
TAITEII
••
MAJORITATEA SUNT FOARTE SARACI IN GRASIMI. UNII NU CONTIN GLUTEN
Pastele sunt de obicei obtinute din bobul greu de grau, dar taiteii pot fi preparati din faina unei largi game de cereale si legume.
CE CONTIN?
Substantele hranitoare variaza in functie de cerealele sau legumele din care este obtinuta faina folosita. Ca regula generala insa, majoritatea taiteilor se aseamana cu restul pastelor fainoase si alimentelor bogate in carbohidrati.
RECOMANDARE
Asigura-te ca ai citit cu atentie instructiunile de pe ambalaj. Taitei asiatici nu trebuie preparati dupa aceeasi reteta ca pastele fainoase. De exemplu, taiteii din faina de fasole trebuie inmuiati, nu fierti. Inmoaie-i in apa fierbinte, nu fiarta. S-ar putea sa trebuiasca sa-i ti in apa mai mult decat scrie pe ambalaj.
Tatiteii sunt adesea considerati un aliment sanatos, dar fii atent. Unii pot fi bogati in sodiu.
CE ESTE INDICAT?
• Taiteii preparati din boabe de fasole sau orez sunt lipsiti de faina sau gluten. Soba, preparata cu hrisca contine deseori faina, asa ca daca esti sensibil la proteinele din faina, foloseste-i pe acestia drept inlocuitori.
CE NU ESTE INDICAT?
* Taiteii Ramen. Se livreaza ambalati in celofan si trebuie evitati de cei care doresc sa manance sanatos. Devin uscati in urma unei prajiri profunde si contin o cantitate mare de sodiu.