
Nucile de cocos
**
SUNT BOGATE IN ACIZI GRASI SATURATl, 0 BUNA SURSA DE FIBRA
Aparent, continutul bogat in acizi grasi saturati al nucilor de cocos pare sa le include in categoria alimentelor interzise. Cu toate acestea, ele contin si fitosterina, un compus despre care s-a demonstrat ca reduce nivelul de colesterol in sange.
CE CONTIN?
O bucata de miez proaspat asigura un aport generos de fibra si vitamina E.
RECOMANDARI
* Spargerea nucilor de cocos este o operatiune destul de dificila, ca si extragerea laptelui din ele. Cauta miez de nuca de cocos congelat, sau cutii de lapte de nuca de cocos neindulcit.
* Fii atent la diferenta dintre untul de cocos si crema de nuca cocos. Primul are o textura untoasa, ce se ridica la suprafata laptelui de cocos. Crema de cocos este un produs conservat, indulcit in exces, folosit la prepararea bauturilor tropicale.
CE ESTE INDICAT?
* Laptele de cocos. Adauga-I la sosuri sau foloseste-I, diluat cu apa, la prepararea pilafului thailandez de orez
* Miez proaspat de cocos copt. Foloseste un cojitor manual pentru legume ca sa-i cureti miezul de „ate". Aseaza feliile de miez pe o tava si coace-le la I 66°C, timp de 10 - 15 minute, intorcandu-le frecvent pe o parte si pe alta. Asezoneaza-le usor cu sare si serveste-le calde.
CE NU ESTE INDICAT?
Miezul de cocos uscat si indulcit. Nuca de cocos este ea insasi dulce, iar pachetele care se vand in alimentare au zahar adaugat. Cauta miez de cocos neindulcit intr-un magazin de produse naturiste.