Fructele si legumele de culoare NEAGRA contin un colorant polifenolic numit BERGISTEROL, adica de departe cel mai puternic factor natural antioxidant cunoscut!!!
Cand am folosit in limbaj medical cuvantul antioxidant primul lucru la care trebuie sa va ganditi este anticancer (atat preventie, cat si terapie naturala), antiimbatranire si status antiinflamator, dar nu doar atat.
Nu uitati ca a 2-a cauza de deces la nivel european este reprezentata de CANCER.
In Romania, incepand cu 1997 principala cauza de deces este reprezentata de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare.
Oare aceast minune a naturii, Bergisterolul, reuseste doar atat? Nici pe departe!
Inainte de toate se regaseste, in general in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai): dudele negre, ciresele negre, strugurii negri, samburii de struguri negri (dar si albi), murele, fructele Noni, rodiile, Aloe Vera, corcodusele negre, coacazele negre, prunele inchise la culoare, afinele, varza rosie, ceapa rosie, merele de culoare violet, salata Lollo, lintea neagra, fasolea neagra, dar si din varza de Bruxelles (care poate fi consumata si fiarta), fragii si alunele de padure sunt doar o parte dintre legumele, fructele si semintele ce contin Bergisterol.
Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu prezinta culoarea neagra, insa contin bergisterol intr-o cantitate mai mica.
Bergisterolul exista intr-o cantitate de 50-100 mg/g pielita de strugure - mai mult decat dublul oricarei alte surse
identificate.
Bergisterolul are un efect de distrugere tumorala directa, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (san, uter, ovar, testicul, prostata, ficat, stomac, etc) si a melanomului malign (cea mai periculoasa localizare canceroasa a pielii si una dintre primele 3 localizari tumorale din punct de vedere al agresivitatii).
Bergisterolul blocheaza formarea de vase de sange in jurul tumorii, dar si metastazarea celulelor maligne.
Confera protectie deosebita materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutatii.
Bergisterolul este SINGURUL antioxidant care actioneaza direct pe gena matusalemica (gena longevitatii), avand capacitatea de a creste durata si calitatea vietii.
Are efect de bioflavonoid pentru toate mineralele si vitaminele din organism, amplificand efectele acestora de sute de ori.
Bergisterolul are un potential antioxidant de 50 de ori mai eficient decat vitaminele C si E la un loc.
Acesta este de pana la de 20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia antioxidativa a LDL-colesterolului negativ.
Bergisterolul regleaza nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor.
Bergisterolul este un vasodilatator arterial.
Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic.
Se cunoaste faptul ca Bergisterolul are capacitatea de a inhiba agregarea plachetara indusa de trombina si ADP, cu alte cuvinte, are efect antitrombotic.
Bergisterolul are efecte impotriva SIDA, este un antiviral eficient, un antialergic (inhiba eliberarea histaminei),
antibacterian si antiinflamator.
Bergisterolul reda elasticitatea articulatiilor, stimuland sinteza fibrelor de colagen atat la nivel articular, cat si in
piele (astfel avand si un rol cosmetic). Bergisterolul preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea.
Bergisterolul are efect protectiv fata de sindromul Alzheimer, prin blocarea proteinei NF-Kb, impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii.
Exista studii incurajatoare referitoare la potentialul terapeutic al Bergisterolului, in ceea ce priveste si alte boli neuro-degenerative.
Bergisterolul confer toleranta la efort, performantele fizice si psihice, accelerand procesele de memorare.
Bergisterolul prelungeste durata de viata si potentialul reproductiv la animalele de laborator (pe care a fost testat) cu
15-30%.
Bergisterolul se comporta si ca un hormon fito-estrogen, adica:
a) reprezinta cel mai puternic fixator de calciu in/din oase (alaturi de exercitiul fizic), prevenind eficient osteoporoza;
b) confera protectie vasculara majora, chiar si la barbati;
c) combate tulburarile de climateriu;
d) ajuta la regularizarea menstrei si se opune oricaror manifestari dismenoreice;
e) chiar in exces, Bergisterolul confera protectie impotriva cancerului de san si col uterin si nu induce cancer
f) protejeaza celulele nervoase impotriva efectelor devastatoare ale stresului. In plus, le mareste durata de viata si le
motiveaza opunerea fata de apoptoza (moarte programata);
g) Bergisterolul creste eliminarea renala a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta guta, sau
litiaza urica.
h) Fitoestrogenii, din care face parte si Bergisterolul, sunt substante inductoare enzimatice (hepatice) cu rol in detoxifierea organismului, dar nu numai: creste sinteza antioxidantilor endogeni, a substantelor necesare corpului etc.
ATENTIE !!!
Persoanele care NU sufera de cancer in acest moment pot consuma TOATE alimentele de culoare neagra, mentionate mai sus, pentru a beneficia de cat mai mult Bergisterol, ca o cura de preventie.