Aceasta este partea cea mai usoara a programului de insanatosire, deoarece DUMNEAVOASTRA sunteti singurul raspunzator.
Regula fundamentala este:
CONSUMATI ALIMENTE FARA SUBSTANTE CHIMICE SI MALONAT
De ce nu este bun acidul malonic?
Acidul malonic nu este natural; nu exista nimic in literatura stiintifica de specialitate care sa indice faptul ca acesta ar fi un metabolit. Este natural pentru plante. Anumite plante, circa 24 de familii, produc acid malonic in procesul de sinteza a uleiurilor lor! Plantele evoluate isi impacheteaza semintele cu putin ulei; unele dintre acestea, cum ar fi planta de avocado, produc mult ulei. Dar animalele produc doar malonil-coA (o ruda a acidului malonic). La animalele sanatoase, nu veti gasi niciodata acid malonic liber.
Exista un motiv foarte intemeiat pentru a nu avea, niciodata, acid malonic liber in organism. Acidul malonic este un inhibitor metabolic extrem de puternic. Indiferent de organul in care s-ar afla, metabolismul acestuia va fi incetinit. De fapt, il opreste aproape complet. Ulteior, acest organ nu mai poate utiliza la fel de mult oxigen si nici nu mai poate produce toata cantitatea de energie necesara (energia organismului este denumita ATP 54). In consecinta, avem prea putini aminoacizi si nu putem produce suficiente proteine. Acest lucru duce la scaderea imunitatii prin reducerea glutationului. Organul a devenit extrem de vulnerabil. Exista chiar si un efect direct al malonatului asupra imunitatii.
Desi plantele comestibile care produc malonati au si proprietati remarcabile si sunt, de altfel, nutritive, prezenta malonatilor le plaseaza in afara listei de alimene pentru oricine incearca sa se insanatoseasca. Din fericire, plantele fara malonati sunt majoritare!