Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


dezarmand diabetul

 

Dezarmand Diabetul
In vremurile trecute, a ti se pune diagnosticul de diabet era cam acelasi lucru cu a afla ca suferi de lepra: o data ce te imbolnaveai, ramaneai bolnav pentru tot restul vietii. O data cu boala ve-neau si o serie de poveri neplacute, de care, de asemenea, nu aapai toata viata. Astazi, multe persoane ies invingatoare din lupta cu diabetul. Cum reusesc acestia sa-si reduca nivelul zaharului sangvin si sa nu mai fie dependenti de insulina? Modificandu-si modul de viata intr-o maniera care sa promoveze sanatatea.
Ce este, de fapt, diabetul? Nu este o boala ereditara?
Diabetul apare atunci cand organismul devine incapabil sa manuiasca glucoza (un zahar), concentratia acestuia crescand pana la cote periculoase in sange. Problema se invarte, de fapt, in jurul insulinei, un hormon pancreatic ce permite celulelor organismului sa foloseasca glucoza, scazandu-i astfel nivelul sangvin. Exista doua tipuri de diabet. Tipul I afecteaza aproximativ 5% din totalul diabeticilor. Cei care sufera de acest tip de diabet sunt in general slabi, fiind foarte rar obezi. Este o boala ereditara, care debuteaza cel mai adesea in copilarie sau in tinerete si de aceea mai este cunoscuta si sub numele de diabet juvenil”. intrucat acesti diabetici nu pot supravietui fara insulina, denumirea oficiala a acestui tip de diabet este astazi diabet zaharat insulino-dependent” (DZID). Diabetul de tip II este diferit din mai multe puncte de vedere. Cunoscut si sub numele de diabet cu debut la maturitate” sau de diabet zaharat insulino-independent (DZII), frecventa sa este mult mai mare. Se estimeaza ca in Romania exista intre 800.000 si 1.000.00 de diabetici. De obicei, acest tip de diabet apare dupa varsta de cincizeci de ani, atunci cand oamenii incep sa imbatraneasca si sa se ingrase. Spre deosebire de cei cu diabet de tip I, majoritatea celor suferinzi de diabet de tip II au insulina din belsug in organism, in momentul diagnosticarii bolii. insa ceva blocheaza insulina, astfel incat aceasta nu-si poate indeplini functiile.
Care este cauza diabetului de tip II?
Studii recente demonstreaza existenta unei legaturi stranse intre grasime - atat grasimea din alimentatie, cat si cea din corp - si diabet. Boala este foarte rara in zonele in care ingestia de grasime este redusa si obezitatea rar intalnita. in cele mai multe cazuri de diabet cu debut la maturitate, pro¬blema nu este ca pancreasul nu mai este capabil sa produca suficienta insulina, ci lipsa sensibilitatii la actiunea insulinei. Or aceasta rezistenta a celulelor la actiunea insulinei pare a fi legata direct de obezitate si de excesul de grasimi din alimentatie. Bine, dar eu stiam ca zaharul este principalul vinovat... Dr. James Anderson, profesor de medicina si nutritie clinica la Universitatea Colegiului Medical din Kentucky, o autoritate recunoscuta in materie de diabet, a facut un studiu prin care a evaluat efectul compozitiei alimentatiei asupra nivelului zaharului sangvin. Asa cum de altfel au facut-o si altii inaintea lui, dr. Anderson a reusit sa transforme, in mai putin de doua saptamani, tineri sanatosi, cu greutate corporala normala, in diabetici (cu o forma usoara de boala), hranindu-i cu o dieta formata in proportie de 65% din grasime. in cel de-al doilea grup, similar cu primul, hranit cu un re¬gim sarac in grasimi (acestea reprezentau 10% din totalul caloric), la care s-a adaugat aproape o jumatate de kg de zahar pe zi, nu a aparut nici macar un singur diabetic chiar dupa 11 saptamani, cand experimentul a luat sfarsit.
Care ar fi modalitatea cea mai buna de a trata aceasta boala?
Un numar de centre de tratament al diabetului au demonstrat dincolo de orice indoiala, ca majoritatea diabeticilor de tip II pot normaliza nivelul zaharului sangvin, deseori in decurs de mani, adoptand un regim alimentar foarte sarac in grasimi si bogat in fibre, asociat cu un program zilnic de exercitii fizice.  Scaderea cantitatii de grasime, ulei si untura din dieta joaca un rol crucial. Atunci cand se consuma mai putina grasime, in sla|e ajunge mai putina grasime. Aceasta declanseaza un proces complicat care deblocheaza” incetul cu incetul insulina, permitandu-i sa-si exercite efectul de facilitare a patrunderii zaharului din sange in celule. Efectul este deseori impresionant. in cele mai multe cazuri, un diabetic de tip II care-si reduce aportul de grasimi pana la 10-15% din totalul caloriilor reuseste sa-si normalizeze nivelul zaharului sangvin in mai putin de opt saptamani. Multi diabetici pot astfel sa renunte total la tratament - atat la medicamente, cat si la injectiile cu insulina. Cresterea consumului de alimente naturale, bogate in fibre, joaca de asemenea un rol important in stabilizarea nivelului zaharului sangvin. Atunci cand alimentele sunt consumate fara fibrele pe care le contin in mod normal, nivelul zaharului sangvin poate prezenta cresteri nepermis de mari. in conditii normale, aceste cresteri sunt temperate de eliberarea unor cantitati crescute de insulina. Cei care consuma alimente rafinate, gustari si bauturi bogate in calorii, dar sarace in fibre, prezinta, pe parcursul unei zile, cresteri si scaderi succesive ale nivelului zaharului sangvin. Alimentele bogate in fi¬bre, pe de alta parte, netezesc aceste fluctuatii ale nivelului zaharului sangvin si stabilizeaza nivelul energiei disponibile. Exercitiul fizic activ are un efect asemanator cu al insulinei, prin aceea ca arde combustibilul” (zaharul sangvin si acizii grasi) mai repede. Normalizarea greutatii corporale este deseori tot ceea ce este necesar pentru readucerea la normal a nivelului zaharului din sange- Acest lucru este lesne de dobandit in conditiile adoptarii unei diete sarace in grasimi si bogate in fibre si a unui program regulat de exercitii fizice.
Ce recomandati pentru diabetul de tip I?
Va trebui ca diabeticii care sufera de acest tip de boal^a-si administreze insulina pentru tot restul vietii, afara de cazul ca transplantul de tesut pancreatic va deveni posibil. Cu toate acestea, adoptarea unei alimentatii sarace in grasimi si bogate in fibre poate fi utila pentru a reduce cantitatea de insulina necesara mentinerii unui nivel sangvin al zaharului in limite acceptabile si pentru a scadea riscul mereu prezent de complicatii vasculare. Potrivit unor studii recente, unul din cinci nou-nascuti din zilele noastre risca sa se imbolnaveasca de diabet pe parcursul a 70 de ani de viata, daca actualele tendinte de crestere a incidentei diabetului persista. Insa lucrurile nu ar trebui sa stea asa. Aceleasi masuri legate de modul de viata care sunt folosite pentru dezarmarea” si normalizarea multor cazuri de diabet de tip II sunt eficiente si pentru preve¬nirea aparitiei acestei boli. incepeti chiar acum. Este mult mai intelept sa biruiti diabetul inca inainte ca lupta sa inceapa.
Cum se pot cladi oase puternice? Ce este osteoporoza?
Osteoporoza (os poros) este un proces prin care oasele morali- zate, rezistente, devin din ce in ce mai fragile si mai subtiri, cu interiorul moale si poros. Este o boala care evolueaza tacut si fara durere mult timp, prima manifestare fiind deseori o fractura. Fractu¬rile cele mai frecvente, dar si cele mai invalidante si care ameninta cel mai mult viata sunt cele de col femural. Fracturile de coloana se produc deseori spontan si majoritatea sunt nedureroase. Fracturile repetate de coloana pot duce Ia reducerea inaltimii corporale cu 5 pana la 20 cm, determinand adesea si aparitia unei veritabile cocoase. Numai in S.U.A. exista peste 25 de milioane de persoane afectate de osteoporoza, la care se inregistreaza peste 1,3 milioane de fracturi, care determina o suplimentare a costurilor pentru ingrijirile de sanatate cu cca 10 miliarde de dolari. Referitor la Romania, nu detinem date privind frecventa osteoporozei, care nu e prinsa in nici o statistica la nivel national. Putem preciza numai numarul to¬tal de fracturi de col femural in 1993, care a crescut semnificativ fata de cel din 1979, determinand o suplimentare a numarului de zile de spitalizare si a costului aferent.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Combate diabetul cu semintele de dovleac
Combate diabetul cu semintele de dovleac Combate diabetul cu semintele de dovleac Diabetul este o boala cu raspandire in masa, determinata genetic sau dobandita, caracterizata prin deficit relativ sau absolut de insulina, care are drept consecinta tulburarea capacitatii organismului de transforma carbohidratii in energie.  Bolnav
 
• Sucul de noni, prietenul diabeticilor
Sucul de noni, prietenul diabeticilor Sucul de noni, prietenul diabeticilor Reputatia sucului de noni incepe sa devina tot mai cunoscunda in toata lumea ca un ajutor de nadejde in lupta impotriva bolilor de cancer, artritei, obezitatii, problemelor digestive, dar, recent, s-a descoperit ca este un leac eficient si in diabet. Despre
 
• Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat Efortul fizic este o componenta importanta a tratamentului diabetului, alaturi de regim si medicatie. Efortul fizic actioneaza crescand in principal utilizarea periferica a glucozei, scade necesarul de insulina, scade trigliceridele si colesterolul circulant, creste capacitatea de efort, sca
 
• Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Roul efortului fizic in diabetul zaharat Efortul fizic este o componenta importanta a tratamentului diabetului, alaturi de regim si medicatie. Efortul fizic actioneaza crescand in principal utilizarea periferica a glucozei, scade necesarul de insulina, scade trigliceridele si colesterolul circulant, creste capacitatea de efort, s
 
• Tratamentrul cu antidiabetice orale
Tratamentrul cu antidiabetice Se foloseste in diabetul zaharat tip II (insulino independent). Sunt folosite fie sulfamide hipoglicemiante, fie biguanide. 1. Sulfamide hipoglicemiante.  Contraindicatii: Diabetul zaharat tip I, Cetoacidoza, sarcina la o diabetica, diabeticul operat pre si post operator pana in faza de
 
Vezi toate stirile din categoria Diabet

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara