Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
colesterolul

Ce alimente contin colesterol?

Colesterolul se gaseste numai in alimente de origine animala. Alimentele de origine vegetala nu contin colesterol. Simplu, nu-i asa?

Este adevarat ca uleiurile de palmier si de nuca de cocos produc cresterea nivelului colesterolului?

Asa este. Desi aceste uleiuri tropicale nu contin colesterol, ele contin totusi grasimi saturate, iar acestea au un efect chiar mai puternic de crestere a nivelurilor colesterolului decat colesterolul alimentar insusi.

Cum este posibil acest lucru?

Prin stimularea productiei hepatice de colesterol de catre grasimile saturate. Aceste grasimi se gasesc in special in alimentele de origine animala, cum ar fi carnea, ouale si produsele lactate, majoritatea fiind solide la temperatura camerei.

Care ar fi nivelul ideal al colesterolului sangvin?

Cercetatorii in domeniul cardiologiei afirma ca nivelurile colesterolului sangvin sub 160 mg% (4,1 mmol/1) asigura protectia fata de ateroscleroza.

Care sunt cateva dintre modalitatile practice de scadere a nivelului colesterolului din sange?

Consumati mai putin colesterol. Reduceti cantitatea de colesterol din alimentatie sub 100 mg/zi. Aceasta inseamna sa reduceti foarte mult consumul de carne, in special de organe (viscere), de mezeluri, galbenusuri de ou si produse lactate (cu putine exceptii). Consumati mai putine grasimi saturate. Aceste grasimi se gasesc mai ales in produse de origine animala, insa sunt prezente si in uleiul de palmier si de cocos, precum si in unele margarine. Eliminati excesul ponderal. Renuntati la alimentele inalt rafinate, bogate in calorii goale, cum ar fi grasimile si uleiurile vizibile, zaharul si alcoolul. Consumati mai multe fibre. Alimentele bogate in fibre ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Consumati din belsug alimente bogate in amidon, fructe, legume proaspete, cereale integrale, fasole (si rudele ei), cartofi etc. Faceti exercitii fizice. Mergeti pe jos in fiecare zi. Exercitiul fizic regulat scade nivelul colesterolului si ajuta la pastrarea greutatii ideale.

Medicamentele. Consultati-va cu medicul dumneavoastra pentru a vedea daca este cazul sa incepeti sa folositi medicamente care scad nivelul colesterolului. Retineti: Nivelul colesterolului depinde direct de ceea ce mancam. O dieta foarte saraca in grasime (mai putin de 15% din totalul caloriilor consumate) si bogata in fibre poate scadea nivelul colesterolului sangvin cu 20-35% in mai putin de patru saptamani, in cele mai multe cazuri. Daca nu va cunoasteti nivelul colesterolului sangvin, ar trebui nu sa mergeti, ci sa alergati la cel mai apropiat punct de control. Iar daca rezultatul este peste 160 mg% (4,1 mmol/1), este cazul sa luati lucrurile in serios.

Storcatoarele un raspuns?

Reclamele sunt foarte atragatoare, iar demonstratiile pe viu sunt uimitoare. Gramezi intregi de produse vegetale proaspete, splendide, sunt introduse intr-un mic aparat si - hocus-pocus - sunt transformate in suc! Pe tot cuprinsul tarii, oameni din ce in ce mai ocupati, obisnuiti cu minunile tehnicii moderne si preocupati de propria sanatate, saluta aparitia a inca uneia dintre uimitoarele scurtaturi catre o viata mai buna: aparatele de stors suc din fructe si legume.

Sunt oare aceste aparate chiar asa de bune?

Da si nu. Da, pentru ca produc o bautura hranitoare. Nu, pentru ca majoritatea nu se ridica la inaltimea afirmatiilor care se fac in dreptul lor. Desi storcatoarele de fructe si legume permit obtinerea unui produs destul de bogat in substante nutritive, cele mai multe fac acest lucru cu pretul inlaturarii atat de valoroaselor fibre alimentare. Din cinci kilograme de materie prima vegetala se pot obtine cca 21 de suc delicios. insa aproape intreaga cantitate de fibre pretioase, de care organismul are atata nevoie, ramane in cele cca 3 kg de materie solida care este aruncata la gunoi. Acest proces aminteste de morile de acum 100 de ani care au inceput sa inlature tarata si germenele (bogate in fibre si substante nutritive) din cereale. Asa au aparut faina alba si cerealele decorti- cate - alimente sarace in fibre si substante nutritive. Din nefericire, aceste produse se afla inca la temelia alimentatiei unei parti bune din populatia lumii.

De fapt, ce sunt fibrele alimentare?

