
Am auzit cu totii afirmatii de genul “te poti vindeca singur”, “s-a vindecat singura”, de fapt este vorba despre acei oameni care au cautat in ei cauza bolii, si daca au avut norocul sa o gaseasca, fie de unii singuri, fie cu ajutorul unui medic sau terapeut, au reusit sa ajunga la vindecare.
Se spune de asemenea ca adevarata cauza a oricarei boli este in noi, ea poate fi o cauza ce tine de un comportament repetitiv, de o gandire nepotrivita. Medicina actuala are carentele ei, recunoscute de altfel. Inca mor oameni din cauza lipsei de cunoastere, de pregatire sau din neglijenta.
Cu siguranta medicina are merite de necontestat in salvarea vietii a milioane de oameni, dar raman celelalte milioane care au nevoie de sprijin.
Se pare ca boala ca origine are radacina undeva in spirit, in mintea omului, iar ceea ce descoperim noi, uneori prea tarziu, este o manifestare in trup a ceea ce nu a fost in regula in spirit si-n gandire, initial.
Pentru a inlatura o boala definitiv, este nevoie de mai multe tipuri de efort, efort spiritual, efort mental si un efort comportamental. De asemenea sufletul ne transmite mesaje, iar cand starea noastra sufleteasca nu este una de buna dispozitie si speranta, e un moment bun sa luam atitudine in directia multumirii, incantarii si improspatarii sufletului.
Daca ne dam seama care este cauza bolii si indepartam acea cauza, nu doar ca ne insanatosim, dar devenim mai constienti de noi, mai buni si evoluati.
Orice persoana care sta 10-12 ore la calculator si mananca atunci cand apuca si ce-apuca, va ajunge in timp ( de la cateva luni la cativa ani) sa inceapa sa aiba probleme, fie cu stomacul, cu coloana, cu ficatul. Aceasta cauza a bolii este una de tip comportamental, de aceea inlaturarea ei implica schimbari de stil de viata, de comportament.
Ceea ce ramane de facut intr-o situatie in care cauza unei boli este una comportamentala, este sa facem schimbari, daca aceste schimbari sunt doar temporare si imbunatatirile vor fi doar temporare, si-atunci ne ramane sa ne evaluam si reevaluam daca e cazul stilul de viata, modul de nutritie.
Disperarea nu aduce nimic bun, de aceea este bine sa crestem speranta din noi prin atitudine optimista si prin incredere ca ceea ce ni se intampla este pentru evolutia noastra spirituala.
Este esentiala in vindecare perspectiva pe care cel bolnav o are asupra vietii, daca perspectiva este una de incredere, speranta si tarie, atunci sansele de vindecare sunt foarte mari.
Articol realizat de Georgeta Pana
www.binepentrutine.blogspot.com