FURSECURILE SI BATOANELE NU SUNT SANATOASE
Nu este cea mai buna alegere, dar nici cea mai rea. Unele fursecuri sunt sarace in grasimi, dar chiar si cele „sanatoase", cum ar fi cele din faina de ovaz sau unt de arahide nu contin multe substante hranitoare.
RECOMANDARE
Daca nu te poti satura cu un singur fursec, prepara-ti sau cumpara-ti fursecuri mici. Cateva fursecuri mai mici vor asigura acelasi aport de calorii, grasimi si carbohidrati ca si unul singur, dar mai mare.
CE CONTIN?
Daca ai facut vreodata fursecuri, cu siguranta stii ca ingredientele de baza sunt faina rafinata, zaharul rafinat, grasimile si ouale. Aromele, ca vanilia, sau condimentele si amestecurile, cum ar fi faina de ovaz sau bucatelele de ciocolata variaza.
CE ESTE INDICAT?
Cele de casa. Chiar daca iti ia ceva timp sa prepari o tava de fursecuri, macar nu o sa-ti faci probleme, intrebandu-te de cand zac pe rafturi. In plus, fursecurile de casa nu vor contine conservanti.
CE NU ESTE INDICAT?
Margarina si substitutele sale. Chiar daca faci fursecurile acasa, folosind aceste ingrediente, vei consuma la fel de multi acizi grasi «trans» ca si cum le-ai fi cumparat.
* Fursecurile fara grasimi. Deseori contin aceeasi cantitate de calorii ca cele normale, dar esti tentat sa mananci mai multe. Grasimile sunt satioase si iti taie foamea. Mai bine mananci un singur fursec cu grasimi decat sa te indopi cu cele fara grasimi.