Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Teniaza

Teniaza

Teniaza se depisteaza in urma consumului de carne infestata cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparata termic. Incriminata este carnea de vita  si carnea de porc. Carnea este infectata cu parazitul in stadiul de larva (forma imatura a teniei este cisticercul). Cisticercii se localizeaza in special in tesutul muscular striat, cord, dar si in sistemul nervos central si ochi, unde isi pot definitiva maturarea. Daca se consuma accidental carne infectata, cisticercii sunt capabili sa dea nastere viitoarei tenii. In organismul gazdei supravietuieste o singura tenie. Aceasta poate rezista chiar si 20 de ani si poate ajunge la 3-5 metri in lungime. Corpul teniei este alcatuit din mai multe segmente numite proglote, fiecare capabila sa produca oua. Teniile au in jur de 1000 de proglote care se elimina in functie de cum se desprind de restul corpului (singure sau mai multe proglote o data). Eliminarea proglotelor de Taenia solium se face numai cu materiile fecale, in timp ce proglotele de Taenia saginata se elimina si independent (fapt important in diagnosticul diferential). Segmentul gravid al teniei poate contine in perioada fertila aproximativ 60-70000 de oua (fiecare dintre acesta avand in interior un embrion ce va deveni cisticerc, iar acesta la randul lui se va transforma in adult). In lipsa unei igiene corespunzatoare, adultii si copii infectati se pot autoinfecta (astfel isi perpetueaza teniaza) in cazul in care nu se spala pe maini dupa ce merg la toaleta. Ei prezinta si un pericol pentru cei din jur, nu doar pentru ei insisi deoarece sunt o permanenta sursa de infectie. Pot atinge cu mainile murdare mancarea altora si astfel persoane sanatoase devin infectate.

 In functie de specie, teniile adulte au corpul turtit, ca o panglica, de culoare alba sau alb-galbuie, cu o lungime variabila, de la 50 cm la peste 10 metri. Acesta este format din numeroase segmente, numite proglote. La capatul anterior, mai subtire, se gaseste un cap rotund cu rol de fixare, numit scolex, cu 4 ventuze si o coroana de carlige. Cu ajutorul scolexului, tenia se aseaza pe peretii intestinului gazdei. Formatiunea anatomica de legatura intre scolex si corpul teniei se numeste gat. Proglotele terminale contin un numar foarte mare de oua (peste 100.000), care sunt aruncate in mediu odata cu excrementele gazdei.

 Teniaza este determinata de patru specii de tenie: tenia saginata, tenia solium, Diphylobotrium latum si Hymenolepsis nana. Transmiterea teniei se efectueaza prin ingestia de carne de vita cruda sau partial preparata termic, care contine chisturi larvare de tenie, sau prin transfer oral – fecal, prin maini nespalate, de oua de tenie din excrementele animale sau umane.

Cisticercii viabili din majoritatea tesuturilor nu au reactie inflamatorie tisulara, sunt asimptomatici. Manifestarile clinice depind de numarul de cisticerci si localizarea lor. Implicarea parenchimului cerebral, chistii ventriculari sau subarahnoidieni au localizari frecvente. Simptomele si semnele cuprind:crise focale sau generalizate, cefalee cronica, greata si varsaturi, modificari ale vederii, modificarea statusului mental, hiperreflexie, pseudohipertrofie musculara, nistagmus, meningism.Aceasta localizare prezinta cel mai nefast prognostic, mai ales datorita riscului de hidrocefalie, vasculite si atacuri carebrale. Chistii oculari, se afla in vitros si subretinali. Vizualizarea prin examenul fundului de ochi, poate fi diagnostic. Localizarile subcutanate evidentiaza micronoduli cu chisti. Cisticercoza musculoscheletala poate fi asimptomatica, dar sunt vizibile pseudohipertrofii ale muschilor.

Teniaza se manifesta prin: 

*      oboseala, anorexie, scadere ponderala;

*       iritabilitate, prurit, urticarie;

*      apetit exagerat, dureri abdominale, diaree;

 O persoana infestata cu tenia vacilor elimina spontan prin anus fragmente de tenie, cu aspectul de taitei lati, rozalii si mobili. 

Reactiile organismului la existenta parazitului nu sunt foarte agresive si nici specifice. Determinarile sangvine pot accentua o ezonofilie moderata (aceasta apare insa in cadrul tuturor parazitozelor) iar determinarile imunologice identifica o fractiune crescuta a Ig E (aceasta modificare apare insa inconstant). Pentru diagnosticarea bolii se impune realizarea unui examen coproparazitologic ce urmareste evidentierea segmentelor (proglotelor) in scaun. Doar in situatii rare in scaun apar si ouale libere (eliminate din proglotul gravid). In cazul in care pacientul este diagnosticat cu teniaza se indica investigarea intregii familii pentru a se depista si alte cazuri.

