Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


otrava din mancarea noastra

 

Glutamatul este de fapt un aminoacid des intalnit in hrana naturala, mai ales in rosii, drojdie, ciuperci, extracte vegetale. Dar in vreme ce asimilarea lui de catre corp se face treptat si este atenuat de antioxidanti puternici, existenti de exemplu in tomate, care blocheaza toxicitatea glutamatului, substanta produsa in mod artificial si adaugata sub forma de aditiv alimentar in hrana noastra de catre industria alimentara provoaca un amplu dezechilibru asupra intregului corp, chiar din pantecele mamei si apoi de-a lungul intregii vieti.

Glutamatul de monosodiu este un potentator de gust descoperit in 1907, in Japonia, de catre Kikunae Ikeda. Bucataria japoneza folosea deja de cel putin 100 de ani un extract dintr-o planta de mare, numita kombu. Uscata si preparata, aceasta era folosita ca aroma speciala cu rol de potentator de gust, fara insa a se cunoaste cauza pentru care dadea un gust atat de placut mancarii. Cercetatorul japonez a descoperit ca substanta responsabila pentru potentarea gustului este glutamatul si a vandut patentul companiei japoneze de condimente Suzuki. Impreuna au pus bazele companiei Ajinomoto in 1909, denumire care in traducere ar insemna esenta gustului. Asa a inceput productia in masa a glutamatului de monosodiu – substanta creata prin procedee chimice si mult mai puternica decat kombu, varianta sa naturala – iar in 1933, in Japonia se ajunsese deja la o productie de aproximativ 5 tone.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, oficialii armatei americane si-au dat seama ca ratiile de mancare ale soldatilor japonezi erau mult mai gustoase decat cele americane si au descoperit glutamatul de monosodiu – elementul cheie care potenteaza gustul. Astfel, cele mai mari companii producatoare de alimente din SUA s-au intalnit in 1948 si au hotarat sa-l foloseasca pe scara larga. Pana in anii ’70 ai secolului trecut, companiile americane au folosit substanta si in alimentele pentru copii, astfel ca in numai cativa ani folosirea MSG ajunsese o afacere de miliarde de dolari.

In anul 1957, doi cercetatori au descoperit ca folosirea glutamatului la soarecii abia nascuti distruge celulele din retina ochilor, iar in anul 1968, John Olney, un neurocercetator si neuropatolog de la Departamentul de Psihiatrie al Universitatii St. Louis din Washington, a repetat experimentul pe soareci si a constatat ca glutamatul de monosodiu nu distruge numai retina, dar este responsabil si de distrugerea unor importante zone ale creierului, producand efecte foarte asemanatoare cu cele ale atacurilor cerebrale sau ale bolilor Alzheimer si Parkinson.

Cercetatorul si-a comunicat descoperirile in Congresul SUA, intr-o audiere la care au fost prezenti si marii producatori de alimente pentru copii. Acestia si-au dat seama de amenintarea care plana asupra afacerilor lor daca publicul afla rezultatele cercetarilor si au fost de acord sa retraga singuri substanta din alimente. Dar acest lucru s-a petrecut numai aparent, pentru ca glutamatul a fost reintrodus sub multe alte forme si denumiri. Asa incat, de atunci si pana azi, folosirea glutamatului de monosodiu este o afacere in plina crestere, cu incasari anuale de miliarde de dolari si de euro, folosirea lui raspandindu-se pe scara larga in toata lumea.

Companiile alimentare si-au angajat armate de cercetatori care sa sustina contrariul unei evidente documentate foarte solid in ultimii 50 de ani. S-a creat astfel o confuzie care nu poate totusi rezista in fata miilor de studii si experiențe pe animale. Acestea arata ca folosirea compusului chimic glutamat de sodiu si a altor potentatori de gust si indulcitori artificiali, precum aspartamul, provoaca nu numai diabet si obezitate (un adevarat flagel in America, dar tot mai mult si in tara noastra!), ci afecteaza si hormonul de crestere, impiedicand cresterea normala a organelor si a corpului, influenteaza negativ functiile reproductive, producand infertilitate, ridica mult nivelul de agresivitate si comportament antisocial, provoaca ample probleme cardiovasculare si, nu in ultimul rand, distruge creierul, prin supraexcitarea neuronilor, astfel incat, atat la animale cat si la oameni se observa o diminuare a capacitatilor cognitive si intelectuale. Distrugand neuronii si retelele neuronale, glutamatul distruge memoria, devenind cel mai probabil una din cauzele maladiei Alzheimer, care a cunoscut in ultimii ani o amploare fara precedent.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara