PREPARATE DIN CARNE SI VANAT
Preferate in alimentatia noastra, carnea de porc si cea de vaca, precum si mezelurile nu sunt bune pentru inima sub nici o forma, dar pot fi incluse intr-un regim alimentar echilibrat. Respecta regulile de mai jos si te vei mentine sanatos, savurand in continuare aceste preparate:
•Curata carnea de toata grasimea de la suprafata inainte de a o gati.
•Limiteaza-te la portii de aprox. 85 g de carne gatita, adica o friptura de dimensiunea unui pachet de carti de joc sau a unei palme.
•Consuma cu moderatie aceste preparate. Una este sa mananci sunca de cateva ori pe luna si alta este de cateva ori pe saptamana.
Tabelele din acest capitol presupun ca preparatele din carne sunt curatate de orice grasime vizibila la suprafata, inainte de a fi gatite. Portiile recomandate sunt de 85 g, daca nu se specifica altfel. Ca sa puteti savura o portie de friptura de 85 g, incepeti cu o portie dezosata de 113g sau cu una nedezosata de 227g.