Alimentele pro-biotice
Intestinele contin in mod obisnuit bacterii prietenoase, care ajuta la digestie si faciliteaza un scaun regulat. Au, de asemenea, un rol important in stabilizarea sistemului imunitar. Dintre aceste bacterii, printre cele mai comune se pot mentiona lactobacillus acidophilus si lactobacillus bifidus.
S-a demonstrat ca aceste elemente pro-biotice inhiba dezvoltarea celulelor cancerului de colon. Efectul lor asupra facilitarii defectiei scade, de asemenea, riscul de cancer de colon, prin reducerea timpului in care intestinele sunt expuse substantelor carcinogene din alimente. Elementele pro-biotice au, astfel, un rol important si in procesul de dezintoxicare. Iaurturile organice si kefirul sunt surse importante de elemente probiotice, ca si iaurturile din soia, de obicei imbogatite cu aceste elemente. Aceste pretioase bacterii se gasesc si in varza murata si in kimchee.
In final, exista anumite alimente care contin alimente pre-biotice, cu alte cuvinte care contin polimeri de fructoza, elemente stimulente ale dezvoltarii bacterilor pro-biotice. Ca exemple putem mentiona: usturoiul, ceapa, rosiile, sparanghelul, bananele si graul.