
Printre cei care vin la intalnirile de life coaching pe care le organizez, sunt persoane care au probleme cu increderea in sine si stima de sine, dar si cu un aspect extrem de important in calea succesului: a fi tu insuti.
Indiferent ca o persoana are 15 ani, 20, 40 sau 55, se lovesc initial de lipsa increderii in sine, ca apoi sa fie in cautari disperate uneori: Eu cine sunt? De ce am venit pe pamant? Care este calea mea in viata?
Indiferent la care dintre aceste intrebari nu au gasit raspuns, sau poate la toate, unele persoane isi incep dezvoltarea personala si o data ce au apucat pe acest drum, tot ce isi doresc este sa se descopere pe cat posibil in cele mai mici detalii pentru a reusi astfel sa fie ele insele.
Care este diferenta intre o persoana care lucreaza ani de zile la propria dezvoltare personala si o persoana care nu stie ce reprezinta dezvoltarea personala? De cele mai multe ori cei care au apucat calea dezvoltarii personale sunt mai linistiti, mai putin frustrati si mult mai constienti de ei insisi in ceea ce priveste personalitatea lor, calitatile si capacitatea de a fi ei insisi in orice situatie.
S-a vorbit de foarte multe ori, s-au scris chiar articole si carti despre mastile pe care le poarta oamenii in semn de protectie, sau pur si simplu pentru a-si ascunde fricile, nerealizarile si frustrarile. Se considera o piedica reala in evolutia personala o astfel de masca, sau mai multe, care sunt purtate cu eforturi majore si care impiedica evolutia personala in mod real.
Este mult mai dificil sa simulezi fericirea decat sa fii fericit si sa te bucuri de viata in mod real. Mai mult, o stare simulata, nu poate fi sustinuta la nesfarsit, este mult prea complicat sa fii altcineva si sa te porti perfect ca acel altcineva, cand in interior tu esti cu totul altul. Nici macar nu merita un asfel de efort, pentru ca de cele mai multe ori ne epuizeaza si ne transforma in timp intr-atat incat nu mai stim cine suntem cu adevarat.
Am observat ca oamenii au o deschidere instinctiva catre binele lor personal, de aceea pot afirma cu tarie ca in educatia standardizata ar fi propice un curs de dezvoltare personala, cel putin in directia creativitatii, daca nu chiar a personalitatii si spiritualitatii, cat si o educare prin gandire pozitiva si stimulare a increderii in sine.
Dupa studii, s-a constatat ca oamenii de succes sunt cei care fac cu pasiune ceea ce fac, fiind ei insisi in orice situatie si avand un nivel ridicat de stima de sine si incredere.
Articol realizat de Geo Pana
www.binepentrutine.ro