In cazuri grave, cand tenia este foarte lunga (in special in cazurile cu Taenia saginata) poate sa apara obstructie intestinala (ca urmare a incolacirii parazitului). In cazul in care larvele de Taenia solium migreaza in creier pot determina aparitia crizelor convulsive sau a altor probleme de natura neurologica: cresterea presiunii intracraniene, afectarea starii de constienta. In acest caz boala se numeste neurocisticercoza  In afectarile generale este vorba de cisticercoza: in acest caz pot sa apara si probleme cardiace (valvulare) si oculare (chiar si pierderea vederii). Complicatiile impun tratament cu corticosteroizi (prednison sau dexametazona) si anticonvulsivante pentru reducerea inflamatiei si a simptomatologiei neurocerebrale.Complicatii specifice pentru Tenia saginata sunt reprezentate de apendicita si de necroza de pancreas.

 Masurile preventive includ:

*      controlul sanitar veterinar al carnii de porc si bovine inainte ca aceasta sa fie consumata

*      pregatirea termica corespunzatoare a carnii (gatirea temeinica distruge parazitul)

*      respectarea masurilor igienice elementare (spalarea mainilor dupa folosirea toaletei).

Pacientii sunt sfatuiti sa se adreseze cat mai repede unui specialist daca au pierdut in greutate in ultima vreme, daca au dureri de cap si daca au observat prezenta in scaun a unui vierme (sau unui element ce putea seamana cu un vierme). In cazul teniei saginata pacientii pot simti o senzatie foarte ciudata in zona perianala si anala (deoarece parazitul se poate elimina oricand) de aceea trebuie sa verifice si lenjeria cu atentie, viermele putandu-se gasi pe aceasta.

 Tratament naturist

Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, din care una dimineata, pe stomacul gol. Dovleacul - decoct dintr-o lingurita de seminte maruntite, la o cana cu apa (200 ml).Se fierbe 15 minute. Se beau 2 cani pe zi. Seminte de dovleac (60 g), decojite si pisate, amestecate cu miere  de albine, care se consuma dimineata pe nemancate, apoi, dupa cate ore, se ia o lingura cu ulei de ricin. Hreanul - infuzie dintr-o lingurita de radacina rasa, la o cana cu apa clocotita (200 ml).

Se beau 2 cani pe zi: Nucul - decoct dintr-o lingurita de frunze maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Usturoiul - macerat din 15 catei de usturoi, la o cana cu apa (200 ml). Dimineata se bea o cana, in mai multe reprize, pana la micul dejun.

 Se fierb 2 cepe mari taiate marunt in 300 ml lapte pana scade la jumatate. Se strecoara, se raceste si se adauga o lingurita de miere.Solutia se poate tine in frigider timp de o saptamana.
Se administreaza:

*      copii intre 6-9 ani: 2 lingurite de preparat seara

*      copii pana la 12 ani: 3 lingurite

*      adulti: 3-4 pahare de ceapa cu lapte/saptamana.

Tratamentul dureaza 2 saptamani.

 Dimineata pe stomacul gol se inghit 50 de seminte de dovleac, crude, pisate, amestecate intr-un pahar de lapte.

*      Se face o pasta din 15-30 gr seminte de dovleac curatate de coaja, crude, pisate, amestecate cu tot atata zahar si putin suc de lamaie (o lingurita).

*      Se consuma dimineata pe stomacul gol.

 Pachetul deparazitar Hulda Clark te scapa de parazitii nedoriti imediat dupa terminarea programului deparazitar de 18 zile.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Tratamentul ascaridiozei
 Tratamentul ascaridiozei  Tratamentul ascaridiozei Tratamentul se face cu produse naturiste cu efect antiparazitar: tinctura din nuca neagra, pelin si cuisoare, in cure repetate de cate 2-3 luni, cu cate o luna pauza, pana la infirmarea coproparazitologica a diagnosticului de ascaridioza (eliminarea totala a paraz
 
• Paraziti intestinali
Paraziti intestinali Paraziti intestinali Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi
 
• Tinctura din coaja de nuca neagra
Tinctura din coaja de nuca neagra Lucrurile benefice pentru sanatatea ta cer timp si rabdare. Trebuie sa te gandesti bine ce anume vrei sa schimbi sau sa imbunatatesti si sa iti faci o lista de la cel mai important lucru, pana la cel care suporta amanare. Este foarte important sa ai un plan cand vine vorba de propriul stil de viata
 
• Plante, fructe si legume care ucid virusii
Plante, fructe si legume care ucid virusii Plante, fructe si legume care ucid virusii Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si
 
• Salmonella si shigella
Salmonella si Shigella Salmonella si Shigella sunt bacterii enterice, cu alte cuvinte ele traiesc in intestinul nostru. Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Paraziti si tratamente deparazitare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara