
FULGII DE CEREALE SI BATOANELE FACUTE DIN El
• •
POT Fl BOGATE IN ZAHARURI SAU ACIZI GRASI TRANS
Par foarte hranitori, mai ales datorita fotografiilor de pe ambalaje si etichetelor pe care scrie Fara colesterol!. Ce se afla insa in interiorul acestor cutii?
RECOMANDARI
Fulgii de cereale amestecati cu fructe nu sunt tocmai niste chilipiruri nutritionale — cantitatea de fructe are un volum alarmant de zaharuri adaugate. Cumpara cereale simple si adauga fructe.
Vitaminele din cerealele imbogatite intra adesea in moleculele laptelui. Este important sa bei tot laptele care ai inmurat fulgii pentru beneficiile lor nutritive.
CE CONTIN?
In general, fulgii de cereale sunt combinati cu vitamine si minerale, asa cum se indica si pe etichete. Cu toate acestea, putini sunt bogati in fibra, majoritatea contin zahar in exces, iar unii au multi acizi grasi trans.
CE ESTE INDICAT?
* Cerealele, trebuie preparate cat mai simplu. Listele de ingrediente mai scurte presupun o cantitate mai redusa de indulcitori, acizi grasi trans si coloranti artificiali.
* Continutul bogat in fibra. Desi anumite tipuri de fulgi de tarate asigura pana la 10 g de fibra la jumatate de cana, 3 g este o limita acceptabila.
CE NU ESTE INDICAT?
* Faina rafinata. Citeste cu atentie eticheta de pe ambalaj si alege fulgii din cereale 100% integrale. Fulgii facuti din faina rafinata au adesea un surplus de vitamine si minerale, dar nu contin si fibra.
* Fulgii crocanti. Deseori, bulgarasii crocanti din cereale sau fulgii crocanti sunt facuti cu acizi grasi trans.