Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
legumele fructifere

LEGUMELE FRUCTIFERE
•••
BOGATE IN SUBSTANTE HRANITOARE 

Din punct de vedere botanic, toate alimentele din aceasta rubrica, cu o singura exceptie, sunt fructe, dar se prepara ca legume.
 
RECOMANDARE
* Amatorii de avocado prefera Hass, cel mai mic soi comercializat. Fructul de avocado Hass are o coaja granuloasa, de un verde inchis, spre negru, fiind carnos si suculent. Sunt mai bogate in acid folic, fier si vitamina E decat avocado Fuerte, care au dimensiuni mai mari fiind de un verde deschis la culoare.
 
CE CONTIN?
Ardeii rosii si galbeni contin aproape de doua ori mai multa vitamina C decat cei verzi. Gogosarii sunt bogati si in carotenoide.

CE ESTE INDICAT?  
* Varietatea. Maslinele si fructele de avocado contin grasimi fara risc cardio-vascular. Rosiile, zucchini, castravetii, dovleacul si dovleceii sunt bogati in carotenoide. Ardeii grasi au vitamina C, iar ardeii iuti contin capsaicin, un antioxidant care, se pare, protejeaza organismul de unele forme de cancer.
* Coaja. Unele alimente, cum sunt castravetii, vanata si zucchini, au miezul deschis la culoare, dar coaja are nuante inchise. Consuma neaparat coaja lor, deoarece acolo se gasesc pigmentii benefici ai plantei.

CE NU ESTE INDICAT?
* Prajirea lor. Gustul picant al majoritatii ardeilor iuti este dat de capsaicin, o substanta care poate cauza usturimi. Cand ii toci, protejeaza-te purtand manusi si consuma-i cu lactate (laptele contine o proteina ce neutralizeaza capsaicinul). O mare parte din capsaicinul ardeiului se afla in nervurile lor albe si in seminte. Inlaturarea acestora poate reduce gustul picant pana la 90%.

LEGUMELE FRUCTIFERE

CE CONTIN?
Maslinele sunt bogate in grasimi mononesaturate si in vitamina E, dar stiai ca mai contin si fier? Sase masline negre mari asigura organismului un aport de aproape 40% din necesarul zilnic de fier. De asemenea, contin si aprox. o treime din cantitatea recomandata de sodiu.

RECOMANDARE
* Majoritatea legumelor fructifere ar trebui lasate sa se coaca la temperatura camerei si apoi pastrate in frigider. Exceptie de la aceasta regula generala fac tomatele. Expunerea lor la

CE ESTE INDICAT?
* Rosiile gatite. Tomatele sunt bogate in licopene, un carotenoid ce poate reduce riscul atacurilor de cord si al tumorilor maligne la tractul digestiv. Aceasta substanta devine mai concentrata prin preparare si conservare.
* Okra proaspata contine o varietate de vitamine B, vitamina C in abundenta, fibra solubila si carotenoidele lutein si zeaxantin.

CE NU ESTE INDICAT?
• Rubarba. Desi o buna sursa de vitamina C in sine, este invariabil gatita cu zahar in cantitati mari. Exista insa si retete care recomanda mai putin zahar. Merita sa le incerci.
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara