Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


sistemul chinezesc de ingrijire a sanatatii

 
sistemul chinezesc de ingrijire a sanatatii

SISTEMUL CHINEZ DE INGRIJIRE A SANATATII
Chinezii arata relativ mai tineri decat occidentalii de aceeasi varsta deoarece au o viata mai ordonata. De mii de ani chinezii respecta ritmul natural: se culca si se scoala devreme, respectand apusul si rasaritul soarelui.In conceptia chinezilor, rasaritul soarelui este semnalul naturii pentru munca,iar apusul soarelui este semnalul pentru odihna.
Pentru a trai sanatos si mult, trebuie sa fim in armonie cu natura. Exista in corp un ceas biologic care regleaza activitatea sistemului nervos central in functie de ritmul circadian. In zori avem tendinta fireasca de a ne trezi, iar cand se inopteaza, ne simtim mai putin vioi si suntem gata de culcare.
Mentinerea unui program de viata ordonat, natural, stimuleaza functionarea organismului, facandu-ne fericiti, sanatosi, tineri si invers, o viata dezordonata deregleaza ceasul biologic si perturba functionarea tuturor organelor interne, imbolnavindu-ne prematur. Daca incalcarea legilor naturii sta la baza problemelor de sanatate specifice lumii moderne, este de la sine inteles ca solutia fundamentala este intoarcerea la natura si restabilirea armoniei om-natura,acesta find un mesaj puternic benefic pentru omenire. Din vremurile stravechi, chinezii au incercat sa inteleaga trupul omenesc, modul si cauzele aparitiei bolilor. Sistemul chinez de ingrijire naturala a sanatatii este deosebit prin faptul ca e natural, preventiv, holistic, cauta si indeparteaza exact cauzele problemelor de sanatate si nu efectele lor.
Legea naturii este legea sanatatii. Nu puteti incalca legea naturii fara a distruge propria sanatate. Hrana este un exemplu celebru. Chinezii stiu de multa vreme ca hrana poate imbolnavi, asa cum poate sa si vindece. Alimentele potrivite pot declansa singure procesul de vindecare si adesea sunt mai eficiente decat medicamentele moderne.
Chinezii, din vechime si pana azi,considera ca tratamentul cel mai bun este prevenidrea, sau, cu alte cuvinte, prevenirea inseamna in primul rand sa nu lasam boala sa se instaleze. Medicii chinezi considerau si considera ca responsabilitatea lor principala este sa-si invete pacientii cum sa se fereasca de boli.
Efortul de prevenire permanent manifestat, face ca intregul organism sa fie mentinut la un nivel inalt de sanatate. Prevenirea nu numai ca poate elibera de boli, dar mentine de al sine sanatatea. Prevenirea bolilor si mentinerea sanatatii sunt, in esenta acelasi proces. Semnificatia prevenirii este afirmata limpede in Tratatul de Medicina Interna al Imparatului Galben:
A trata o boala dupa ce s-ainstalat deja sau a inabusi o rascoala deja extinsa este ca si cum ai sapa fantana cand iti este deja sete,ori a fauri arme dupa ce a inceput razboiul.Nu e oare prea tarziu?
NOTIUNEA DE QI
Este un concept care apare in medicina chineza, in filosofie si, de fapt, in intreaga cultura chineza traditionala. Qi este un concept bio-filosofic care se refera la forta primara a vietii si este perceput ca o forta universala care este raspnadita in toate lucrurile.
In cazul omului, Qi se imparte in doua amri categorii-qi-ul innascut si cel dobandit. Cel innascut este qi-ul primit de la parinti, iar cel dobandit este qi-ul pe care il castigam dupa nastere. Pentru qi-ul primit de la parinti, sistemul chinez de ingrijire naturala a sanatatii contine un set amanuntit de reguli legate de alimentatie, odihna, activitatea sexuala, igiena fizica si starile emotionale pe care trebuie sa le respecte o gravida pentru a asigura sanatatea fatului. Pentru qi-ul dobandit,cel pe care-l obtinem dupa nastere, exista reguli privind respiratia, miscarea si consumul de alimente.
Qi-ul innascut este baza vietii si principala ei forta motorie,iar cel dobandit este sursa materiala pentru hranirea si functionarea corpului. Qi-ul innascut este baza qi-ului dobandit, iar qi-ul dobandit e continuarea qi-ului innascut.Cu cat avem un Qi mai puternic, cu atat imunitatea ne este mai fortificata si suntem mai sanatosi.
Prin urmare, pastrarea, intarirea si circulatia Qi-ului, reprezinta una dintre temele centrale din sistemul de ingrijire naturala a sanatatii. Atunci cand apare un blocaj pe caile numite meridiane, pe care Qi-ul circula in corp, se instaleaza boala. Motivul este faptul ca intreaga sanatate, intreaga viata depinde in ultima instanta de Qi, iar fiecare celula din corp isi trage vitalitatea din el. Prin urmare blocarea sau discordanta Qi-ului este considerata radacina multor boli. Printre sarcinile importante pe care trebuie sa ni le asumam pentru a preveni imbolnavirea si a ne prelungi viata se numara intarirea si mentinerea Qi-ului, precum si curgerea lui armonioasa prin corp. Modul de pastrare si de acumulare a acestei energii vitale pe parcursul vietii este focarul atentiei integului sistem chinez de ingrijire naturala a sanatatii.
Metodele de intretinere si alimentare a Qi-ului includ o dieta potrivita,odihna, activitate sexuala disciplinata,respiratia regulata, exercitiile fizice de mentinere in forma si curatenia mediului ambiant. Astfel energia generata de alimentatia adecvata se intalneste cu cea generata de exercitiile de respiratie si se acumuleaza in fluxul sangvin, formand energia vitala ce intretine corpul.