In esenta, fibrele sunt scheletul plantelor. Datorita faptului ca ele trec pur si simplu prin tubul digestiv fara sa se absoarba in sange, multa vreme s-a crezut ca nu au nici o importanta. Mai mult, s-a constatat ca indepartarea lor din alimente creste valoarea calorica a hranei si mareste eficienta si viteza absorbtiei celorlalti constituenti alimentari, ceea ce s-a crezut a fi un avantaj. Diferitele variatii de fibre pot fi impartite in doua grupuri mari: cele care se dizolva in apa (fibre solubile) si cele care nu se dizolva in apa (fibre insolubile).

Ce rol au fibrele in organism?

Fibrele sunt ca niste generali, controland o multime de procese diferite care se desfasoara in organism: Fibrele insolubile absorb si retin apa - in cantitati care depasesc de 4-6 ori volumul lor - dand nastere unei mase spongioase in interiorul stomacului si intestinelor.

Rezultatul? Senzatia de plenitudine gastrica apare mult mai repede decat dupa consumarea de alimente sarace in fibre, ceea ce are un efect de protectie fata de supraalimentatie si constituie un ajutor pretios in efortul de control al greutatii corporale. Masa fibroasa, actionand ca un burete imbibat cu apa, este in masura sa umple mai bine intestinele. Aceasta are ca urmare stimularea activitatii motorii a intestinului, cu accelerarea evacuarii sale. Lucrurile se desfasoara cu totul altfel in cazul alimentelor sarace in fibre, care pot zabovi zile la rand in interiorul intestinului, formand mase compacte, a caror eliminare este dificila. Alimentele bogate in fibre parcurg intregul traiect al tubului digestiv in 24-36 de ore.

Aceasta actiune vindeca majoritatea cazurilor de constipatie si duce apreciabil problemele provocate de hemoroizi si diverticuloza intestinala. Datorita reducerii timpului de tranzit intestinal, scad simtitor procesele de putrefactie. Aceasta are ca efect reducerea iritatiei peretelui intestinal si favorizeaza vindecarea ulceratiilor prezente in unele boli cu localizare intestinala. Prezenta fibrelor ajuta, de asemenea, la izolarea mucoasei colonice de diverse substante chimice reziduale care ar putea-o leza. Se crede ca aceste actiuni ale fibrelor contribuie, alaturi de o alimentatie saraca in grasimi si colesterol, la prevenirea cancerului de colon. Dar binevenitul efect de curatire al fibrelor se exercita asupra intregului tract intestinal, si nu doar asupra colonului.

De asemenea, fibrele scad viteza de patrundere in sange a substantelor nutritive. Aceasta are ca urmare netezirea (nivelarea) maximelor si minimelor nivelului zaharului sangvin, ceea ce asigura organismului un aport energetic mai uniform. Stabilizarea nivelului sangvin al zaharului rezolva majoritatea hipoglicemiilor (scaderi ale nivelului zaharului sangvin) si este un instrument foarte util pentru controlul diabetului (caracterizat prin niveluri crescute ale zaharului sangvin). Fibrele solubile, pe de alta parte, ajuta la scaderea nivelurilor colesterolului sangvin. Ele realizeaza acest lucru atasandu-se de produsii derivati din colesterol si eliminandu-i astfel in afara tractului digestiv, inainte ca organismul sa aiba posibilitatea sa-i reabsoarba.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic
Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Foarte putine persoane sufera de tulburari genetice ale nivelului colesterolului. in cele mai multe cazuri, acesta depinde de factori alimentari. in functie de ceea ce mananca oamenii, valoarea colesterolului sangvin poate sa creasca sau
 
• Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate
Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate Cantitatile din acest tabel sunt exprimate pentru 100 de unitati (100g sau 100 ml. pt lichide). Pentru lipide, glucide si proteine, cantitatile reprezinta grame.  Denumire Calorii
 
• Importanta unei alimentatii sanatoase si variate
importanta unei alimentatii sanatoase si variate Importanta unei alimentatii sanatoase si variate O dieta buna este importanta pentru sanatate. O dieta sanatoasa si variata poate ajuta sa duceti o viata sanatoasa, sa aveti o greutate corporala normala, sa va  sporiti starea de bunastare generala și sa  reduceti riscul de a avea
 
• Un aliment ideal micul-dejun Kollath
un aliment ideal micul dejun Kollath Un aliment ideal - micul-dejun Kollath Astazi stim ca alimentatia ideala trebuie sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu dieta naturala tolereaza greu hrana nepreparata termic, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dieteticia
 
• Cum sa mancam sanatos
Cum sa mancam sanatos Cea mai intalnita scuza la toate persoanele care constata ca nu se hranesc sanatos, este timpul. Nu aveti timp sa manancati de 5 ori pe zi, nu aveti timp sa gatiti, nu aveti timp sa faceti piata si lista motivelor poate continua la nesfarsit. Dar, de fapt, ce inseamna a manca
 
Vezi toate stirile din categoria Cure

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara