Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


momentul cel mai propice pentru administrare

 
momentul cel mai propice pentru administrare

O data cu prescrierea medicamentului, se obisnuieste sa se indice si momentul cand trebuie administrat in intervalul celor 24 de ore, deoarece acesta influenteaza actiunea medicamentului asupra organismului.
Astfel, dimineata pe nemancate se administreaza medicamentele purgative (atat cele saline, cat si cele drastice), vermifugele (medicamentele care se administreaza impotriva viermilor intestinali), pansamentele gastrice (medicamentele care au rolul de a proteja mucoasa stomacului, ferind-o de actiunea acidului clorhidric secretat in cantitati mari in anumite boli de stomac), prafurile Bourget (pentru boli de ficat). In cursul diminetii, catre orele 10-11, se pot administra unele medicamente excitante ale sistemului nervos (cele care isi exercita actiunea asupra creierului producand o stare de buna dispozitie), tonicele cardiace, antisepticele intestinale (dezinfectanti intestinali care trec prin stomac fara a suferi modificari si fara a fi absorbiti, exercitandu-si actiunea asupra intestinului), medicamentele antispasmodice (cele care calmeaza spasmele si fac sa dispara tulburarile produse de ele). Inaintea meselor se administreaza medicamentele aperitive (cele care produc pofta de mancare), acidifiantele (cele in a caror compozitie se gasesc diversi acizi), medicamentele care contin fermenti pancreatici, magnesia usta. In timpul mesei se administreaza In special substante care excita mucoasa stomacului, vitaminele, unele medicamente antihistaminice de sinteza fara actiune hipnotica. La circa 30-60 minute dupa terminarea meselor se administreaza de obicei medicamente mai greu suportabile de organele digestive, antisepticele intestinale, intre cele trei mese zilnice se pot administra expectorantele, calmantele tusei, medicamentele antireumatice. In sfarsit, la culcare se administreaza laxativele usoare si hipnoticele (medicamentele care produc somn).
FOLOSIREA NERATIONALA A MEDICAMENTELOR
Potrivit unui vechi aforism, nu exista boli, ci bolnavi. Aceasta inseamna ca tratamentul si dozele de medicamente recomandate unei persoane nu pot fi administrate alteia, fara anumite riscuri. Unii bolnavi, desi consulta medicul la timp, modifica din proprie initiativa modul de folosire a medicamentului, fie luand doze prea mari, fie prelungind sau intrerupand tratamentul prescris. Asa se intampla de multe ori cu cei care folosesc digitala in insuficienta cardiaca, ceea ce poate duce la aparitia unor tulburari si la agravarea bolii. Tratamentele prelungite cu piramidon pot produce scaderea numarului de globule albe din sange, si prin urmare micsorarea rezistentei organismului fata de infectii. Depasirea dozelor si a duratei de tratament cu streptomicina poate provoca serioase tulburari auditive si vizuale. Unii intrerup inainte de vreme tratamentul prescris, lasandu-se amagiti de o vindecare care in realitate este doar aparenta. Un astfel de exemplu este folosirea unei cantitati prea mici de penicilina in cazul sifilisului. Aceasta poate duce la disparitia sancrului, dar nu si la vindecarea bolii.
De asemenea, o angina (sau amigdalita) streptococica trebuie tratata cu penicilina o perioada mai lunga, in raport cu indicatia medicului. A intrerupe tratamentul sub motiv ca copilul se simte bine, constituie o greseala.
Se mai folosesc nerational uneori antibiotice la cea mai mica crestere de temperatura sau in cele mai usoare forme de gripa. Antibioticele sunt frecvent solicitate si de bolnavii ale caror suferinte nu au nici o legatura cu indicatiile terapeutice ale acestor medicamente. Faptul ca in unele boli antibioticele dau rezultate spectaculoase creeaza unora convingerea, total gresita, ca nu exista boala care sa nu capituleze in fata acestor teribile panacee. Daca in cazul unui banal guturai se va lua un antibiotic tare, atunci cand se va contracta o infectie microbiana, unde intr-adevar administrarea antibioticelor este absolut necesara, acestea vor avea o eficacitate mult redusa sau chiar nula, datorita instalarii rezistentei microbiene. Unele antibiotice se iau numai dupa anumite norme. De exemplu, in cazul cand administrarea clorocidului sau tetraciclinelor nu se insoteste de Complex B (sau iaurt) se produce o disparitie a florei intestinale normale, urmata de tulburari serioase.
O consecinta foarte grava a folosirii nerationale a medicamentelor o constituie obisnuinta, necesitatea de a consuma anumite medicamente cat mai des si in doze crescande. Suprimarea brusca a medicamentului produce stari destul de suparatoare; neliniste, indispozitie, insomnie. De exemplu, medicamentele care anlatura insomnia ofera organismului posibilitatea sa se refaca dupa activitatea din timpul zilei. A abuza insa de somnifere inseamna a se combate insomnia doar ca simptom si a se neglija cauza acestei tulburari, ceea ce nu poate fi in nici un caz in folosul bolnavului. Dozele tot mai mari de somnifere vor deveni neaparat nocive pentru ficat, rinichi si alte organe. In loc de somn odihnitor ne putem alege cu intoxicatii, somnolenta, tulburari nervoase, astenie, ameteli, greturi, lipsa poftei de mancare. Cand obisnuinta este produsa de opiu, morfina sau cocaina, ea se numeste toxicomanie. Victimele acestei obisnuinte au dorinta nepotolita de a folosi toxicul respectiv. Stupefiantele provoaca mai intai o stare de placere, buna dispozitie, apoi bolnavul, obisnuindu-se cu ele, incepe sa consume cantitati din ce in ce mai mari, fapt care produce grave tulburari in organism. In cele din urma, bolnavul se transforma intr-o epava. Dar obisnuinta, cu toate neajunsurile ei, poate fi produsa si de medicamente in aparenta total inofensive, cum ar fi purgativele. Folosirea abuziva a acestora si fara stabilirea cauzei constipatiei duce, pur si simplu, la obisnuinta.
Purgativele nu sunt medicamente tocmai banale si din alte motive. Este drept ca se poate da un purgativ unei persoane care nu a avut scaun 2-3 zile si se plange de usoare crampe abdominale. Daca insa bolnavul are varsaturi, dureri abdominale mari sau temperatura, el poate fi suspectat de apendicita acuta, ocluzie intestinala: in aceste cazuri, un purgativ poate provoca mari nenorociri (perforatie, peritonita).
Tot atat de important este sa stim ca in anumite situatii, unele medicamente sunt cu totul interzise. Astfel, in perioada menstruatiei nu se vor lua medicamente care ar produce oprirea fluxului menstrual sau ar putea provoca contractiile uterului, in timpul graviditatii este interzis a i se administra femeii purgative drastice. De altfel, deoarece o serie de substante chimice si medicamente s-au dovedit a avea o actiune nefavorabila asupra embrionului, este preferabil ca orice medicament care nu este obligatoriu, adica nu este recomandat de medic, sa fie evitat in timpul sarcinii. Nici medicamentele tranchilizante (linistitoare), ca clordelazinul si meprobamatul, nu trebuie folosite la intamplare. Medicul are toate sansele sa stabileasca motivul starii anxioase si sa recomande un tratament cauzal (tranchilizantele sunt mai curand simptomatice).
Chiar si nevinovata aspirina, care nu lipseste din nici o casa, bine tolerata in general in tratamente de scurta durata, poate provoca tulburari, daca este folosita in mod abuziv (hemoragii gastrice etc), mai ales cand este luata pe stomacul gol.
Excesul de bicarbonat de sodiu poate produce alcaloza, dupa cum excesul folosirii preparatelor de calciu poate duce la formarea de calculi renali.
Sunt, asadar, multe medicamente a caror folosire nerationala, abuziva sau intamplatoare poate da nastere la urmari neplacute si uneori de o gravitate extrema. Pentru prevenirea riscului unor accidente terapeutice care pot pune in primejdie viata bolnavului, cea mai rezonabila atitudine este sa se consulte medicul inca de la primele semne de imbolnavire, iar indicatiile acestuia sa fie urmate cu strictete.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara