
Sunt des utilizate in bucatarie pentru a aroma diferitele preparate culinare, insa aceasta nu este singura lor proprietate. Descopera puterea vindecatoare a plantelor aromate si la ce afectiuni sunt indicate.
Sofranul amelioreaza artrita
Utilizat in special in bucataria indiana este un condiment iute-amar la inceput, care lasa o savoare de portocale si ghimbir spre sfarsit. Cu toate ca sofranul este utlizat ca si condiment, acesta are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si este un excelent protector al sistemului cardio-vascular. In plus, reduce inflamatia de la nivelul incheieturilor, fiind de real ajutor celor care sufera de artrita.
Scortisoara scade colesterolul
Utilizata de obicei in prajiturile cu mere, scortisoara are proprietatea de a reduce nivelul zaharului din sange. Deci persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 ar trebui sa includa acest condiment pretios in dieta lor alimentara.
Rozmarinul este anticancerigen
Ori de cate ori prajiti sau preparati la gratar carnea, pe langa condimentele obisnuite, adaugati si cateva frunze de rozmarin. Gatita la temperaturi ridicate carnea poate eliberara diferiti factori cancerigeni, dar rozmarinul contine carnosol, un puternic antioxidant, care stopeaza actiunea factorilor liberi ce-ti pun in pericol sanatatea.
Busuiocul combate stresul
Conform ultimelor studii, busuiocul poseda capacitatea de a calma nervii si de a creste nivelul de adrenalina dupa o zi istovitoare. Ori de cate ori va simtiti fara energie, beti o ceasca cu ceai de busuioc.
Ghimbirul taie greata
Va confruntati cu raul de miscare ? Ghimbirul va poate sari in ajutor datorita faptului ca acest condiment contine seratonina, un antioxidant care opreste atacul radicalilor liberi, vinovati de declansarea problemelor stomacale care cauzeaza greata. Beti cu o ora inainte de plecare o ceasca de ceai de ghimbir si aveti grija sa aveti la indemana o sticla cu ceai, din care sa beti regulat pe parcursul calatoriei.