Ficatul este responsabil de detoxifiere organismului de unele substante altfel daunatoare consumate odata cu alimentele si bauturile. Din aceste substante fac parte conservantii chimici, arome si colorantii adaugate produselor alimentare, plus molecule din material plastic, solventi, si metale, care sunt asilmilate de alimentele noastre in timpul procesului de recoltare, prelucrare si ambalare. Daca, substantele trimise ficatului reprezinta mai mult decat poate suporta, substantele contaminante nu sunt detoxifiate, calatorind liber in corp prin intermediul sangelui si a fluidelor cauzand durere si alte reactii alergice.
Dr. Clark a descoperit ca faptul ca parazitii contribuie la impiedicarea ficatului in a-si indeplini rolul de detoxifiere a organismului, dar cum si de ce se intampla acest lucru trebuie inca cercetat.
Dr. Clark a realizat, de asemenea, o conexiune la polarizare magnetica care suntine faptul ca celulele unei persoane sanatoase au o polarizare pozitiva in timpul orelor zilei atunci cand natura ne-a proiectat pentru a fi activi.
Dr. Clark a fost convinsa ca trebuie sa consumam in principal substante polarizate in mod pozitiv, cum ar fi produsele alimentare proaspete si apa curata. Dr. Clark a constatat ca produsele alimentare care sufera schimbari de pe urma metodelor de conservare sau de prelucrare indelungate, metale grele adaugate la apei potabile noastre, ca parte a procesului de purificare, toate au o polaritate negativa si, in consecinta unele dintre celulele noastre isi schimba sarcina in pozitiv. Dr. Clark suspectat aceasta polarizare pozitiva este responsabila de declansarea alarmei la nivel celular sau al unui organ, fapt care duce la deschiderea celulei printr-o reactie inflamatorie pentru a primi tratament natural IgE al corpului. Ce s-ar intampla in cazul in care un parazit sau virus,(de exemplu etapa de dezvoltare a parazitului Fasciolopsis), este prezent si ajunge la aceste celule compromise, bacteriile ar invada celule deschise multiplicandu-se o amina speciala numita d-tiramina, care poate transforma substantele din apropiere in L-forme si nu d-forme de aminoacizi. Acizii L-amino din vecinatatea unui parazit Buski trec in curand la d-forme schimbandu-le polaritatea din negativa in pozitiva. Pentru ca organismul nostru foloseste doar l-forme, si nu d-forme de aminoacizi, vom vedea rapid corpul nostru compromis si cu probleme mari.
Substante chimice care sunt adaugate sau introduse produselor alimentare pentru cultivarea, conservarea, sau pentru prelucrarea lor pot deveni alergeni, daca organismul nu este capabil sa le dezintoxifice si astfel devin d-forme de aminoacizi si fenolici in loc de necesarele L-forme.
Acest lucru se poate intampla si prin intermediul unor substante chimicale pe care alimentele le dezvolta in mod natural. De exemplu, PIT (phenylisothiocyanate), gasit in multe legume, dar mai ales cele din familia verzei, este o cianura care ofera o protectie naturala legume de la insecte, boli, si pasunatul animalelor.
Dar daca mancam prea mult de anumite alimente, chiar daca acestea sunt considerate bune alimente, metabolismul nostru va fi deranjat de substante naturale de protectie pe care le contin. Cu totii am experimentat acest sentiment de cateva ori in viata. Pericolul apare de la paraziti, bacterii, deseurile acestora, metale (cum ar fi nichel), si radioactivitate, care sunt in noi si cauta oportunitati de a penetra celulele care au fost deschise de o reactie inflamatie. Amintiti-va, o polaritate pozitiva determina organismul nostru sa schimbe structura aminoacizilor de la L la d-forme si este d-forme sunt cele care impiedica enzimele ficatului si pancreasului sa le descompuna si detoxifice alimentele noastre mai eficient.