Nutritionistii de astazi sunt subordonati conceptelor celor patru grupe alimentare de baza si piramidei alimentare, asa cum au fost perpetuate de marea industrie din aceasta tara. Conform acestora, oamenii nu au o dieta fixa, ca alte animale si sunt creaturi omnivore, care se pot hrani cu mancaruri gatite la aproape fiecare masa, pentru a-si satisface cerintele nutritionale. Cu toate acestea, cele 80 de milioane de specii de pe acest Pamant se hranesc exclusiv cu alimente nepreparate termic. Numai oamenii le gatesc. Gatirea implica foc. Focul arde si distruge tesuturile vii, inclusiv nutrientii, transformandu-i in substante toxice. Nu e o coincidenta ca atacul de cord si cel cerebral, cancerul, diabetul si bolile cronice omoara oamenii cam la jumatatea potentialului duratei lor de viata. In medie, speciile din natura traiesc de 7 ori peste varsta lor matura. Oamenii se maturizeaza la 20 de ani. Facand calculele, durata de viata pentru oamenii cu o sanatate robusta ar trebui sa fie de 100-140 de ani, daca am trai in fiecare zi conform legilor naturale de sanatate. Stilul de viata letargic si caloriile goale, mult prea toxice, ale hranei la care nu suntem adaptati biologic ne ucid la jumatatea vietii. Distrugerea enzimelor face din mancare doar o materie fara calitate, straina corpului si greu de digerat. De aici vine si dorinta omului de a manca mai mult pentru a se satura.
Prin supunerea la temperaturi inalte, incepand din primele 3 minute, in alimente au loc urmatoarele transformari chimice:
- 100% din enzime sunt distruse
- functia fibrelor naturale este anulata
- carbohidratii se caramelizeaza
- clorofila se degenereaza
- 30-50% din vitamine si minerale sunt distruse
- pesticidele din vegetale sunt restructurate in componente si mai toxice
- grasimea este deformata, generand substante care ulterior duc la dezvoltarea de tumori si cancer; acestea sunt acroleina si benzpirenul – cel mai puternic agent cancerigen existent
- mancarea digerata, ajungand in sange, transporta mineralele anorganice prin sistem, fixandu-se in artere, vene, incheieturi si organele interne, ducand la pierderea flexibilitatii acestora si la imbatranirea prematura