
Atat femeile cat si barbatii ar trebui sa se preocupe de corpul lor, si ar fi minunat sa o faca nu numai in perioada tineretii, ci pana la adanci batraneti.
Cu totii stim ca in Romania, femeile dupa ce se casatoresc, in proportie de 80-90% nu se mai ingrijesc cum o faceau inainte de casatorie. Desigur este un aspect ce tine de mentalitate, dar si de educatia fiecaruia. As adauga la toate acestea si o doza de delasare.
Tot femeile sunt cele care o data ce a venit pe lume un copil, uita ca si ele exista, ca si ele au nevoi si ca ingrijirea pe care si-o acorda lor are foarte multe de spus referitor la stima de sine, dar si in relatia de cuplu.
Acele doamne care uita sa se ingrijeasca in favoarea familiei, cel mai adesea in favoarea copiilor, prin aceasta atitudine isi risca in cativa ani linistea caminului.
Oamenii trec prin adolescenta, tinerete , maturitate si ajung apoi la batranete. Exista o vorba din batrani care este asemenea textelor lui Caragiale, etern valabila: cum te ingrijesti de tinerete, asa vei trai la batranete. Cu alte cuvinte, cat si cum ai grija de tine din toate punctele de vedere- fizic, mental, educational, professional, spiritual- se va reflecta in anii de maturitate si de batranete.
Exista un procent de 10-20% dintre oameni care nu isi arata varsta, adica nu le poti citi pe fizic varsta reala; sunt acei oameni carora le dai cu 5 pana la 15 ani mai putin. Nu sunt multi, dar sunt suficient de multi pentru a ne ridica un semn de intrebare: suntem si noi printre ei, ne-ar placea sa fim?
Daca nu suntem, dar ne-ar placea sa fim, atunci avem de parcurs in scris niste etape, si-anume: ne facem un plan pentru imbunatatirea vietii care sa contina aspectele ce tin de ingrijirea corpului nostru atat intern cat si extern (alimentatie, miscare fizica organizata, meditatie spirituala sau invatarea unor tehnici spirituale care sa ne imbunatateasca viata), aspecte ce tin de dezvoltarea personala (participarea la cursuri, seminarii, ateliere de dezvoltare personala).
Frumusetea, imi spunea cineva la o varsta onorabila, este trecatoare, dar ingrijirea poate fi eterna, iar rezultatele unei ingrijiri permanente nu intarzie sa apara.
Ar fi bine sa ne inspiram din vietile artistilor care fac miscare, yoga, meditatie spirituala si care au grija la alimentatie, daca i-am lua drept model in privinta aspectelor vietii pe care le putem cu usurinta schimba si noi in bine, am intelege ca si ei sunt oameni si ca alergatul in parc, sau miscarea in aer liber, nu presupune un venit de milioane de euro sau dolari, ci o doza serioasa de vointa si autorespect.
Pentru aceia care simt ca nevoia de schimbare in viata lor a atins cote maxime, au nevoie sa lucreze la vointa si la respectul de sine, Universul le ofera deja mijloacele care sa-I sprijine in atingerea scopurilor ce tin de propriul bine, iar schimbarea prin ea insasi aduce mereu si ceva bun.
Articol realizat de Geo Pana
www.binepentrutine.blogspot.ro