Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
fibre

Unde se pot gasi aceste substante, Jucatoare de minuni?
Fibrele se gasesc din abundenta in toate alimentele vegetale nerafinate. Consumarea unei varietati de fructe, cereale integrale, zarzavat si leguminoase (fasole, linte, mazare, soia etc.) furnizeaza o cantitate bogata din fiecare fel de fibra de care organismul are nevoie. Persoanele pentru care mestecarea alimentelor vegetale proaspete este dificila pot apela la aparate speciale de lichefiat fructe si legume, care nu inlatura fibrele. Produsul obtinut este destul de gros, ca (budinca, insa poate fi diluat cu apa, intocmai ca un concentrat de suc obisnuit.
Ce se poate spune despre carne si produsele lactate?
Multi oameni sunt surprinsi sa afle ca alimentele de origine animala nu contin fibre. Carnea si produsele lactate reprezinta 11% din alimentatia omului modern, iar restul provine, in buna parte, din alimente rafinate, grasimi extrase din produse animale si vegetale si zaharuri. O astfel de alimentatie este insa foarte saraca in fibre - 15-20 g, fata de 50-70 g fibre, cat contine o alimentatie ideala.
Este utila adaugarea de tarate de ovaz in mancare?
Aceasta metoda poate fi utila pentru persoane sedentare, care au regimuri alimentare restrictive. Cei mai multi oameni nu au nevoie insa de suplimente de fibre. Fibrele nu sunt un medicament. Nu este suficient sa inghitim o tableta de fibre sau sa le presaram deasupra alimentelor concen¬trate. V-ar trebui un flacon intreg de tablete de fibre (care sunt destul de scumpe) pentru a face rost de ceea ce puteti obtine cu usurinta, consumand o portie de preparat pe baza de cereale integrale, presarat pe deasupra cu capsune proaspete. Fibrele se gasesc din belsug in toate alimentele vegetale nerafinate. O alimentatie bazata pe fructe, cereale, zarzavaturi si legume (in special fasole, linte, mazare) asigura un aport abundent din toate varietatile de fibre de care organismul are nevoie. O astfel de alimentatie este, in plus, mai ieftina, mai sigura si mai sanatoasa.
Este sarea pe cale sa cada in dizgratie?
Romanii consuma de 20 de ori mai multa sare decat ar fi necesar. Iar pretul pe care-1 platesc pentru aceasta se numeste hipertensiune, insuficienta cardiaca si alte neplaceri legate de retentia de lichide.
Bine, dar stiam ca organismul nostru are nevoie de sare! Sarea este formata din doua minerale - sodiu si clor. Dintre acestea, sodiul este cel mai important: toate celulele si toate fluidele organismului contin sodiu. Fara sodiu, viata nu ar fi posibila. insa, desi este atat de necesar activitatii metabolice a organismului, sodiul poate produce si multe necazuri. In cefei duce excesul de sodiu la cresterea tensiunii arteriale? Excesul de sodiu se cantoneaza in tesuturile organismului si retine apa in exces. Aceasta duce la umflarea acestor tesuturi, ceea ce determina cresterea presiunii sangvine, iar aceasta, la randul ei, mareste munca inimii. Se estimeaza ca fiecare al patrulea roman are tensiunea arteriala ridicata, iar peste varsta de 65 de ani, incidenta hipertensiunii creste la 70%. In Japonia, aportul mediu de sare este chiar mai crescut decat la noi si, cum e si de asteptat in aceste conditii, prevalenta hipertensiunii este, de asemenea, mult mai mare. Accidentul vascular cerebral – o complicatie a hipertensiunii se afla in capul listei cauzelor de deces in Japonia. in alte societati, cum ar fi cele din mediul rural al Ugandei sau cele din bazinul Amazonului unde aportul de sare este foarte scazut - hipertensiunea este practic necunoscuta, chiar la varste inaintate. Dr. Lot Page, unul dintre cercetatorii renumiti in domeniul hipertensiunii, afirma categoric ca, fara exceptie societatile cu o tensiune arteriala scazuta sunt cele in care consunpl de sare este redus; si invers, hipertensiunea in masa apare in urii! consumului masiv de sare”.
Sunt aceste lucruri valabile pentru toti oamenii?
Nu toti oamenii sunt sensibili la sare. Unele persoane ar putea consuma oricata sare doresc fara sa aiba nici un fel de neplaceri. Totusi, aproximativ o jumatate dintre noi suntem vulnerabili fata de sare si problema este ca nu exista nici un test care sa permita identificarea celor sensibili. Persoanele sensibile la sare retin sodiul excesiv in organism, ceea ce determina aparitia edemelor. Multi poarta un exces ponderal de 2-3 kg, reprezentat de apa retinuta in organism de excesul de sare. Scaderea aportului de sare permite organismului sa scape si de excesul de apa. Peste trei milioane de romani care sufera de o forma usoara de hipertensiune arteriala si-ar putea normaliza valorile tensionale, reducand aportul de sare la o lingurita (5 g) pe zi. Pe langa beneficiul controlului tensiunii arteriale si al greutatii corporale, o astfel de dieta saraca in sare afecteaza in mod favorabil sindromul premenstrual, precum si anumite forme de cefalee (durere de cap) si unele tipuri de depresie. Iar in cazul celor cu insuficienta cardiaca cronica, reduce supraincarcarea volemica (cu apa) a aparatului cardiovascular.
Ce se poate spune despre medicamentele diuretice? Nu reprezinta o alternativa mai buna?
Diureticele reusesc sa reduca tensiunea arteriala prin eliminarea excesului de apa. Cercetari recente arata insa ca diureticele pot chiar contribui la aparitia bolilor cardiace prin cresterea cu 6-10% a nivelului colesterolului. Folosite timp indelungat, aceste medicamente au, de asemenea, un efect distructiv asupra rinichiului, favorizeaza dezvoltarea gutei si accelereaza aparitia diabetului. De aici se poate trage concluzia ca eliminarea excesului de apa prin mijloace naturale este o modalitate mult mai sigura de rezolvare a problemei.
Ce se poate spune despre persoanele care deja folosesc diuretice ca tratament antihipertensiv? Este adevarat ca trebuie sa continue sa foloseasca diuretice tot restul vietii? Asa se credea pana nu demult. Astazi insa, se stie ca pana la 85% dintre hipertensivi pot renunta la diuretice, cu conditia sa adopte o alimentatie saraca in sare si grasimi, combinata cu reducerea excesului ponderal si cu mersul zilnic pe jos. Bine, dar eu nu pot sa suport mancarea nesarata... Gustul pentru sare nu este innascut. Obiceiul de a manca sarat este o deprindere invatata, intarita de fiecare data cand consumam alimente sarate. Sarea mascheaza aromele naturale ale alimentelor. Pentru a dezradacina aceasta deprindere, inlocuiti sarea cu plante aromatice si mirodenii naturale. Acordati-va trei saptamani. Dupa acest interval, chiar si asa-ziselc alimente normale vi se vor parea sarate. in cazul in care obiceiul se dovedeste mai greu de dezradacinat, inlocuitorii de sare (sarea medicinala, de exemplu) pot constitui o alternativa utila.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara