FRUCTELE USCATE
••
SUNT O SURSA CONCENTRATA DE SUBSTANTE HRANITOARE
Bogate in fibra, abundente in minerale dar, totodata, si in glucide si calorii, fructele uscate sunt indicate doar in cantitati mici.
RECOMANDARE
La stafidele albe si la fructele uscate de culori deschise se adauga de multe ori dioxid de sulf, pentru a le mentine nuantele sterse. Daca nu suporti sulfitii, citeste cu atentie etichetele de pe ambalaje. Fructele uscate fara dioxid de sulf se pot gasi magazinele naturiste.
CE CONTIN?
Stafidele si prunele uscate sunt bogate in fibra, fier si potasiu. Smochinele contin vitaminele E si B6.
CE ESTE INDICAT?
* Portiile mici. Pentru ca fructele uscate sunt bogate in glucide, este indicat sa le consumi in cantitati limitate. Presara cateva intr-o salata sau adauga-le la verdeturile calite.
Curmalele sunt foarte bogate in zaharuri, deci sa nu crezi ca ar putea fi o buna alternativa la bomboane.
CE NU ESTE INDICAT
• Nu uita ca iti strica dintii. Din cauza faptului ca sunt foarte lipicioase, fructele uscate pot ramane pe smalt sau intre dinti, crescand astfel riscul aparitiel cariilor dentare.