dupa care actioneaza medicamentul Gleevec.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara