
Diminetile friguroase ne determina sa bem mult mai des ceai, ba chiar sa facem un obicei de familie, sau cel putin un obicei pentru noi, uneori aproape un ritual.
Ceaiul a facut istorie de mii de ani, in Anglia a devenit sfant ceaiul de la ora cinci; ca si in Japonia de altfel, ceaiul a avut un loc aparte in viata oamenilor inca de pe vremea curtilor imparatesti.
Dincolo de orice traditie, poveste, istorie, nu putem contesta infleuntele benefice asupra sanatatii.
Se face adesea diferenta intre ceai si infuzie, intre apa aromata si ceai. Expertii chiar pot sa vorbeasca zile intregi despre ce beneficii aduce ceaiul trupului si mintii. De asemenea ritualurile din diverse tari de-a lungul si de-a latul mapamondului au dus la aparitia unor documentare despre importanta ceaiului.
Chiar daca sunteti sau nu bautori inraiti, nu exista om care sa nu bea ceai, iar aceia care spun ca nu beau, inca nu au baut ceaiul care le e lor benefic, ar fi simtit cu siguranta cat de minunat este.
Ceaiul de iasomie este unul dintre ceaiurile care a facut incojurul lumii. Se stie ca este un puternic antioxidant, ajuta la coborarea colesterolului si previne atacurile cerebrale sau problemele cardiace.
Spre deosebire de ceaiul negru, care este fermentat, iasomia, alaturi de ceaiul verde, se numara printre ceaiurile care sunt nefermentate si sprijina preventia cancerului.
Sa nu uitam ca ne scutim organismul de multe boli daca avem un nivel normal de colesterol in organism si daca pastram un nivel ridicat de antioxidanti. Ceaiul de iasomie, pe langa aroma deosebita, alaturi de ceaiul verde, aduce un plus de vigoare organismului, calmeaza tractul intestinal si diminueaza migrenele.
Mai mult, ceaiul de iasomie este folosit in cosmetica pentru tenurile grase si pentru tratarea acneei. Un minim de doua cani pe zi va aduce consumatorului liniste, ii va stimula circulatia sangelui si va sprijini pierderea in greutate daca este asociat cu ceai verde.
In plus, o cana cu ceai savurata alaturi de familie sau prieteni va sprijini si comunicarea si relationarea, pe de-o parte prin faptul ca se aduna intreaga familie la o cana cu ceai si pe de alta parte pentru ca are rol calmant acest ceai si discutiile de familie au o alta savoare.
Faceti din bautul ceaiului un obicei si veti simti influentele benefice inca de la prima cana.
Articol realizat de Geo Pana
www.binepentrutine.ro