Functionarea corpului omenesc ca si a universului intreg depinde de acest Qi. Perturbarea, lipsa de armonie si deficitul Qi-ului duce la boala si al dezastre naturale. Pe scurt, Qi poate fi definit ca energia vitala de care depinde insasi viata.
Qi-ul determina nivelul energiei, vitalitatea sexuala, curajul fizic, personalitatea, precum si durata vietii. Persoanele pline de Qi sunt rumene in obraji, eficiente in munca, mai rezistente, cu o imunitate mai puternica si foarte curajoase. Ele arata mai tinere si traiesc mai mult decat cele de aceeasi varsta care au mai putin Qi.
MERIDIANELE
Pentru chinezi, energia(Qi) nu este statica, ci reprezinta o curgere continua, imbogatind fluxul vital. Este firesc, ca acest flux vital, care se numeste circulatia energetica, sa aiba reguli de curgerein spatiu si timp.
Meridianele nu sunt simple entitati anatomice. Sunt traiecte preferentiale ale energiei, emanatii ale organelor si viscerelor carora diferitele structuri anatomice( piele, muschi, oase, vase de sange, nervi, tendoane etc.) le delimiteaza albia. Exista si parcursuri profunde ale meridianelor.Intotdeauna o ramura profunda duce la organul sau viscerele a caror emanatie este meridianul respectiv. Meridianele si punctele aflate de-a lungul traiectelor acestora au repere anatomice precise. Reteaua meridianelor cutanate se formeaza prin intalnirea la acest nivel(al pielii) a energiilor care curg dinspre exterior spre interior.
O explicatie mai simpla compara meridianele ca niste canale de irigatii: punctele sunt un fel de pereti despartitori care regleaza fluxul de apa (respectiv Qi-ul).Cand dintr-un motiv oarecare apa nu reuseste sa curga bine avem inundatie in interior si seceta la exterior; actionand asupra peretilor despartitori(punctele aflate de-a lungul meridianelor), putem sa deblocam si sa reducem la normal curgerea apei (circulatia Qi-ului prin meridiane).
Exista 12 meridiane principale, cate unul pentru fiecare organ si viscere. Datorita lor, se poate stabili starea de sanatate a cuiva, se pot trata bolile.In meridiane circula energia Qi si, impreuna cu sangele, leaga partea superioara de cea inferioara, exteriorul de interior.
Meridianele pot fi intepate, masate, incalzite, stimulate in orice fel.Printre caracteristicile alimentelor si suplimentelor biologice active adeseori se precizeaza capacitatea lor de a favoriza curgerea sangelui sau a energiei Qi in anumite meridiane, care isi iau numele de la organul sau viscerele a caror emanatie sunt.
In Fitoterapie, eficienta remediilor depinde in mod direct de meridiane si de colateralele lor. Remediile sunt  indrumate spre organele sau partile organismului afectate de maladie. Meridianele si colateralele lor formeaza o retea care, in interior pune in legatura organele principale (ficat, stomac, rinichi, inima etc.) si in exterior, tendoanele, muschii si pielea. Ele alcatuiesc o retea deasa in care circula Qi-ul si sangele care, punand in legatura profunzimea cu suprafata corpului, susul cu josul, regleaza astfel echilibrul Yin - Yang si mentin balansul, jocul armonios al tuturor activitatilor corpului.
Medicina Traditionala Chineza (MTC) gandeste acitivitatile functionale ale meridianelor in termeni de Qi ale meridianelor. Prin transportul Qi-ului si sangelui, se asigura hranirea organelor, tesuturilor, coordonarea, stimularea, reglarea tuturor functiilor corpului, realizand unitatea dintre suprafata si profunzime.
Cele 12 meridiane principale si colateralele lor se incruciseaza in interiorul sau in profunzimea corpului, pentru a aparea apoi la suprafata lui. Miscarile purtatoare de substanta si de energie, fie ca sunt din profunzime catre suprafata sau viceversa, permit punerea in activitate optima a organelor.
Cele 12 meridiane ajung deci la tendoane, vase, piele, muschi si se conecteaza la fiecare organ, pentru a compune din nou un tot bine coordonat, care leaga indestructibil suprafata cu profunzimea, un tot organizat precis, dar in mod normal fluctuant dupa cicluri regulate, dupa bioritmul naturii.
Pentru a-si asigura functiile fiziologice proprii si astfel a-si indeplini cu succes activitatile normale, toate tesuturile si organele corpului au nevoie de hrana. Aceasta sarcina este asigurata de Qi si de sange, care, circuland prin meridiane si colaterale, adapteaza si regleaza Yin - Yang, aducand articulatiilor substantele nutritive de care au nevoie, intretinand tendoanele, oasele si prevind orice disfunctie.
Starea de sanatate depinde de buna functionare a organelor si, deci, de o buna circulate a Qi-ului si a sangelui inn meridiane si colaterale.Boala care rezulta din perturbarile acestor functiuni, marcheaza exact lipsa de armonie a Qi-ului si sangelui.
Cele 12 meridiane sunt legate permanent prin trecerea succesiva prin ele a energiei vitale Qi, concept caracteristic medicinei orientale. Qi interior circula in organismul sanatos prin cele 12 meridiane, incheind ciclul in 24 de ore. In fiecare organ sunt perioade de activitate maxima sau minima a energiei. Perioada de activitate maxima dureaza doua ore si este cel mai bun interval pentru tratarea meridianelor corespunzatoare organelor respective. In circulatia energiei Qi are loc permanent un proces de autoreglare, care face posibil realizarea echilibrului si in ultima instanta vindecarea.   

DINAMICA ENERGETICA

In corp toate miscarile energetice sunt cunoscute si prin urmare previzibile.Pentru fiecare meridian corespunzator unui organ exista un interval de maxim, respectiv minim de activitate energetica, asa cum rezulta din tabelului urmator:

   MERIDIANE                                              MAXIM DE ACTIVITATE                                                       MINIM DE ACTIVITATE

   PLAMANI                                                      de la 3:00- 5:00                                                                   de la 15:00- 17:00
   INTESTIN GROS                                        de la 5:00- 7:00                                                                   de la 17:00- 19:00           
   STOMAC                                                       de la 7:00- 9:00                                                                   de la 19:00- 21:00
   SPLINA, PANCREAS                                 de la 9:00- 11:00                                                                  de la 21:00- 23:00
   INIMA                                                            de la 11:00- 13:00                                                                de la 23:00- 1:00
   INTESTIN SUBTIRE                                  de la 13:00- 15:00                                                               de la 1:00- 3:00
   VEZICA URINARA                                      de la 15:00- 17:00                                                               de la 3:00- 5:00
   RINICHI                                                       de la 17:00- 19:00                                                                de la 5:00- 7:00
   PERICARD                                                 de la 19:00- 21:00                                                                de la 7:00- 9:00
   TRIPLU INCALZITOR                               de la 21:00- 23:00                                                                de la 9:00- 11:00
   VEZICA BILIARA                                         de la 23:00- 1:00                                                                  de la 11:00- 13:00
   FICAT                                                             de la 1:00- 3:00                                                                   de la 13:00- 15:00
In activitatea practica, cronobiologia este utilizata ca ghid de tratament si ca sursa de informatii suplimentare. Plecand de la ideea ca toate funcjiile organismului se supun ciclurilor temporale regulate de deschidere (maxima activitate) si de inchidere (minima activitate), utilizarea cronobiologiei permite in funcfie de moment stabilirea vindecarii unui organ in functie de moment, prin administrarea remediilor in orele de maxima activitate.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara