Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


plantele radacinoase, bulbii si legumele cu amidon

 
plantele radacinoase, bulbii si legumele cu amidon

Plantele radacinoase, bulbii si legumele cu amidon
• • •
CONSTITUIE O SURSA CONCENTRATA DE SUBSTANTE HRANITOARE 

Acestea provin dintr-o varietate de familii botanice: morcovii si pastarnacul sunt inrudite cu patrunjelul, cartofii dulci, cu rochita-randunicii, iar napii suedezi, ridichile, guliile si napii sunt legume crucifere, facand parte din aceeasi familie ca si varza sau broccoli si fiind deci la fel de hranitoare. Cartofii fac parte din familia solanaceelor.

CE CONTIN?
Radacinoasele si tuberculii sunt bogate in carbohidrati, care aduc organismului un plus de energie si de substante hranitoare pentru plantele in crestere.

Legumele gatite. Multe dintre celulele acestei categorii de legume au peretii tari. Prin gatire, peretii se inmoaie, astfel ca avem mai usor acces la substantele nutritive.

RECOMANDARE
Ca si in cazul altor fructe si legume, radacinoasele si tuberculii de culoare mai inchisa sunt in general mai bogati substante hranitoare. Morcovii si cartofii dulci au un continut ridicat de carotenoide, iar sfecla are anthocyanini, pigmentii care fac murele atat de sanatoase.

CE NU ESTE INDICAT?
• Legumele mari. Radacinoasele si tuberculii sunt mai tari si mai fibrosi decat alte categorii de legume, iar soiurile de dimensiuni mari sunt in general mai tari decat cele mai mici. * Sosurile. Nu puneti sosuri din smantana peste porumb sau sosuri pe baza de unt peste morcovi. Nici piureul de cartofi nu este indicat in combinatie cu acestea.

Plantele radacinoase, bulbii si legumele cu amidon

RECOMANDARE
Daca ai cumparat sfecla sau napi cu tot cu frunze, rupe-le, dar nu le arunca! Ele sunt mult mai bogate in vitamine si minerale deck radacinile. Pregateste-le ca pe spanac sau printr-o alta metoda de preparare a verdeturilor.

CE CONTIN?
Cartofii sunt destul de bogati vitamina C, dar aceasta se dizolva in momentul expunerii lor la caldura. Deci ... mai bine ia-ti ratia de vitamina C din alte alimente.

CE ESTE INDICAT?
* Coacerea lor. Aceste legume sunt bogate in zaharuri, ce se caramelizeaza la temperaturi inalte. Profita de dulceata lor naturala. Spala-le, taie-le in bucatele, asaza-le pe o tava, fara sa le suprapui, adauga putin ulei de masline si sare, dupa care lasa-le sa se coaca in cuptor pana cand se rumenesc si se inmoaie.

 CE NU ESTE INDICAT?
* Cartofii prajiti. In Statele Unite ale Americii, cartofii sunt cele mai consumate legume, dar de cele mai multe ori sunt prajiti folosind ulei in exces. Inlocuieste cartofii prajiti cu cei copti, fierti sau cu piureul. Pentru prepararea acestuia din urma, foloseste apa in care au fiert.
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara